GoDaddy lanserar nytt SEO och e-postmarknadsföringsverktyg för små och medelstora företag

GoDaddy lanserar nytt SEO och e-postmarknadsföringsverktyg för små och medelstora företag

GoDaddy är känt för sina webbhotellstjänster men det vill vara mer än det för småföretag och företagare. Idag introducerade den Websites + Marketing, en uppsättning tjänster som företaget säger att småföretag och företagare kan använda för att öka sin publik. GoDaddy innehåller verktyg för webbplatsbyggnad, e-postmarknadsföring, sökmotoroptimering (SEO) och hantering av affärsprofiler på plattformar som Instagram och Google My Business. Det senare låter företag hantera sin närvaro i online-sökningar.

För GoDaddy ($ 1 per månad på GoDaddy) var målet med att lansera Websites + Marketing att ta kunder bortom bara webbplatsbyggnad och hjälpa dem att fokusera på interaktivt engagemang. Interaktivt engagemang inkluderar möjligheten att sälja produkter och hantera din närvaro online enligt Heidi Gibson, Senior Director of Product Management på GoDaddy.

“Den stora utvecklingen f√∂r oss g√•r l√§ngre √§n att bygga webbplatser”, s√§ger Gibson. “Det √§r ett medel till ett m√•l och bara en del av pusslet f√∂r att lyckas online. F√∂r att ge v√•ra kunder m√∂jlighet m√•ste vi hj√§lpa dem att hantera hela sin n√§rvaro online … och f√∂r att g√∂ra det effektivt m√•ste de kunna centralisera hantering av det. “

Gibson sa att kunderna behöver hjälp med att veta när de ska spendera tid på att göra e-postmarknadsföring kontra andra uppgifter som att blogga. Genom att fokusera på andra aspekter av ett marknadsföringsarbete, inklusive att använda sociala medier, kan du skydda ett företag om dess webbplats går sönder, sa hon. Hon sa att detta händer alltför ofta.

“Kunder skulle bygga en webbplats och sedan s√§ga att deras webbplats √§r trasig, [saying] ingen kommer till det, “f√∂rklarade Gibson.” M√§nniskor m√•ste hitta dig genom att ha hela denna online-n√§rvaro som f√∂rst√§rker sig sj√§lv. Att aktivera det √§r den st√∂rre trenden som detta √§r en del av och som vi verkligen str√§var efter att leda. “

Vi såg en demo av GoDaddy Website + Marketing och gillade det djupa urvalet av mallar och stockbilder. Du kan ta bilder från Getty Images eller från ditt Facebook-konto. Tanken är att GoDaddy vill göra det enkelt att använda dessa resurser över hela din online-närvaro, inklusive e-postmarknadsföring och sociala medier.

GoDaddy är en del av en ny trend där företag vill erbjuda en komplett marknadsföringsupplevelse utöver sin kärnprodukt. Till exempel expanderade Mailchimp nyligen utöver bara e-postmarknadsföringsplattform och till en fullservicemarknadsplattform. Mailchimp erbjuder nu webbplatsbyggnad, marknadsföringsautomation och CRM (Customer Relationship Management).

GoDaddy webbplatser + marknadsföring - InSight

Ett viktigt sätt att GoDaddy kan möjliggöra personalisering på webbplatser + marknadsföring är med ett smart rekommendationsverktyg som heter GoDaddy Insight. Verktyget utför datamining för att hjälpa små företag att planera sin handlingsplan och attrahera nya kunder i deras specifika produktkategori. GoDaddy Insight hjälper också småföretag och företagare att personifiera sina affärsmål, oavsett om de är restaurangägare, rörmokare, frisörsalong eller ideell organisation. Den använder datalgoritmer för att analysera anonymiserad data på miljontals webbplatser för att hjälpa kunder att skapa en affärsplan enligt deras behov.

“[GoDaddy] InSight √§r ett v√§gledningssystem som √§r utvecklat p√• baksidan av all data som vi kan sp√•ra genom GoDaddys tj√§nster, “s√§ger Gibson.” Vi kan se vad som g√∂r en webbplats framg√•ngsrik p√• ett antal webbplatser, baserat p√• din plats och hur l√§nge du har varit online. “GoDaddy Insight-verktyget ger po√§ng f√∂r att visa sm√• f√∂retag hur de g√∂r online med sin marknadsf√∂ringsplan j√§mf√∂rt med liknande f√∂retag.

Företaget har rullat ut funktioner för Websites + Marketing gradvis i testläge under de senaste månaderna, och nu lanserar företaget officiellt hela sviten. I en undersökning i mars 2019 av 2 211 småföretag rapporterade GoDaddy-kunder att de inom ett år efter att ha använt Websites + Marketing (tidigare GoCentral) kunde öka sina intäkter med 18 procent, öka sina nya kunder med 23 procent och dubbla webbtrafiken med SEO-verktygen i produkten.

GoDaddy bygger på sin webbplatsbyggnadsverktyg i produkter som GoDaddy Websites Builder (tidigare GoCentral) genom att erbjuda ett visualiseringsverktyg som heter Site Makeover, som ger en vy över en webbplats i mer än 20 stilar, alla samtidigt. GoDaddy skryter med att användare kan ändra färger och teckensnitt för en webbplats med ett enkelt knappklick.

En viktig komponent för alla webbplatser är att inkludera sätt för kunder att ansluta till ett företag på sociala medier. GoDaddy tillgodoser detta behov på webbplatser + marknadsföring genom att låta företagare svara på kundrecensioner. De kan komma åt recensionerna genom att synkronisera sina webbplatser med Facebook, Google My Business, Instagram och Yelp.

pengar

Prissättning

GoDaddy erbjuder fyra prissättningsplaner för webbplatser + marknadsföring: Basic, Standard, Premium och E-handel. Alla planer kan börja med en gratis provperiod. Dessutom prissätts alla planer till en årlig kostnad och erbjuder en PayPal-knapp, support dygnet runt och en mobilvänlig webbplats.

Grundplanen kostar $ 10 per månad (faktureras årligen) och inkluderar stöd för en social media- och listplattform, fem sociala inlägg och svar per månad och 100 e-postmarknadsföring skickas per månad. Standardplanen kostar $ 15 per månad och levererar tre sociala medier och listplattformar, 20 sociala inlägg och svar per månad och 500 e-postmarknadsföring skickar per månad. Premiumplanen erbjuder obegränsade sociala medier och listplattformar, obegränsat antal sociala inlägg och svar per månad och 5000 e-postmarknadsföring skickas per månad. Samtidigt levererar e-handelsplanen obegränsade sociala medier och listplattformar, obegränsade sociala inlägg och svar per månad och 25 000 e-postmarknadsföring skickas per månad.