GigSky gör Pixel 4 roaming enklare med eSIM-stöd

GigSky gör Pixel 4 roaming enklare med eSIM-stöd

Med Google som tillkÀnnager Pixel 4 senare idag ser det ut som att Pixelens tidigare förlamade dual-SIM-funktion Àntligen kommer att vara anvÀndbar.

GigSky, en global roaming-SIM-leverantör, berÀttade uteslutande i morse att det kommer att stödja den nya Pixel 4, vilket gör det till det överlÀgset enklaste alternativet hittills för de som behöver roamingdata pÄ den telefonen. GigSkys system kommer ocksÄ att rulla tillbaka till Pixel 3a-linjen, som företaget lovade tidigare i Är.

“VĂ„ra flexibla globala eSIM-planer finns nu tillgĂ€ngliga pĂ„ alla plattformar och det Ă€r precis vad vĂ„ra kunder efterfrĂ„gade; problemfri, prisvĂ€rd anslutning. Det Ă€r en spĂ€nnande tid för GigSky, eftersom konsumenter och företag fortsĂ€tter att övergĂ„ till eSIM-aktiverade enheter, svaret har varit enorm, sĂ€ger GigSky VD Ravi Rishy-Maharaj.

GigSky erbjuder för nĂ€rvarande flera olika planer, men dess vanligaste “regionala” roamingplaner inkluderar ett 800 MB dagskort för $ 10, 1 GB data för $ 20, 2 GB för $ 30 eller 5 GB för $ 50.

Det finns tre huvudgrupper som tenderar att vilja ha dubbla SIM-enheter: mÀnniskor som vill ha hem- och arbetslinjer pÄ en telefon; personer som testar flera förbetalda tjÀnster pÄ grund av kampanjbonusar (populÀra utanför USA); och mÀnniskor som försöker göra prisvÀrda internationella roaming. GigSky Àr till stor del för den tredje gruppen.

Dual-SIM-funktionalitet har en rutig historik i USA. Vanligtvis har operatörer sett det som en potentiell supportfrÄga och förbjudit dubbla SIM-telefoner frÄn sina hyllor; argument frÄn mÀnniskor som vill ha separata hem- och arbetslinjer pÄ sina telefoner har inte haft mycket vikt. De första allmÀnt sÄlda telefonerna i USA med stöd för dubbla SIM-kort var iPhone XS- och XR-linjerna förra Äret.

Den amerikanska metoden för dual-SIM Ă€r inte beroende av tvĂ„ fysiska SIM-kort utan snarare pĂ„ “eSIM”, en ny programvarubaserad strategi som ger operatörer större kontroll över vilka telefoner deras SIM-kort gĂ„r in pĂ„. Till skillnad frĂ„n traditionella SIM-kort betyder det att operatörer kan vĂ€lja att erbjudas som ett alternativ pĂ„ eSIM-telefoner eller inte.

Googles Pixel 2, 3 och 3a har alla haft stöd för dubbla SIM-kort via eSIM, men det har förlamats av olika hÄrdvaru- och programvarubegrÀnsningar. Pixel 3a med Android 10 blev den första Pixel-telefonen som kunde stödja dual-SIM, dual-standby, vilket möjliggör tvÄ aktiva linjer samtidigt. Men i USA fungerar det bara officiellt med Google Fi, Sprint och nu GigSky. (T-Mobile stöder inte det officiellt, men vissa har sagt att de har fÄtt det att fungera med T-Mobile.)

Apple har ett mycket överlÀgset utbud av eSIM-stödjande bÀrare Àn Pixel-telefoner just nu. Tillsammans med AT&T, T-Mobile, Verizon, Truphone och GigSky finns det dussintals internationella operatörer du kan lÀgga till en iPhone. Förhoppningsvis kommer vi att höra om fler eSIM-bÀrare för Pixel-linjen senare i dag.