Gartner: "Digital dithering," Globalisering och ekonomiska bekymmer Top CEO bekymmer

Gartner: "Digital dithering," Globalisering och ekonomiska bekymmer Top CEO bekymmer

Enligt en nyligen genomförd Gartner-studie Ă€r vd bekymrad över globalisering och ekonomiska frĂ„gor, men jag var mest intresserad av att mĂ„nga av dem ocksĂ„ Ă€r oroliga över att deras digitala initiativ Ă€nnu inte har visat vĂ€rde. Gartner-stipendiat Mark Raskino hĂ€nvisade till detta som “digital dithering”, en medellĂ„ng insikt om att vi bara har tagit en ytlig roll för att bli digitala.

“Det Ă€r dags för oss att kollektivt visa digitalt vĂ€rde”, sĂ€ger Raskino och sĂ€ger att VD började investera i digital 2011–2013, sĂ„ nu förvĂ€ntar de sig att se en avkastning pĂ„ den investeringen, eftersom de funderar pĂ„ hur de ska positionera sina organisationer för att skydda framtiden.

Han pratade om hur vissa vd kan peka pÄ vinster frÄn digitala och sa att det inte spelar nÄgon roll hur en organisation definierar digital, sÄ lÀnge det Àr klart definierat och mÀtbart.

TillfredsstÀllelse med digitala insatser Gartner 19

Men han konstaterade att i en undersökning av styrelser rapporterade mĂ„nga bara medelmĂ„ttig tillfredsstĂ€llelse med företagets digitala insatser, och Raskino sa att till och med för mycket överdrivit deras tillfredsstĂ€llelse pĂ„ grund av hur mĂ€nniskor svarar pĂ„ undersökningar. PĂ„ det hela taget ser grafen medelmĂ„ttig ut, men i verkligheten Ă€r det “inte mycket bĂ€ttre Ă€n” meh “.”

Digital som prioriterad Gartner 19

Raskino diskuterade företagets Ă„rliga VD-undersökning och sade att VDar ser effekterna av “digitala drakar” (de stora teknikföretagen) och hur fler och fler av dem nu prioriterar “digitala”.

Skörda digitala resultat Gartner 19

82 procent av VDar sÀger att de har ett digitalt initiativ eller omvandlingsprogram, men endast 23 procent tycker att deras organisationer Àr mycket effektiva för att skörda resultaten av digitala, och enligt CIO-undersökningen skulle Ànnu fÀrre CIO sÀga att de Àr mycket starka pÄ detta.

Raskino tillskrev detta “digital dithering”, dĂ€r organisationer sĂ€ger att de vill ha digital men inte riktigt förbinder sig till det. Han uppmanade CIO: erna att leda sina organisationer genom en omdefinieringsövning, dĂ€r de omprövar var de Ă€r och börjar igen.

Han noterade att digital Ă€r ett “lĂ„ngt spel”, med hĂ€nvisning till hur resesajter har varit online i mer Ă€n 20 Ă„r, men den brittiska resebyrĂ„n Thomas Cook gick bara plötsligt ur spel i Ă„r. IstĂ€llet för att se digitalt som ett stort projekt, bör företagen titta pĂ„ tre eller fyra steg pĂ„ tre eller fyra Ă„r vardera.

Tre-horisont digital strategi Gartner 19

För att göra detta pratade han om en “tre-horisont” digital strategi, dĂ€r du tĂ€nker pĂ„ flera steg framĂ„t, men fokuserar dina anstrĂ€ngningar pĂ„ den aktuella fasen och lite pĂ„ nĂ€sta. Till exempel, för ett bilföretag kan du tĂ€nka pĂ„ anslutning nu, autonoma fordon för nĂ€sta fas och att förvandla affĂ€rsmodellen till mobilitetstjĂ€nster som ett lĂ„ngsiktigt mĂ„l.

Mark Raskino - Gartner 19

Denna “digitala dithering” var en av de tre viktigaste frĂ„gorna som Raskino sa att CIO: er bör hjĂ€lpa sina VD: er att ta itu med, tillsammans med att hantera “reglobalisering” och möjligheten till en ekonomisk avmattning.

VD Ă€r oroliga för globala frĂ„gor och “handelskrig” Ă€r bara en del av det. Det har varit en reaktion mot idĂ©n om globalisering, och Ă€ven om Raskino sa att det var möjligt att det kommer att rullas tillbaka, Ă€r det mer troligt att vi istĂ€llet kommer att se en ny anpassning av global handel. Han noterade att en del av instĂ€llningen till globaliseringen baseras pĂ„ teknikens inverkan, eftersom det lĂ„ter fler mĂ€nniskor se vĂ€rlden, inklusive fattiga mĂ€nniskor som ser hur rika mĂ€nniskor lever, vilket kan fĂ„ ilska och politiker att reagera dĂ€refter.

Han sa att effekterna av en sĂ„dan anpassning med nya handelsregleringar ansĂ„gs troligtvis pĂ„verka affĂ€rer över hela vĂ€rlden, inte bara i Amerika. Redan 23 procent av verkstĂ€llande direktörerna sa att de sĂ„g en betydande inverkan frĂ„n handelskontroller. Som ett resultat mĂ„ste CIO hjĂ€lpa till med “geoflexibilitet”, med hjĂ€lp av digitala processer. Detta inkluderar att anvĂ€nda datavetenskap för att identifiera de bĂ€sta geografiska affĂ€rsplatserna och flödena; distribuera moln för att vara geografiskt smidigt och för att utnyttja datasuverĂ€nitetsregler; titta pĂ„ greenfield-möjligheter pĂ„ nya marknader; och bygga relationer pĂ„ platser med viktiga digitala kompetenspooler. Gör det till en faktabaserad resa, sade Raskino.

Strategiska affÀrsprioriteringar Gartner 19

Effekten av en ekonomisk avmattning Àr tydlig i vilka VDar listade som sina viktigaste strategiska affÀrsprioriteringar för 2019 och 2020. Raskino sa att tekniken fortfarande var pÄ andra plats (mycket bÀttre Àn 11: e plats för ett decennium sedan), men de flesta andra omrÄden av ökande oro sedan förra Ärets studie handlar om lönsamhet och marginalpress. Fokus pÄ arbetskraften har minskat sÀrskilt.

Raskino sa att vi redan ser en avmattning i stora delar av vÀrlden, Àven om Amerika inte kÀnner det Ànnu. Vad som Àn hÀnder kommer inte att vara detsamma som de tvÄ senaste recessionerna, dÀr recessionerna plötsligt började i USA. Han sa att folk har pratat om en potentiell avmattning i ungefÀr tvÄ Är, sÄ varje styrelserum har planer.

Om en avmattning kommer, sa han att det Ă€r dags att fokusera pĂ„ produktivitet och effektivitet. Enligt undersökningen Ă€r teknik det första verktyget som vd tĂ€nker pĂ„ för att förbĂ€ttra produktiviteten. CIO bör börja en konversation om produktivitet och effektivitet nu. Han pratade om hur Bank of America har eliminerat 80 000 jobb med anvĂ€ndning av ny teknik och sade att CIO: er borde göra “stora mĂ„l” inklusive förbĂ€ttrad försĂ€ljningsproduktivitet och sedan anvĂ€nda teknik för att fĂ„ det att hĂ€nda.

Sammanfattningsvis sa Raskino att ditt företag mĂ„ste bli mer geoflexibelt, och om en nedgĂ„ng kommer kommer det att behövas en omstĂ€llning till djup produktivitet. Han sa att CIO: er mĂ„ste hjĂ€lpa till att reda ut lĂ„ngvĂ€ga, mellanregister och korta rĂ€ckvidd för den digitala strategin och kommenterar att om du slutar göra digitalt i en nedgĂ„ng, begĂ„r du företagsmord. Slutligen upprepade han de lĂ„ngsiktiga rĂ„d som CIO inte borde begrĂ€nsa sig till “att vara den tekniska killen”, utan istĂ€llet mĂ„ste de vara en “tĂ€nkande partner” med VD.