Fujifilm tillkÀnnager nybörjad X-A7 spegelfri kamera

Fujifilm tillkÀnnager nybörjad X-A7 spegelfri kamera

Fujifilms spegelfria kamerasystem har lÀnge varit en Àlskling av bÄde entusiaster och proffs, tack vare funktioner och prestanda som ofta Àr klassledande bland modeller med APS-C-bildsensorer. Men företaget har Ànnu inte gjort ett övertygande startalternativ. Det kom nÀra förra Ärets X-A5, men vi blev besvikna över dess inkonsekventa autofokusprestanda och vÀrdelösa 15fps 4K-video.

Fuji lovar uppgraderingar med X-A7 – det valde att hoppa över X-A6-modellnumret. Kameran hĂ„ller samma 24,2 MP-upplösning, men har ökat antalet fasdetekteringsfokuspunkter med en faktor pĂ„ 8,5 gĂ„nger och har spridit dem över sensorn sĂ„ att de tĂ€cker ett större omrĂ„de av ramen. Detta bör lösa X-A5: s autofokusproblem, men vi mĂ„ste testa det för att veta sĂ€kert.

Fujifilm X-A7

Den andra stora uppgraderingen Ă€r nĂ€r det gĂ€ller video. X-A5 stödde 4K-inspelning, men bara med en hackig bildhastighet pĂ„ 15 bilder per sekund – Ă€ven Charlie Chaplin hade tillgĂ„ng till 18 bilder per sekund. X-A7 erbjuder 30 fps vid 4K. Det Ă€r oklart om det finns en inspelningsgrĂ€ns pĂ„ klipp för fans av lĂ„ngformad video, men X-A7 erbjuder en snygg funktion för pĂ„verkare pĂ„ sociala medier – möjligheten att spela in ett videoklipp exakt 15, 30 eller 60 sekunder.

Kameran har en LCD med olika vinklar med beröringsstöd för inramning av bilder, men inte inbyggd eller tillÀggs EVF. Det kan ta bilder i Raw- eller JPG-format med upp till 6 fps, och förutom det ökade fasdetekteringsomrÄdet erbjuder ansiktsavkÀnning. Dess batteri Àr klassad för cirka 440 bilder per laddning, vilket borde fÄ de flesta av oss genom en hel dag av bildbehandling. Du kan ladda nÀr du Àr pÄ sprÄng via USB-porten.

Fujifilm X-A7

Kamerakroppen Àr klar i silver med en konstlÀder som ger lite fÀrg. Fujifilm erbjuder det i Camel Brown och Mint Green i USA och kommer att sÀlja en Navy Blue-version pÄ andra marknader. Om du föredrar ett mer konservativt utseende kan du fÄ det med en svart konstlÀder, med ditt val av standardljus silver eller en mörkare silverkropp.

Alla utgÄvor levereras med Fujinon XC 15-45mm F3.5-5.6 OIS PZ-zoomobjektiv. Kameran Àr planerad att skickas den 24 oktober och kommer att sÀljas för 699,95 dollar i USA och 899 dollar i Kanada.