Gatuförsäljarnas organ knyter kontakt med MobiKwik för digitala transaktioner

Skriven av Shannon Ridge Court | New Delhi | 15 december 2016 21:12:56

Gatuförsäljare i Indien, National Association of Street Vendors of India, demonetisering, MobiKwik, NASVI, Tech-nyheter, senaste nyheter, India-nyheter, Nationella nyheter, “För att förbättra säkerheten, när det gäller transaktioner, ska vi verifiera telefonnummer, spåra ID och använda upptäckt av bedrägerier”, säger Upasana Taku, grundare av MobiKwik.

National Association of Street Vendors of India (NASVI) meddelade ett band med Indian Mobile Wallet major, MobiKwik på torsdag för att hjälpa gatuförsäljare att övervinna de hinder som orsakas av demonetisering. NASVI-grundare Arbind Singh sa att han hoppades att göra processen för digital transaktion lätt för gatuförsäljare som står inför kontantkrisen.

Se vad annat gör nyheter

Medgrundare av MobiKwik, Upasana Taku, sade: ”Vi kommer att utbilda 10 lakh gatuförsäljare på tre månader så att de kan handla digitalt. MobiKwik-betalningar kommer snart att accepteras av 30 lakhs gatuförsäljare i 25 stater. ” Taku pratade också om lanseringen av MobiKwiks lättare version av appen ‘MobiKwik Lite’ med olika indiska språk som Punjabi, Bengali, Marathi, Tamil etc, vilket skulle göra det möjligt för mindre oorganiserade återförsäljare och butiksinnehavare att acceptera betalningar med integrering av digital betalning. ”Som en app med mindre än 1 MB kommer MobiKwik Lite att ta itu med de underbetjänade smarttelefonanvändarna i landet som genomgår utmaningar med långsam dataförbindelse. Detta är den största hindren och kan därför inte komma åt digitala betalningar enkelt, sade hon.

Med nästa utgåva av gatamatfestivalen som NASVI arrangerar runt hörnet kommer de två företagen att använda plattformen för att uttrycka visionen om sitt nybildade partnerskap. Arbind Singh sa, ”Precis som vi utbildar okvalificerade gatuförsäljare på vår matfestival om hur man tar hand om hygien och säljer på ett sätt för att locka fler kunder, i vår utbildningsmodul lär vi gatuförsäljare att använda MobiKwik e-plånbok och skapa konsumentmedvetenhetsprogram. För att förbättra säkerheten, när det gäller transaktioner, ska vi verifiera telefonnummer, spåra ID och använda upptäckt av bedrägerier. ”

MobiKwik skulle också lansera en ny funktionstelefon för digitala betalningar för online- och offlinehandlare. Upasana sa att hon inte var i linje med andra mobila plånboksföretag som PayTm, FreeCharge, Airtel Money och Oxigen Wallet. Hon sa att MobiKwik har en licens att köra e-plånbok från RBI sedan 2013.

Medan olika handlare och konsumenter visar trender för att plocka upp digitala transaktioner, är den större frågan om det kommer att bli en trend eller bara ett sätt att bekämpa kontantkrisen.

Relaterade Artiklar

Back to top button