GameCube Joy-Cons finns nu tack vare Modder

GameCube Joy-Cons finns nu tack vare Modder

Som nÄgon som köpte en Switch Pro-kontroller samma dag som min Switch ($ 299,99 pÄ GameStop) kan jag definitivt se överklagandet av bekvÀmare Joy-Cons baserat pÄ designen av GameCube-kontrollen. Och nu vet vi att det Àr möjligt tack vare en modder som heter Shank.

Som Engadget rapporterar bestÀmde Shank sig för att experimentera och se om han kunde modifiera GameCubes Wavebird trÄdlösa styrenhet för att fungera som en uppsÀttning Joy-Cons. Visst att det skulle vara skrymmande, men sÄ mycket bekvÀmare att anvÀnda under lÀngre perioder.

Som videon ovan avslöjar, lyckades Shank efter mycket hĂ„rt arbete att uppnĂ„ “fullstĂ€ndig kompatibilitet” samtidigt som den erbjöd samma controller-kĂ€nsla som den ursprungliga GameCube-plattan. Den kompatibiliteten inkluderar Ă€ven att anvĂ€nda Joy-Cons separat för delat multiplayer-spel.

Shank gör det mycket tydligt i sin video och pÄ Twitter att dessa Joy-Cons Àr extremt svÄra att göra och definitivt inte ett modding-projekt för nybörjare. Han kommer inte heller att sÀlja dem eftersom det inte finns nÄgot sÀtt han kommer att gÄ igenom smÀrtan med att göra en annan uppsÀttning, men CAD-filerna kommer att delas för alla som Àr modiga nog att försöka en liknande mod.

Även om det Ă€r svĂ„rt att göra en sĂ„dan mod, skulle det inte vara svĂ„rt för Nintendo att snabbt vĂ€nda en officiell version. Det verkar dock osannolikt att ett sĂ„dant projekt skulle fĂ„ grönt ljus frĂ„n ledningen. GameCube-stilkontroller finns redan för Switch och nyheten med GameCube Joy-Cons skulle snart försvinna pĂ„ grund av hur skrymmande de Ă€r.