Goda nyheter, förÀldrar: Disney + Nedladdningar gÄr inte ut

Goda nyheter, förÀldrar: Disney + Nedladdningar gÄr inte ut

Marknaden för streamingtjÀnster hÄller pÄ att bli mycket mer trÄngt med lanseringen av Apple TV + och Disney + nÀsta mÄnad, men Disney + har en överraskande funktion som gör att den sticker ut i mÀngden.

Som CNET rapporterar deltog Disneys vd Bob Iger pĂ„ Vanity Fair’s New Establishment Summit tidigare i veckan och avslöjade en tidigare okĂ€nd funktion i Disney +. NĂ€r den startar den 14 november förblir nedladdningar av innehĂ„llsabonnenter tillgĂ€ngliga pĂ„ sina enheter sĂ„ lĂ€nge de har en aktiv prenumeration. Det Ă€r sant Ă€ven om Disney + slutar erbjuda innehĂ„llet för streaming.

Iger fortsatte med att erbjuda ett exempel och förklarade: “Om du ville ladda ner 10 klassiska Disney-filmer som kanske inte alla fanns tillgĂ€ngliga pĂ„ en gĂ„ng tidigare, kan du göra det, i princip fylla hela din hĂ„rddisk pĂ„ en av dina enheter, och du eller ditt barn kan titta var de Ă€n Ă€r. “

Genom att lĂ„ta nedladdningar förbli tillgĂ€ngliga pĂ„ obestĂ€md tid erbjuder Disney potentiella prenumeranter ett sĂ€tt att titta pĂ„ allt innehĂ„ll de vill ha tillsammans Ă€ven om det inte Ă€r tillgĂ€ngligt vid lanseringen. Vissa av Disneys egna fastigheter kommer inte att finnas pĂ„ Disney + vid lanseringen pĂ„ grund av befintliga licensavtal, dĂ€r andra program och filmer kan vara tillgĂ€ngliga omedelbart men kan försvinna om ett Ă„r eller tvĂ„. Nedladdningar som inte upphör att se till att prenumeranterna inte gĂ„r miste om dem och det bör göra att streamingtjĂ€nsten Ă„tminstone “kĂ€nns” som bĂ€ttre valuta för pengarna.

Även om du inte har för avsikt att prenumerera pĂ„ Disney + Ă€r detta beslut positivt för konsumenterna, för om det visar sig vara populĂ€rt mĂ„ste andra streamingtjĂ€nster, som Amazon, Apple och Netflix, övervĂ€ga att införa en liknande funktion. SĂ„ lĂ€nge det nedladdade innehĂ„llet Ă€r sĂ€krat mot piratkopiering, finns det egentligen ingen nackdel med att tillĂ„ta det och att ha en hĂ„rddisk full av innehĂ„ll att titta pĂ„ kommer verkligen att fĂ„ abonnenterna att tĂ€nka tvĂ„ gĂ„nger innan de avbryter en tjĂ€nst.