Fujifilm tillkännager nybörjad X-A7 spegelfri kamera

Fujifilm tillkännager nybörjad X-A7 spegelfri kamera

Fujifilms spegelfria kamerasystem har länge varit en älskling av både entusiaster och proffs, tack vare funktioner och prestanda som ofta är klassledande bland modeller med APS-C-bildsensorer. Men företaget har ännu inte gjort ett övertygande startalternativ. Det kom nära förra årets X-A5, men vi blev besvikna över dess inkonsekventa autofokusprestanda och värdelösa 15fps 4K-video.

Fuji lovar uppgraderingar med X-A7 Рdet valde att hoppa över X-A6-modellnumret. Kameran håller samma 24,2 MP-upplösning, men har ökat antalet fasdetekteringsfokuspunkter med en faktor på 8,5 gånger och har spridit dem över sensorn så att de täcker ett större område av ramen. Detta bör lösa X-A5: s autofokusproblem, men vi måste testa det för att veta säkert.

Den andra stora uppgraderingen är när det gäller video. X-A5 stödde 4K-inspelning, men bara med en hackig bildhastighet på 15 bilder per sekund Рäven Charlie Chaplin hade tillgång till 18 bilder per sekund. X-A7 erbjuder 30 fps vid 4K. Det är oklart om det finns en inspelningsgräns på klipp för fans av långformad video, men X-A7 erbjuder en snygg funktion för påverkare på sociala medier Рmöjligheten att spela in ett videoklipp exakt 15, 30 eller 60 sekunder.

Kameran har en LCD med olika vinklar med beröringsstöd för inramning av bilder, men inte inbyggd eller tilläggs EVF. Det kan ta bilder i Raw- eller JPG-format med upp till 6 fps, och förutom det ökade fasdetekteringsområdet erbjuder ansiktsavkänning. Dess batteri är klassad för cirka 440 bilder per laddning, vilket borde få de flesta av oss genom en hel dag av bildbehandling. Du kan ladda när du är på språng via USB-porten.

Fujifilm X-A7

Kamerakroppen är klar i silver med en konstläder som ger lite färg. Fujifilm erbjuder det i Camel Brown och Mint Green i USA och kommer att sälja en Navy Blue-version på andra marknader. Om du föredrar ett mer konservativt utseende kan du få det med en svart konstläder, med ditt val av standardljus silver eller en mörkare silverkropp.

Alla utgåvor levereras med Fujinon XC 15-45mm F3.5-5.6 OIS PZ-zoomobjektiv. Kameran är planerad att skickas den 24 oktober och kommer att säljas för 699,95 dollar i USA och 899 dollar i Kanada.