Galen på jobbet? Code Burnout vill att du ska prata om det

Medan Silicon Valley är upptagen med att investera i teknologirelaterade hälsoappar och bärbara apparater för den allmänna marknaden, kämpar nästan 40 procent av sina anställda med psykiska problem, men få kommer att prata om det offentligt.

Förra året bestämde sig entreprenören och innehållsstrategen Ehi Aimiuwu för att hon var tvungen att tala ut och startade Code Burnout, en webbplats och podcast, som återkommer för säsong två den 5 augusti. Hennes mål är att få folk inom teknik – särskilt folk i färg som arbetar STEM-fält – för att sluta dölja det skadade och börja dela lösningar.

Det baseras på hennes egen erfarenhet av att arbeta på icstars, biztech-utbildningsnavet för låginkomsttagande unga vuxna, följt av fyra intensiva år på mjukvarujätten ThoughtWorks. Vid den tidpunkten var hon mamma till fem, och hon sökte mer flexibilitet och bestämde sig för att gå ensam i juni 2016. Aimiuw driver nu sitt eget webbutvecklingsföretag, Geek Empowered, förutom att hantera Code Burnout.

Vi pratade med Aimiuwu för tips om hur du håller dig mentalt i form när ditt liv tillbringas limmat på en skärm. Här redigeras och sammanfattas utdrag av vårt samtal.

Ehi, du gör en ansvarsfriskrivning i början av varje Code Burnout-podcast om att du inte är läkare, men det är uppenbart att det finns mycket styrka att vinna på att lyssna på andra i samma situation.
[EA] Det stämmer – det är jag inte – och det är det. Men jag föreslår alltid att människor söker hjälp från läkare. Mitt mål med Code Burnout är att ha ett säkert utrymme för att prata om det här och att övertala företag att göra plats för mental hälsa. Jag vill att människor i högtryckssituationer ska veta att de inte är ensamma.

Code Burnout publicerar många bra arbetsrelaterade memes, som den här: Använd dina sjuk- och semesterdagar om du har dem. Kapitalismen kommer att överleva utan dig, och den skuld du känner för den är inte verklig. Inte lätt inom teknik, eller hur?
Verkligheten är: du måste göra det som fungerar för dig för att behålla ditt jobb. Jag kände att det specifika budskapet var mer för dem som känner sig skyldiga för att ta pauser. När jag var sjuk kom jag fortfarande till jobbet. När mina barn behövde något skulle jag lämna tidigt från jobbet, men när jag var klar med mina uppgifter hemma gick jag tillbaka till att hantera e-post och det arbete jag saknade. Mina första två års arbete ville jag aldrig ta semesterdagar eller sjukdagar; Jag skulle känna mig skyldig som om jag fick laget att hamna efter om jag missade en dag. Även när alla lagen var hemma eller reser under vinteruppehållet var jag på ett tomt kontor. Jag trodde verkligen att jag var en bra anställd.

Det är svårt för heltidsanställning att ta tillräckliga pauser, men värre för frilansare.
När jag började som frilansare först trodde jag att jag skulle vara tillgänglig ALLTID. Så om en klient mailade mig klockan 2 med en “nödsituation” skulle jag gå upp och arbeta med det direkt.

Finns det en lösning?
Det var inte förrän min vän berättade om servicenivåavtal [SLA] att jag äntligen sätter gränser. Vi måste kunna undersöka byråerna för att skapa bättre kontrakt, eller om du är oberoende skapar [an SLA] för att göra bättre arrangemang och skapa förväntningar på när du är tillgänglig för arbete.

Entreprenör och innehållsstrateg Ehi Aimiuwu

Det är användbart. Baserat på din egen erfarenhet, vilka är dina andra bästa tips för att hålla dig frisk på arbetsplatsen?
1. Få ditt supportsystem tillsammans. Någon på jobbet, någon utanför och en professionell – människor du verkligen litar på.

2. Förstå dina triggers. Speciellt för dem som har haft trauma i sina liv. Ibland finns det situationer, människor eller till och med vissa toner och ord som kan vara mycket utlösande. Förstå dina känslor och vad som händer.

3. Det är helt okej att ta en andning. Teknik är supersnabbt, du måste alltid vara med på saker och ting, du vill inte hamna efter eller skapa några blockerare. Lär dig att pausa. Det är bättre att vara obekväm och gå iväg lite eller säga: ‘Jag är inte säker, låt mig komma tillbaka till det’, än att kämpa igenom det så att du verkar som om du vet vad du gör och du har det tillsammans.

När jag intervjuade Kristian Ranta, VD för Meru Health, pratade vi om hur många företag som bara betalar läppservice till mental hälsa.
Mitt uppdrag är att ge människor resurser för att komma igenom det hela samtidigt som jag når människorna på toppen. Företag förlorar “bra människor” och bra kandidater till andra företag och undrar varför. De vet att de behöver hålla antalet när det gäller att anställa människor i färg och kvinnor, men ofta vet de inte hur man skapar en inkluderande kultur där människor känner sig välkomna. Retention är ett stort problem för företag på grund av sin kultur. Jag skulle vilja att Code Burnout hjälper till.

I Code Burnout avsnitt 2 intervjuar du Khristan Yates, QA Analyst och Certified Scrum Master, som har arbetat på både Motorola och Bio-Rad Laboratories. Hon talar om farorna med “självpolicy” när du vet att något är fel i ett projekt.
Jag var också en [Quality Assurance Analyst]och den här var stor för mig eftersom hela din roll är att ta med dåliga nyheter eller se de dåliga nyheterna komma. Men allt beror på hur personen som får de dåliga nyheterna faktiskt tar de dåliga nyheterna. Mitt råd är: förstå den större effekten av vad du säger eller gör. Ibland kan du vara på ett projekt som helt enkelt är det. Ett projekt. Men ibland är du i något mer politiskt, om du vet vad jag menar.

Vad är ditt råd för att undvika dessa stressfaktorer?
Tillbringa en bra vecka i början av ett projekt och titta på människor och hur de fungerar. Förstå hur information flyter genom människor. Till exempel: När skiten träffar fläkten, vem får skulden? Vad är processen? Vem blir förolämpad om du korrigerar dem? Är de förolämpade av informationen eller personen? Jag har till exempel sett att människor blir upprörda eftersom de kände att en person som var yngre att de visste mer om dem i ett visst ämne. Allt detta spelas in i hur du lär dig att kommunicera med ett team.

Många människor lider av bedrägerisyndrom på arbetsplatsen. Hur föreslår du att de stänger av de negativa rösterna i huvudet?
Jag motverkar mina tankar omedelbart. Först kändes det väldigt besvärligt; nu är det automatiskt. Om jag säger “Jag är dum” motverkar jag det med “Nej, jag är smart, jag gjorde XYZ.” Jag hörde också någon säga: ‘bedragersyndrom är ett tecken på att du växer i din karriär.’

Det som verkligen fungerade för mig är att veta att jag förstod mitt ämne men genom min lins, genom mina erfarenheter. Jag är den enda experten när det gäller mina erfarenheter. Och ingen kan ifrågasätta mig om mina erfarenheter.

När jag var verkställande direktör i NYC smög jag mig ofta ut till köpcentret för att spela ett snabbt spel av Old School School. Vilka är dina stressuttag?
Jag kämpar med det här. Jag har gjort en massa olika saker för att hjälpa mig att stänga av i mitt liv. Jag hade en period av hemlöshet vid ett tillfälle och under den tiden lärde jag mig att virka. Det tog mig från saker och hjälpte mig att fokusera. Jag älskar att måla; det rensar min ande. Men jag har fem barn – och barn och målar – jag ber om kaos. Jag har fortfarande många afrikanska tyger, och ibland får jag klåda att göra fler saker, att sy. Jag antar att jag letar efter en ny avstressare.

Rahul Sharma från Funkadesi gör sessioner där du pratar med en grupp i en professionell miljö men du spelar en trumma. Jag kunde göra det – inte ett trumset, men en afrikansk eller brasiliansk trumma kanske. Om det är i min anda, måste jag göra det. Så fungerar mitt liv.

Jag har skrivit om AI-baserade verktyg för att hantera stress. Har du några go-to-appar själv?
Jag hade tidigare appar men för mig finns det alltid ett problem med dem – de finns alla på min telefon! Jag slappnar av medan jag håller i min telefon, lyssnar på min telefon och vet att min telefon finns i rummet. Jag börjar bara jobba igen.

Bra poäng. Jag testade lite sömnteknik som krävde att jag lämnade min telefon i ett annat rum eller att en virtuell stad skulle jämnas ut med marken. Pinsamt svårt att göra.
Jag berättar. Jag måste vara teknisk fri för att rensa min ångest. Jag måste lämna skrivbordet. Jag måste gå ut. Jag måste påminnas om att det finns en värld utanför internet.

Vilka råd skulle du ge till någon som började inom teknik om att bygga in goda psykiska egenskaper från första dagen?
Fortsätt lära. Du är tillräckligt bra för att komma igenom dörren, men du måste placera dig själv i en position för att kontinuerligt lära dig ditt hantverk. Ha dina resurser i din bakficka. När mina vänner och jag började jobbet hade vi ett Google Doc som vi ständigt uppdaterade, allt från teststrategiteknik till vilka frågor vi skulle ställa innan vi startade ett projekt.

Guru99 och CodeAcademy höll mig också uppdaterad för tekniska uppgifter och sparade mig mycket under arbetet.

Slutliga tankar från Code Burnout för människor som går in i ett potentiellt högspänningsjobb på dag ett?
Vet att detta tillfälle gavs dig för att du förtjänade det. Du är värdig. Du är också lika och förtjänar alla saker. Om du är svart eller kvinna eller har mindre utbildning än andra hos den här nya arbetsgivaren, nöj dig inte med mindre – du har erfarenheten och färdigheterna, det är därför de anställde dig. Du vet hur du får jobbet gjort. Också – vid ett senare tillfälle – känner igen när det är dags att gå för din egen förnuft. Lojalitet är stor men lider inte för det.

Relaterade Artiklar

Back to top button