Gmail för att korrigera vanliga stavfel automatiskt

Gmail för att korrigera vanliga stavfel automatiskt

Gmail markerar redan ord som du av misstag har felstavat med en röd, snurrande linje. Men snart kommer Googles e-posttjĂ€nst att korrigera vissa stavfel automatiskt nĂ€r du skriver med sina AI-drivna algoritmer – Ă„tminstone för G Suite-anvĂ€ndare.

Korrigeringar kommer att gĂ€lla för “vanliga stavfel” som anvĂ€ndare ofta gör, sa Google i ett blogginlĂ€gg. Det rullar ut nu för att vĂ€lja anvĂ€ndare och borde anlĂ€nda för Gmail-företagsanvĂ€ndare bredare i mitten av september.

“NĂ€r en automatisk korrigering Ă€ger rum understryker vi tillfĂ€lligt den korrigerade Ă€ndringen sĂ„ att du enkelt kan identifiera och Ă„ngra korrigeringen om du vill”, tillade Google.

glad gubbe

Företagets e-posttjÀnst fÄr ocksÄ en grammatikkorrigeringsfunktion, som Àr baserad pÄ teknik som redan finns i Google Docs. Men för tillfÀllet kommer funktionen bara till Gmail-anvÀndare som betalar för Googles G-Suite-kontorprogram, förutom G-Suite-utbildningsanvÀndare.

Tillsammans lovar de nya funktionerna att hjÀlpa G-Suite-anvÀndare att skriva e-postmeddelanden snabbare Àn tidigare utan att behöva oroa sig för misstag, sÀger företaget. Grammatikfunktionen fungerar genom att placera en blÄ, snurrande linje under felaktigt anvÀnda ord eller fraser. Du kan sedan klicka pÄ de markerade termerna och Google kommer att föreslÄ rÀtt korrigering.

glad gubbe

“Dessa funktioner kan ocksĂ„ hjĂ€lpa dig att skriva och redigera med större sjĂ€lvförtroende om du inte talar ett annat sprĂ„k”, sĂ€ger Google sitt blogginlĂ€gg. “Med vĂ„rt AI-första tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt kan du kommunicera smartare och snabbare utan att svettas smĂ„ saker.”

För betalda G-Suite-anvÀndare Àr de nya funktionerna tillgÀngliga idag om de har valt det snabba utgivningsschemat. Annars bör funktionerna rulla ut under de kommande veckorna.