Glöm kontrakt: De flesta amerikaner köper nu sina telefoner direkt

Glöm kontrakt: De flesta amerikaner köper nu sina telefoner direkt

De flesta amerikaner betalar nu för sina mobiltelefoner samtidigt istället för att betala dem i månadsvis, enligt en ny undersökning från LetsTalk.com.

I undersökningen av 1 000 amerikaner sa 66 procent att de köpte sin sista telefon. Bara 34 procent gör månatliga betalningar för det.

Genom att dela upp det efter åldersgrupp fann företaget att 72 procent av personerna i åldern 55 år och äger för närvarande äger sina mobiltelefoner helt. Detsamma gäller för 70 procent av 35- till 44-åringar, 63 procent av 45- till 54-åringar, 61 procent av 25- till 34-åringar och 60 procent av 18- till 24- åringar.

Att äga din telefon direkt betyder att du kan shoppa efter en super billig förbetald plan och byta bärare och sälja enheten när du vill, och du behöver inte ta itu med operatörsinstallerad bloatware.

“Det √∂verv√§gande av direkta ink√∂p √∂ver finansiering speglar ett √∂kande intresse f√∂r billigare enheter”, skrev folket p√• LetsTalk.com i ett blogginl√§gg. “Det verkar som om majoriteten av konsumenterna √§r intresserade av att k√∂pa √∂verkomliga enheter direkt, i motsats till dyra via 24-m√•nadersapparater.”

Företaget sa att vid den här tiden förra året var de flesta sökningar på sin systerwebbplats WhistleOut.com efter dyra flaggskeppsapparater som Apple iPhone XS (999,99 $ vid bästa köp) och XS Max, Samsung Galaxy S9 (499,00 $ på Walmart) och Note 9. I år söker dock fler efter billigare modeller som iPhone 11 ($ 699,00 på Amazon) och XR, Galaxy 10 S10e och den två år gamla iPhone 8 istället för de senaste flaggskeppen.

Under tiden fann en separat undersökning från operatören Ting Mobile nyligen att den tvååriga telefonuppgraderingscykeln mest hör till det förflutna. De flesta håller nu på sina telefoner i minst tre år.