Frihet 251-pris: Varför Rs 251 ringer inte en klocka för alla

Freedom 251, ringklockor, ringklockor frihet 251, frihet 251 android-smartphone, ringklockor startar, frihet 251 smarttelefonbokning, ringklockor 251 mobil, frihet 251 specifikationer, frihet 251 bokningar, frihet 251 billigaste mobil, världens billigaste mobil frihet 251, frihet 251 funktioner, frihet 251 pris i Indien, ringklockor Indien Ringing Bells Freedom 251 måste bokas online, en funktion som kan visa sig vara en hinder för många människor som faktiskt kan dra nytta av enheterna.

Ringing Bells Freedom 251 kan vara den verkliga demokratiseringen av smarttelefonen. Till det här priset borde det inte finnas någon i Indien som inte äger en smartphone och alla ska vara online inom ett par år. Det är den typ av effekt som en Rs 251-smartphone kommer att ha på marknaden, för att inte tala om de dussintals smarttelefonföretag som kommer att gå ur drift.

Men saker är inte så enkla. Om det fanns en möjlighet att tillverka och sälja en telefon till under $ 5, skulle de kinesiska ODM: erna redan ha gjort det. Närmare hemmet, varför skulle en stor inhemsk spelare som Micromax ha lämnat dörren öppen för ett litet Noida-företag att utnyttja först?

Titta på videon Freedom 251: Allt du behöver veta

Indian Cellular Association president Pankaj Mohindroo sa “denna prissättning är inte möjlig under några omständigheter, även om komponenterna tillverkas i Indien.” Han sa att materialförteckningen för en sådan produkt är cirka 40 dollar. Medan föreningen förväntar sig att det kommer att finnas en ”marginal effekt på marknadssentimentet” eftersom ”konsumenter kan hålla tillbaka inköp”, ”kommer detta inte att ha någon inverkan på en djupgående kampanj som Make in India”.

Den första uppsättningen granskare som har fått telefonen har publicerat hur det faktiskt är en Adcom Ikon 4, för övrigt prissatt till 4 100 Rs på Flipkart och andra e-handelssajter. Faktum är att Freedom 251 bär en Tricolor-klistermärke på bakpanelen för att dölja Adcom-märket.

”En 3G-enhet med specifikationerna som erbjuds har en bastillverkningskostnad som är nästan 8 gånger högre än vad som erbjuds. Så vi är intresserade av att lära oss hur de har uppnått detta, inklusive alla licensavgifter etc. Vi hoppas att detta inte är en liten marknadsföringsrekommendation och är allmänt tillgänglig för de 100 crore indianerna som behöver sådan prisvärd teknik, säger Sunit Singh Tuli, vars Datawind var det ursprungliga prisvärda företaget för smarta enheter i Indien som chockade världen genom att erbjuda en Aakash-tablett på 35 dollar för den indiska regeringen.

Företaget fortsätter att producera prisvärda smartphones och surfplattor, men Tulis billigaste smartphones är en 2G-enhet till ett pris av 1 999 Rs. Hans 3G-enhet, med specifikationer som liknar Ringing Bells Freedom 251, kostar Rs 2999. Den billigaste smarttelefonen vi kunde hitta online i Indien var en Trio Trio Smart Touch Phone Junior 3, till ett pris av 1 449 Rs med betydligt lägre specifikationer än Freedom 251.

Det är därför även Tuli håller med om att telefonen, åtminstone på papper, är revolutionerande. ”Om de levererar sitt löfte om kvalitet kommer detta att fungera som en utmaning för hela marknaden för mobiltelefoner. Men om det visar sig vara en kort marknadsföring kommer det också att vara ett negativt exempel för branschen. ”

För övrigt arbetar Datawind redan med Rs 1500 och Rs 999 smartphones som de förväntar sig att lanseras under nästa kvartal. “Vi välkomnar alla som är intresserade av att bryta prisbarriärerna, och hoppas att de i våra fotspår skulle se ännu större framgång än vi har sett”, säger Tuli och förklarar hur Datawind “hjälpte tablettmarknaden att växa 20 gånger från 2,5 liter till 50L-enhet under de senaste fyra åren genom att bryta överkomliga barriärer ”. Han hävdar att han hittills har sålt över 25 lakh-enheter på marknaden.

Men allt detta bleknar framför den typ av siffror Ringing Bells är flagrande. Företaget vill ha en installerad kapacitet på 5 lakh enheter per månad och med tanke på den typ av intresse som en Rs 251-smartphone kommer att generera, kan detta bara bli bristfälligt. Företaget vill också använda indiska komponenter för att sänka kostnaderna och undvika tullar. Om det finns indiska företag som tillverkar smartphonekomponenter är det konstigt varför andra OEM-företag inte vet om dem.

Frihet 251, frihet251, frihet mobil, frihet 251 bokning online, frihet 251 bluff, frihet 251 recension, frihet 251 smartphone, frihet 251 funktioner, frihet 251 köp online, teknik nyheter

Sanchit Vir Gogia, VD och grundare på Greyhound Knowledge Group, säger att telefonen är väldigt intressant. ”Det lägsta vi hittills har sett var $ 28 (ungefär 1700 Rs), men det här var ett nytt lågt. Men då är det mycket subventionerat till att börja med och huruvida det stannar är en enorm fråga. ” Gogia säger att medan telefonen kan jämföras med en funktionstelefon, kanske den inte gör rättvisa åt användarnas förväntade upplevelse. “Medan smarttelefonen är en prisfaktor är den andra viktiga faktorn bättre pekupplevelse och appar”, förklarar han.

Gogia säger att det kommer att vara svårt att hålla priset på lång sikt. Det faktum att företagets grundare inte har erfarenhet inom detta område kan visa sig vara skadligt för dess framtidsutsikter. Han är inte heller villig att ta företagets påstående att det inte finns någon statlig subvention på telefonen.

”Telefonen är laddad med Make in India-appar. Det verkar tydligt att det finns något arrangemang, säger han och tillägger att även om de köper komponenter lokalt kommer de inte billigt.

Telefonen måste också bokas online, en funktion som kan visa sig vara en hinder för många människor som faktiskt kan dra nytta av enheterna. Företaget har föreslagit en offline-modell senare men det kommer inte att ske före den 30 juni. Då borde vi ha en klar uppfattning om vad det handlar om.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button