Globala nystartade företag startar på Finlands Slush

Skrivet av Udit Roy | Helsingfors | 19 november 2015 01:54:39

slush, startups, slush meet, finland, finland slush, tech start up, teknologi nyheter, nyheter Dessa var bland dussintals idéer som nystartade företag från 25 länder presenterade vid årets utgåva av Slush, utropad som Europas största tech-start-up-evenemang, i Finlands huvudstad. (Källa: Slush media)

En enhet som gör det möjligt för läkare att fjärrövervaka hjärtfrekvensen och kroppstemperaturen hos patienter dygnet runt, en app som syftar till att certifiera e-köpare och e-säljare som äkta, en bildbläddrare för att filtrera realtidsdata efter plats och molntäckning och en applikation som automatiserar insamlingen och säkerställer distributionen av känsliga personuppgifter för grupper, vilket effektivt gör pappersanvändningen onödig.

Dessa var bland dussintals idéer som nystartade företag från 25 länder presenterade vid årets utgåva av Slush, utropad som Europas största tech-start-up-evenemang, i Finlands huvudstad. Händelsen i en laserbelyst hall som liknade en flygplanshängare, är det ideella evenemanget organiserat av ett samhälle av entreprenörer, investerare, studenter och musikfestivalchefer och stöds av grundarna av nordiska tekniska framgångshistorier som inkluderar Rovio, Supercell och MySQL.

Evenemanget är värd för pitchingtävlingar, nystartade tillväxtstadier, matchmatchning av investerare och till och med jobbannonser.

Det som började som ett tekniskt sammanträde på 250 personer 2008 har nu förvandlats till en detaljerad tvådagarssamling där över 1 300 företag och 15 000 personer deltog. Förutom konferens / samtalszonerna som var helt packade, var de områden som såg stora köer bås som erbjuder en titt på virtual reality och förstärkt verklighetsenheter tillsammans med kameror – särskilt de från Samsung och Nokia.

Huvudevenemanget på Slush var valet av vinnaren av Slush 100 – en tävling där 100 startups hade handplockats av de bästa europeiska investerarna. Bland de som valdes till finalen – Astro Digital från USA, PlugSurfing från Tyskland och CareMonkey från Australien.

Det förstnämnda tillåter användare att strömma bilder från sin app varifrån människor kan övervaka konstruktion, spåra markhantering eller till och med beräkna översvämningsskador – i realtid. Plugsurfing-appen tillåter användare att hitta laddpunkter för sina elfordon och betala operatörer utan att gräva i de många kontrakt som krävs för närvarande. För tillfället fungerar appen endast i Tyskland och Nederländerna.

Det var dock Caremonkey som fick topppriset på en investering på 6 50 000 € av Evli Bank, FiBAN-affärsänglar och en grupp privata investerare. Teamet grundades 2011 och syftar till att automatisera insamlingen och säker distribution av känsliga personuppgifter för grupper.

Start-up hävdar att de sparar tid för organisationer och familjer genom att låta dem dela känslig information på ett säkert och privat sätt, utan bördan och säkerhetsfrågor relaterade till papper.

Medan atmosfären i Slush var elektrisk med det allmänna ordförrådet överflödigt med ord som “nästa enhörning”, “skalbarhet” och “finansiering”, understödde den underliggande idén Helsingfors framväxt som ett nav för att främja startkulturen.

Relaterade Artiklar

Back to top button