Gilla det eller inte, du fÄr snart Twitters omdesignade webbplats

Gilla det eller inte, du fÄr snart Twitters omdesignade webbplats

Twitters stora redesign till dess stationÀra webbplats Àr planerad att snart ersÀtta det gamla grÀnssnittet för gott.

Omformningen, som började rulla ut pĂ„ mĂ„ndag, gör att webbplatsen ser mycket mer ut som mobilappen Twitter. Du kommer att mĂ€rka stora delar av vitt utrymme, större teckensnitt och inte mer profilbio som indikerar att din följare rĂ€knas pĂ„ hemsidan. FörvĂ€nta dig att webbplatsen ocksĂ„ Ă€r “snabbare, lĂ€ttare att navigera och mer personlig”, enligt Twitter.

Woah, vad Ă€r det hĂ€r? En blank ny https://t.co/q4wnE46fGs för skrivbordet? Japp. DET ÄR HÄR. pic.twitter.com/8y4TMzqBGa

– Twitter (@Twitter) 15 juli 2019

Om du inte gillar redesignen har du tur. Som Mashable noterade planerar Twitter att dra tillbaka det gamla anvĂ€ndargrĂ€nssnittet för det nya utseendet. “Eftersom det Ă€r en gradvis lansering kommer mĂ€nniskor att fasas ut nĂ€r de fasas in i redesignen. Det gamla förgreningarnas anvĂ€ndargrĂ€nssnitt kommer inte att försvinna förrĂ€n alla har lagts till i det nya grĂ€nssnittet”, sĂ€ger en Twitter-talesman till PCMag.

Vissa anvĂ€ndare klagar redan pĂ„ redesignen. Twitter sa dock att det har förfinat det nya grĂ€nssnittet baserat pĂ„ “hundratusentals svar” som mottogs under betatesten, som det tillkĂ€nnagav i september förra Ă„ret.

Twitter redesign

Den kanske största förĂ€ndringen Ă€r Twitters beslut att ta bort meddelandefĂ€ltet och profilinformationen – inklusive hur mĂ„nga följare du har – frĂ„n vĂ€nstra hörnet pĂ„ sidan. I deras stĂ€lle finns ett vertikalt sidofĂ€lt som lĂ„ter dig komma Ă„t olika Twitter-funktioner, inklusive dina aviseringar, meddelanden och bokmĂ€rken, men utan att nĂ€mna ditt följareantal.

Det nya sidofĂ€ltet har ocksĂ„ framtrĂ€dande Twitter-fliken “Utforska”, som du redan kan hitta i företagets mobilapp som en förstoringsglasikon. Utforska ger dig en mer detaljerad bild av vad som trender pĂ„ Twitter, tillsammans med tweets som företagets algoritmer tycker att du tycker Ă€r intressant.

Twitter Utforska

En annan förĂ€ndring Ă€r avsnittet om direktmeddelanden. Det har utökats “sĂ„ att du kan se dina konversationer och skicka meddelanden frĂ„n samma vy”, sĂ€ger företaget. “Nu Ă€r det mindre krĂ„ngel att vĂ€xla mellan skĂ€rmar för att skicka ett meddelande.”

Under huven slog företaget i grunden samman sina stationÀra och mobila webbegenskaper till en kodbas, vilket innebar att man skrev om Twitter.com frÄn grunden, förklarade det i ett separat blogginlÀgg.

“MĂ„nga företag har en stationĂ€r webbplats och en separat webbplats för mobila webbenheter”, skrev Twitters ingenjörer. “Nackdelen med detta tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt Ă€r att det krĂ€ver kodningsfunktioner flera gĂ„nger, och hindrar mobilanvĂ€ndare frĂ„n att fĂ„ tillgĂ„ng till produktens fullstĂ€ndiga funktionalitet.”

Som ett resultat bestĂ€mde Twitter att konsolidera företagets webbegenskaper till en enda plattform, som automatiskt kan skrĂ€ddarsy grĂ€nssnittet till din enhet. “De tekniker och tekniker som vi har anvĂ€nt pĂ„ nya Twitter.com betyder att du bara laddar ner och kör kod nĂ€r det behövs”, tillade blogginlĂ€gget. “SĂ„ en mobilanvĂ€ndare laddar inte ner sidofĂ€ltet som du ser pĂ„ hemsidan och kanske inte laddar ner instĂ€llningssidorna förrĂ€n de uppdaterar sitt visningsnamn. Det betyder dock ocksĂ„ att webbplatsens fullstĂ€ndiga funktionalitet fortfarande Ă€r tillgĂ€nglig för dem om de vill komma Ă„t den. “

Om du inte har valt den nya designen kan du prova den genom att klicka pĂ„ din profilbild och gĂ„ ner till “Testa den nya Twitter.” För att gĂ„ tillbaka till det gamla grĂ€nssnittet verkar det att du mĂ„ste logga ut och logga in igen.