Galaxy Z Flip: Insider lÀcker namnet pÄ Samsungs nÀsta hopfÀllbara telefon

Galaxy Z Flip: Insider lÀcker namnet pÄ Samsungs nÀsta hopfÀllbara telefon

UPPDATERING: Galaxy Flip Àr officiell. Kolla in vÄra hÀnder och videon nedan, som jÀmför Z Flip med Motorolas Razr.

Originalhistoria:
Samsung kommer att introducera “Galaxy Z Flip” nĂ€sta mĂ„nad, enligt insider Ice Universe.

Det kommer att fungera som det sydkoreanska företagets första flaggskeppsfÀllbara telefon 2020. NÀr det gÀller designen tyder rapporterna pÄ att Galaxy Z Flip kommer att erbjuda en clamshell-stil layout. Samsung kommer att infoga en sekundÀr skÀrm pÄ utsidan för att köra meddelanden med en blick, men Galaxy Z Flip öppnar sig i en traditionell formfaktor som liknar moderna smartphones.

Designen kan ocksÄ ha nÀsta generations skÀrmteknik. Förra mÄnaden rapporterade Ice Universe att Samsungs forsknings- och utvecklingsavdelning hade slutfört ett ultratunt glasöverdrag som kan böjas.

Vikbara telefoner levereras normalt med plastbaserade skÀrmar, men de Àr mycket mottagliga för repor och andra problem som minskar livslÀngden. Samsung kunde istÀllet rulla ut ett branschens första flexibla glas som bÄde böjer och förblir hÄllbart. Nu kan det vara nÄgot överklagande att köpa en hopfÀllbar telefon om den Àr mer kompakt Àn en vanlig smartphone i skifferstil men lika motstÄndskraftig mot slag och droppar.

Ice Universe förklarade inte varför Samsung har dött Galaxy Fold i namn och design. Det kan dock ha mycket att göra med sin status pÄ marknaden. Galaxy Fold anlÀnde Àntligen efter flera förseningar och defekter. PrissÀttningen slog ocksÄ industrin som ett bekymmer. Samsung uppskattar att det har sÄlt mindre Àn 500 000 enheter, till stor del pÄ grund av priset pÄ nÀstan 2000 dollar. Genom att Àndra utseendet och drastiskt sÀnka startpriset till cirka 1 000 dollar kan Galaxy Z Flip locka genomsnittliga konsumenter snarare Àn att bara ta tekniska nördar.

Tidigare verkade det som om Galaxy Fold 2 eller Galaxy Bloom skulle anvÀndas som sitt slutliga namn. Det senare kommer dock sannolikt att visa sig som Galaxy Z Flips interna kodnamn. Samsung anvÀnder dessa kodnamn bakom stÀngda dörrar för att undvika lÀckor, men de förekommer ofta ÀndÄ.

Vi ser Galaxy S11 och Galaxy Z Flip vid Samsungs Unpacked-evenemang den 11 februari. SlÀppdatum Àr fortfarande okÀnda, men bÄda smartphones bör sÀljas strax efter att de Àr officiella. Dessutom skulle det inte vara förvÄnande om Samsung rullade ut nya trÄdlösa öronproppar eller till och med en smartklocka för att para ihop dem. SÄ förvÀnta dig massor av ny hÄrdvara vid det kommande Unpacked-evenemanget.