Gartner sÀger att företag mÄste "Vinn i svÀngarna" inom teknik, samhÀlle

Gartner sÀger att företag mÄste "Vinn i svÀngarna" inom teknik, samhÀlle

Orlando, FL – Öppnar sin Ă„rliga IT-symposium / Xpo-konferens i morse, Gartner-forskare berĂ€ttade för sin publik av CIO: er och IT-chefer att de behöver “vinna i svĂ€ngarna” inom politik, ekonomi och teknik. De sa att företag mĂ„ste hitta en jĂ€mvikt mellan traditionella och digitala processer, uppmanade cheferna att ta en ledande roll i sina organisationer och i det “digitala samhĂ€llet.”

Val Sribar- Gartner 19

Gartner Senior Research Vice President Valentin Sribar sa att de kommande fem Ären kan medföra lika mycket förÀndring i teknik och samhÀlle som under de senaste 50 Ären, speciellt med hÀnvisning till förÀndringar i geopolitik, ekonomi och framvÀxten av digitala jÀttar.

Inom geopolitiken sa han att politik och regler direkt kommer att pÄverka företag, sÀrskilt multinationella företag som ofta behöver moln för olika geografier. Inom ekonomin sa han att mÄnga ekonomer tror att vi Àr pÄ vÀg mot ytterligare en ekonomisk nedgÄng. Han sa att företag som investerade smart under den senaste nedgÄngen blev ledare nu. Och att precis som traditionella företag investerar kraftigt i digital teknik, sÄ investerar de digitala jÀttarna sjÀlva kraftigt i traditionella processer, sÄsom logistik. Under de nÀrmaste Ären sa Sribar att skillnaden mellan traditionellt företag och teknikföretag kommer att försvinna.

Detta, sĂ€ger Sribar, kommer att innebĂ€ra att hantera “och dilemman” dĂ€r organisationer förvĂ€ntas leverera mĂ„l som verkar motstridiga, som att sĂ€nka kostnaderna samtidigt som de investerar i framtida teknik eller att försvara den befintliga verksamheten medan de gĂ„r in i nya.

För att hantera detta mĂ„ste organisationer hitta sin individuella “TechQuilibrium”, en balans mellan traditionell och ny teknik för att hantera förĂ€ndringar inom alla tre omrĂ„den. Han noterade att varje bransch kommer att ha olika punkter i denna jĂ€mvikt. Till exempel kan ett oljeledningsföretag inte behöva vara sĂ„ digitalt som en myndighet eller en bank. Branschansvariga och digitala jĂ€ttar kommer att nĂ€rma sig detta frĂ„n olika positioner, men kommer sĂ„ smĂ„ningom nĂ€rmare varandra; han sa att ingen av dem nödvĂ€ndigtvis har en fördel.

Techquilibrium Gartner 19

Sribar sa att det fanns tvÄ huvudkomponenter i denna digitala omvandling som involverade digitalisering av din interna verksamhet och ditt externa vÀrdeproposition. Han sa att en sÄdan omvandling vanligtvis tar ungefÀr sju Är men förÀndras pÄ grund av samhÀlleliga och tekniska förÀndringar. Idag fÄr det genomsnittliga företaget cirka 20 procent av sina intÀkter frÄn digitala processer, medan 39 procent av den interna verksamheten har effektiviserats genom digital teknik, enligt en nyligen genomförd Gartner CIO-undersökning. Men han noterade att de bÀsta CIO: erna sa att över hÀlften av deras verksamhet Àr digitaliserade och en tredjedel av deras vÀrdeförslag Àr digitala. Detta varierar beroende pÄ bransch, men ju lÀngre du befinner dig i branschens punktvikt, desto mer sannolikt kommer du att störas.

För att hjÀlpa deras organisationer att nÄ denna jÀmvikt sa Sribar att CIO bör fokusera pÄ företagens beslutsfattande, ledarskap, kundupplevelse och det digitala samhÀllet.

Bra beslut Àr avgörande för framgÄngen för varje del av varje organisation och för samhÀllet, sa Sribar. Men eftersom företag införlivar mer teknik och fler beslut automatiseras i ett digitalt samhÀlle kan det vara svÄrt för mÀnskligt ledarskap att följa med och noterar att Gartner förutspÄr att 20 procent av de anstÀllda 2022 kommer att konsultera en AI-agent för beslutsstöd.

Decision Intelligence Model Gartner 19

Han pratade om att hitta rÀtt balans mellan mÀnniskors och maskinens beslutsfattande, med mÀnniskor som kunde ÄsidosÀtta AI, sÀrskilt för etiska problem, och diskuterade företagets modell för beslutsunderrÀttelse.

Tina Nunno Gartner 19

Ledarskap

Gartner Fellow och VP Tina Nunno, framstÄende VP-analytiker, pratade om ledarskap och upprepade ett lÄngvarigt Gartner-tema att CIO: er mÄste sluta ses pÄ en tjÀnsteleverantör, utan istÀllet se som en strategisk ledare.

Hon hĂ€nvisade till en styrelsestudie som sa att 67 procent av styrelseledamöterna Ă€r oroliga för digitala störningar, och 83 procent tror att digitala jĂ€ttar kommer att ha en inverkan. Ännu viktigare Ă€r att över hĂ€lften av styrelseledamöterna sĂ€ger att digitala initiativ kommer att vara högsta affĂ€rsprioritet, men endast 18 procent ser CIO: er som en pĂ„litlig rĂ„dgivare.

“CIOs mĂ„ste omfamna att gĂ„ pĂ„ offensiv” för att hjĂ€lpa verksamheten, snarare Ă€n att vara defensiva för att skydda befintliga team och processer. Nunno sa att de borde Ă„terstĂ€lla villkoren för engagemang med verksamheten och driva pĂ„ “fusionsteam” med teknik, produkt och affĂ€rsmĂ€n. CIO bör förbĂ€ttra styrelsens kommunikation genom att utforma allt genom intĂ€kter, kostnader och risker. “NĂ€r CIO: er gĂ„r i offensiv,” sa hon, “Vi genererar kraft och hela företaget vinner.”

Don Scheibenreif Gartner 19

Kundupplevelse

Gartner VP Don Scheibenreif pratade om kundupplevelse och sa att dĂ„ligt utformade upplevelser driver oss ifrĂ„n vĂ„ra kunder, men vĂ€ldesignade upplevelser för oss. Han sa att vi mĂ„ste utforma vĂ„ra upplevelser för “allt-kunden” som förvĂ€ntar sig allt, inklusive funktionalitet och anvĂ€ndarvĂ€nlighet, samt integritet och bekvĂ€mlighet. Han diskuterade vikten av identitet, sĂ€rskilt för Gen Z, och om hur fler maskiner Ă€n mĂ€nniskor kommer att kunna köpa saker – till exempel HP-skrivare som ordnar om blĂ€cket de behöver.

CIO: er mÄste tÀnka som en designer, sa han, och anstÀlla designers för att skapa kundupplevelsen och kartlÀgga förvÀntade och ovÀntade kundresor.

Multiexperience utvecklingsplattform Gartner 19

“Multiexperience Ă€r nyckeln”, sade Scheibenreif och sa att upplevelsen inte bara mĂ„ste omfatta din webbplats eller din mobilapp, utan alla möjliga interaktioner, inklusive en mĂ€ngd olika plattformar, “fit-for-purpose” -appar och en konsekvent anvĂ€ndare erfarenhet. Till exempel pratade han om hur Commonwealth Bank, United Airlines och Domino’s Pizza alla har skapat upplevelser som spĂ€nner över mĂ„nga kontaktpunkter, inklusive personligt, telefon, webbplats, mobilappar och sociala medier.

Scheibenreif sade 2021, Gartner förutspÄr att en tredjedel av företagen kommer att ha utvecklat en plattform för multiexperience-utveckling och fortsatte med att beskriva hur det kan se ut.

Mbula Schoen Gartner 19

Digital Society

“Vi Ă€r alla medborgare i det framvĂ€xande digitala samhĂ€llet”, sade Gartners senior huvudanalytiker Mbula Schoen och noterade att de val som din organisation gör i samhĂ€llsfrĂ„gor pĂ„verkar din förmĂ„ga att “vinna i svĂ€ngarna.”

Hon sa att det var viktigt att förstÄ hur tekniken kan missbrukas och citerade som ett exempel hur drönare stÀngde Gatwick Airport i tvÄ dagar.

Det Àr viktigt för företag att förstÄ de moraliska och etiska riskerna i AI-system, liksom potentiella fördomar. Gartner förutspÄr att 30 procent av företagen 2022 kommer att anvÀnda förklarbara AI-modeller för att bygga förtroende för sina kunder. Hon förvÀntar sig att reglerna sÄ smÄningom kommer att krÀva detta i mÄnga branscher.

Men trots allt detta, sade Schoen, mĂ„ste vi inse att “det digitala samhĂ€llet aldrig kommer att vara riskfritt.” Hon noterade att vi accepterar att fysiska banker kommer att rĂ„nas ibland men förvĂ€ntar oss att digitala banker kommer att vara perfekta. Det kommer inte att hĂ€nda. I stĂ€llet instĂ€mde hon i ett uttalande frĂ„n en brittisk tillsynsmyndighet som sĂ€ger att organisationer inte ska bedömas utifrĂ„n hur mycket skada som görs i en attack, utan snarare av huruvida organisationen har adekvata, rimliga och konsekventa kontroller.

NĂ€r det gĂ€ller data och integritet noterade hon att vi har sett fler sekretessregler under de senaste 18 mĂ„naderna Ă€n under de senaste 50 Ă„ren, “men Ă€ndĂ„ har vi mindre integritet Ă€n nĂ„gonsin.” Företagen vill fĂ„ ut det mesta av sin data och Ă€ndĂ„ anvĂ€nda data pĂ„ ett ansvarsfullt sĂ€tt. Detta kommer att krĂ€va solid informationsstyrning; se till att du ger verkligt vĂ€rde sĂ„ att mĂ€nniskor kan se hur delning av data kan gynna dem, till exempel genom personalisering; och ge mer transparens och kontroll för att fĂ„ kundförtroende, till exempel genom att skapa en integritetsportal.

För en större bild sa hon att 70 procent av intressenterna förvÀntar sig att företag ska ta en allmÀn stÄndpunkt i sociala frÄgor som Àr relevanta för sin verksamhet. Varje bransch har samhÀllsÀmnen som du kan förvandla till affÀrssucces genom att utforma produkter eller tjÀnster som ett samhÀllsgods.

Avslutningsvis sa hon att organisationer mĂ„ste hantera sĂ€kerhet och risker för att skydda alla intressenter, vara en ansvarsfull förvarare för kunddata och identifiera och bygga ett “samhĂ€llsvĂ€rdesförslag”.

“Dina val pĂ„verkar det digitala samhĂ€llet”, sa hon till publiken, “Gör ditt till ett positivt inflytande.”

Gartner 19 grundlÀggande slutsats

Slutsats

Sribar ÄtervÀnde för att avsluta nyckeln och sa att deltagarna mÄste utforma, besluta och driva sina organisationer för att hantera beslutsfattande, ledarskap, kundupplevelse och det digitala samhÀllet.

Han sade att “och dilemman” ocksĂ„ kan ge “och möjligheter” föreslog att framgĂ„ngsrika IT-ledare kommer att omfamna traditionell och digital affĂ€rsverksamhet, mĂ€nsklig och artificiell intelligens, försvar och anstöt, nya och befintliga kunder, och ha ett affĂ€rsförslag och samhĂ€llsvĂ€rde, pĂ„ samma gĂ„ng.