Fuchsia: Google har lanserat en utvecklarwebbplats

fuchsia
Logo OS Fuchsia

I flera Ă„r har Google utvecklat ett annat operativsystem som heter Fuchsia i bakgrunden av operativsystemen Android och Chrome. Även i det hĂ€r fallet Ă€r det en öppen kĂ€llkodsplattform.

Fuchsia-operativsystemet Àr dock inte byggt pÄ Linux-kÀrnan som Android eller Chrome. Han anvÀnder Zircon microkernel istÀllet. Fuchsia utvecklas för att vara ett universellt operativsystem.

Det ska fungera i smartphones, TV-apparater, datorer, surfplattor men ocksÄ i andra enheter. OS Fuchsia Àr intressant (Ätminstone) av en anledning. Det nÀmns ofta att det i framtiden ska ersÀtta Android-operativsystemet, resp. för att representera en ny nivÄ av enhetligt operativsystem frÄn Google.

fuchsia Google Pixelbook

Fuchsia kommer inte heller att ha problem med befintliga applikationer. Android-applikationer kan enkelt och snabbt migrera sina författare, dvs. utvecklare, till den nya plattformen med hjÀlp av Flutter-verktygslÄdan.

Fuchsia Àr ett steg nÀrmare allmÀnheten. Google har lanserat en utvecklarwebbplats dÀr mjukvaruutvecklare kan lÀra sig mer om operativsystemets dokumentation, definitioner och andra vÀsentligheter.

Förra Äret fick Fuchsia OS stöd för Kirin 970-chipsetet och lyckades till och med lansera det pÄ en Honor Play-smartphone. Googles nya operativsystem Àr dock lÄngt ifrÄn klart för normal drift.

Om Fuchsia verkligen ersÀtter Android kommer det verkligen inte att hÀnda i Är eller nÀsta Är. Det Àr dock bra att veta att utvecklingen fortsÀtter. Om du deltar i utvecklingen kan du besöka den nyligen lanserade sidan fuchsia.dev.