Gmail för att korrigera vanliga stavfel automatiskt

Gmail markerar redan ord som du av misstag har felstavat med en röd, snurrande linje. Men snart kommer Googles e-posttjänst att korrigera vissa stavfel automatiskt när du skriver med sina AI-drivna algoritmer – åtminstone för G Suite-användare.

Korrigeringar kommer att gälla för “vanliga stavfel” som användare ofta gör, sa Google i ett blogginlägg. Det rullar ut nu för att välja användare och borde anlända för Gmail-företagsanvändare bredare i mitten av september.

“När en automatisk korrigering äger rum understryker vi tillfälligt den korrigerade ändringen så att du enkelt kan identifiera och ångra korrigeringen om du vill”, tillade Google.

glad gubbe

Företagets e-posttjänst får också en grammatikkorrigeringsfunktion, som är baserad på teknik som redan finns i Google Docs. Men för tillfället kommer funktionen bara till Gmail-användare som betalar för Googles G-Suite-kontorprogram, förutom G-Suite-utbildningsanvändare.

Tillsammans lovar de nya funktionerna att hjälpa G-Suite-användare att skriva e-postmeddelanden snabbare än tidigare utan att behöva oroa sig för misstag, säger företaget. Grammatikfunktionen fungerar genom att placera en blå, snurrande linje under felaktigt använda ord eller fraser. Du kan sedan klicka på de markerade termerna och Google kommer att föreslå rätt korrigering.

glad gubbe

“Dessa funktioner kan också hjälpa dig att skriva och redigera med större självförtroende om du inte talar ett annat språk”, säger Google sitt blogginlägg. “Med vårt AI-första tillvägagångssätt kan du kommunicera smartare och snabbare utan att svettas små saker.”

För betalda G-Suite-användare är de nya funktionerna tillgängliga idag om de har valt det snabba utgivningsschemat. Annars bör funktionerna rulla ut under de kommande veckorna.

Relaterade Artiklar

Back to top button