Fyrverkeri hoppas kunna belöna talang med nya Open Story Page, som avgränsar fansen från inflytande

Med över ett dussin nya korta videoplattformar som tävlar om användarnas uppmärksamhet samt tid för skapare som kommer att säkerställa engagemang i dessa appar, har Firework, en av de äldre spelarna i segmentet, kommit med en innovation som kommer att belöna talang och inte bara en efterföljare. Open Story Page-konceptet som lanserades av Silicon Valley-företaget, en gång i Googles radar för ett förvärv, skulle potentiellt kunna förändra berättelsen på sociala medieplattformar och till och med kasta en nyckel i påverkan som påverkar en premie för deras, ofta uppblåsta, användarbaser.

Sunil Nair, VD för Firework India, förklarade att skaparna med Open Story Page inte längre behöver oroa sig för att skapa en följarebas och kommer att kunna tjäna pengar även utan något stort antal fans. ”Valutan för påverkare eller innehållsskapare är nu antalet anhängare de har. I fallet med fyrverkeri behöver denna följare inte vara där. En skapare kan skapa innehåll och om det uppfyller de riktlinjer som redan finns kan nå hela nätverket inom några minuter, berättade Nair indianexpress.com. Han sa att skaparna kan börja få kvarvarande intäkter på grund av ”Fireworks” -aspekt som gör innehållet synligt över det stora nätverket som plattformen har globalt.

Intressant är att Open Story-sidan, eftersom den använder den öppna webben, också kommer att negera behovet av en app för att komma åt och konsumera detta innehåll, vilket ger den en större räckvidd än appbaserade plattformar. “Det kommer verkligen att vara en spelväxlare i verksamheten och kommer att omdefiniera ekosystemet och relationerna inom”, sa Nair och föreslog att detta bara var början och fler innovationer arbetades med.

Med Open Story-sidan behöver skaparna inte längre oroa sig för att skapa en följarebas.

Med skaparna av Open Story Page kan publicister och varumärken ha sina egna dedikerade sidor och börja tjäna pengar direkt via visningar över nätverket och reklam på dessa sidor. Skapare får också friheten att “bygga varumärkesinnehåll oberoende utan att Firework är involverat”.

Russell Schneider, Fireworks chef för skaparutveckling och strategiska partnerskap, betonade den tydliga avvikelsen från annonser till influensers marknadsföringsmodell. För Schneider, som var ett av toppnamnen på den sociala medieplattformen 9GAG, har lärdomarna varit tydliga under de senaste åren: ”Genom att skapa äkthet i innehållet och arbeta direkt med påverkarna, arbeta med dem för att göra det de gör bäst och sätta det i sitt sammanhang hjälper till att få bättre konverteringar. ”

Med skaparna av Open Story Page kan publicister och varumärken ha sina egna dedikerade sidor och börja tjäna pengar direkt.

Han tror att det finns många sätt att tjäna pengar på en skapare på sociala medieplattformar, men de flesta varumärken har gjort det fel hittills. Schneiders Golden Rule är att du inte behöver distribution för ditt innehåll om du skapar bra innehåll. “Det behöver inte ett hem, människor kommer att hitta det och människor kommer att konsumera det”, sa han och betonade vikten av att ge friheten till skapare som känner sin publik bättre än varumärkena.

“Om de har rå talang och är relativt oupptäckta i skaparen och influensmarknadsföringsutrymmet letar vi efter dem och de borde komma till Firework”, sade Schneider och tillade att plattformen vill att sådana skapare ska vara en del av företaget. “Vi vill att de ska arbeta med oss.”

Schneider har sett hur många toppinfluencer med miljoner följare faktiskt bara har en liten andel aktiva fans. Det är därför han tycker att det är vettigare istället att samarbeta med “100 engagerade talanger som producerar vintergrönt innehåll som är äkta”. Han förklarade: “Dessa människor har mycket intima små uppföljningar, men de har en exponentiellt stark relation med sin fans.”

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

Schneider sa att Firework arbetade med ett nivåindelat program där de, genom att uppfylla vissa kriterier, “kommer att börja låsa upp riktigt stora nya exklusiva programmering”. “Jag tror att det handlar om att ta en mer vit handskstrategi för att se till att skaparna är glada när de väl är här och att ge dem möjligheter som vad som helst.”

Relaterade Artiklar

Back to top button