Glöm kontrakt: De flesta amerikaner köper nu sina telefoner direkt

Glöm kontrakt: De flesta amerikaner köper nu sina telefoner direkt

De flesta amerikaner betalar nu för sina mobiltelefoner samtidigt istÀllet för att betala dem i mÄnadsvis, enligt en ny undersökning frÄn LetsTalk.com.

Why Axis Bug

I undersökningen av 1 000 amerikaner sa 66 procent att de köpte sin sista telefon. Bara 34 procent gör mÄnatliga betalningar för det.

Genom att dela upp det efter Äldersgrupp fann företaget att 72 procent av personerna i Äldern 55 Är och Àger för nÀrvarande Àger sina mobiltelefoner helt. Detsamma gÀller för 70 procent av 35- till 44-Äringar, 63 procent av 45- till 54-Äringar, 61 procent av 25- till 34-Äringar och 60 procent av 18- till 24- Äringar.

Att Àga din telefon direkt betyder att du kan shoppa efter en super billig förbetald plan och byta bÀrare och sÀlja enheten nÀr du vill, och du behöver inte ta itu med operatörsinstallerad bloatware.

“Det övervĂ€gande av direkta inköp över finansiering speglar ett ökande intresse för billigare enheter”, skrev folket pĂ„ LetsTalk.com i ett blogginlĂ€gg. “Det verkar som om majoriteten av konsumenterna Ă€r intresserade av att köpa överkomliga enheter direkt, i motsats till dyra via 24-mĂ„nadersapparater.”

Företaget sa att vid den hÀr tiden förra Äret var de flesta sökningar pÄ sin systerwebbplats WhistleOut.com efter dyra flaggskeppsapparater som Apple iPhone XS (999,99 $ vid bÀsta köp) och XS Max, Samsung Galaxy S9 (499,00 $ pÄ Walmart) och Note 9. I Är söker dock fler efter billigare modeller som iPhone 11 ($ 699,00 pÄ Amazon) och XR, Galaxy 10 S10e och den tvÄ Är gamla iPhone 8 istÀllet för de senaste flaggskeppen.

Under tiden fann en separat undersökning frÄn operatören Ting Mobile nyligen att den tvÄÄriga telefonuppgraderingscykeln mest hör till det förflutna. De flesta hÄller nu pÄ sina telefoner i minst tre Är.