GameStop stÀnger hundratals butiker

GameStop stÀnger hundratals butiker

Din lokala GameStop Àr kanske inte öppen mycket lÀngre efter företagets senaste och inte sÀrskilt positiva finanspolitiska resultat för andra kvartalet.

Som Engadget rapporterar, ger försÀljnings- och resultatrapporten för GameStop som tÀcker andra kvartalet som slutar den 3 augusti inte lycklig lÀsning. Den globala försÀljningen minskade med 14,3 procent till totalt 1,3 miljarder dollar. Som en pÄminnelse om att vi befinner oss i den sista Ànden av en konsolgenerering minskade GameStops hÄrdvaruförsÀljning med 41,1 procent, vilket företaget noterar Àr en Äterspegling av Sony och Microsoft som pratar om PlayStation 5 och Project Scarlett som anlÀnder nÀsta Är.

MjukvaruförsÀljningen tumlade ocksÄ, med en minskning pÄ 5,3 procent av ny programvaruförsÀljning, en minskning med 17,5 procent av den tidigare Àgda försÀljningen, 9,5 procent minskning av tillbehör och till och med digitala kvitton minskade med 11,2 procent. Detta ledde till en justerad nettoförlust för andra kvartalet pÄ 32 miljoner dollar och ett tydligt behov av förÀndring krÀvs.

Med detta i Ă„tanke har GameStop CFO James Bell meddelat företagets avsikt att stĂ€nga mellan 180 och 200 “underpresterande” butiker före slutet av 2019. Han förvĂ€ntar sig ocksĂ„ “en mycket större del av nedlĂ€ggningar under de kommande 12 till 24 mĂ„naderna , “sĂ„ det hĂ€r Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n slutet pĂ„ att butikerna försvinner.

Det Àr viktigt att pÄpeka att GameStop driver över 5700 butiker i 14 lÀnder. Att bara ha 200 av dem som underpresterar skulle inte vara överraskande, men det vi inte vet Àr hur mÄnga fler butiker Bell har för avsikt att stÀnga nÀsta Är. Hans sprÄk antyder Ätminstone hundratals till.

NÄgon lÀttnad kommer nÀsta Är nÀr PS5 och nÀsta Xbox lanseras, vilket ska ske under andra halvÄret. En liten boost kommer ocksÄ att kÀnnas under de nÀrmaste mÄnaderna, inte bara för att vi gÄr in pÄ semesterperioden utan ocksÄ för att Nintendo lanserar Switch Lite den 20 september, vilket ger GameStop en ny möjlighet att sÀlja hÄrdvarupaket.