Från science fiction till verklighet: Elon Musk avslöjade hur han ansluter våra hjärnor till datorn

Neuralink fibrerNeuralink fibrer

För första gången i historien har det futuristiska företaget Elona Muska visat hela världen vad det faktiskt arbetar med. Miniatyrenheten från Neuralink är utformad för att vara en del av tarmarna i det mänskliga huvudet. Den resulterande symbiosen öppnar dörren till hjärnans trådlösa anslutning med artificiell intelligens.

Den nyligen introducerade enheten består av avancerad chip, flera nycklar sensorer och mycket tunn fibrer, som har till uppgift att överföra inspelade data till en närliggande mottagare (en liten låda bakom användarens öra, se bilden nedan), varifrån de sedan reser till terminalen. Teamet kan vara dator aj smartphone. Och tack vare det kommer inte bara vårt att växa intelligens.

Flis med trådarFlis med fibrer och sensorer

Eftersom vår hjärna kommer att kunna kommunicera trådlöst med elektronik, kommer den också att få fjärråtkomst Internet, genom vilken han kommer till moln s artificiell intelligens. När vi kombinerar det med information från Googles Internet-sökmotor, så det kommer att bli en enorm förbättring av den nuvarande mänskliga potentialen. Vi kommer att vara både smartare och smartare, roligare eller friskare.

Hur vill de få det i huvudet?

Eftersom tjockleken på en av de närvarande fibrerna endast når från 4 till 6 μm, hårdvara borde inte störa den mänskliga skallen absolut. Men hur vill Neuralink få honom dit?

Maskinens vänstra handMaskinens vänstra hand

För att få så få robotar och komplikationer som möjligt skapade de en speciell maskin som tar hand om allt. Ge det bara huvud volontär och på kort tid kommer han att göra honom till en så kallad cyborgsom bokstavligen kommer att förvärva övermänskliga förmågor. Han undviker fartygen och när det gäller hastighet avslöjar Elon Musk att du kör en minut kan ge råd med sex trådar. Det finns 96 av dem i en spark.

Ursprungligen bara för de ohälsosamma

Neuralink hävdar att deras skapande kommer att bestämmas från början len för dem som har förlorat möjligheten att använda sina ögon, öron eller händer. Eftersom enheten kan övervaka neuronernas aktivitet kan den också återställa syn, hörsel eller låta dig styra din smartphone (eller dator) endast genom huvudet, dvs. utan fysisk eller röstinteraktion. Den här gången räcker det mänskliga sinnet.

En signalmottagare varifrån de reser till en dator eller smartphoneMottagardata från huvudet, varifrån de reser till en dator eller smartphone

Den första användningen av teknik hos människor är att äga rum i processen andra kvartalet nästa år. Nåväl, åtminstone så hoppas Elon Musk. Allt beror nu bara på om de går enligt planen. Om så är fallet, vänta länge på oss de kommer inte att låta det.

Relaterade Artiklar

Back to top button