Foxconn tvingar studenter att arbeta övertid för att bygga Amazon-enheter

Foxconn tvingar studenter att arbeta övertid för att bygga Amazon-enheter

Kinesiska studenter frÄn tekniska skolor och högskolor anvÀnds som billig arbetskraft i en Foxconn-fabrik som bygger Amazon Alexa-enheter, enligt dokument som erhÄllits av China Labor Watch (CLW) och delas med

UngefĂ€r 1 500 studenter som anstĂ€lls som “praktikanter” arbetar sex dagar i veckan i 10 timmar om dagen (vilket inkluderar tvĂ„ timmar obligatorisk övertid). AnstĂ€llningar betalas, men studenterna tjĂ€nar bara ungefĂ€r 1,42 dollar i timmen eller 248 dollar i mĂ„naden. Även om alla praktikanter var i laglig arbetsĂ„lder (16), skulle de inte arbeta övertid eller ta pĂ„ sig nattskift.

Eleverna stod inför intensivt tryck för att arbeta och motverkades av lÀrare som fick betalt av fabriken för att övervaka deras produktion. Om praktikanter vÀgrade att arbeta nattskift mobbades de av lÀrare, sÀger rapporten. En student fick veta att hennes vÀgran att arbeta skulle pÄverka hennes stipendieansökningar, en del fick sparken och andra utsattes för vÄld.

“LĂ€rare attackerar ofta praktikanter fysiskt och verbalt, och den 30 juli bevittnade mĂ„nga arbetare en lĂ€rare som slog en praktikant. LĂ€raren grep aggressivt praktikern i örat, lĂ€t honom inte svepa ur jobbet och skĂ€llde ut honom”, enligt CLW Rapportera.

Foxconn sĂ€ger att det tar Ă„tgĂ€rder för att rĂ€tta till övertrĂ€delserna. “Vi har fördubblat övervakningen och övervakningen av praktikprogrammet med varje relevant partnerskola för att sĂ€kerstĂ€lla att praktikanter under inga omstĂ€ndigheter kommer att [be] fĂ„r arbeta övertid eller nĂ€tter, berĂ€ttade företaget.

Amazon erkĂ€nde ocksĂ„ övertrĂ€delsen med en talesman som sa: “Vi undersöker omedelbart dessa anklagelser och behandlar detta med Foxconn pĂ„ högsta nivĂ„. Ytterligare team av specialister anlĂ€nde pĂ„ plats i gĂ„r för att utreda, och vi har initierat veckovisa revisioner av denna frĂ„ga. . “

Foxconn Àr naturligtvis inte frÀmmande för anklagelser om krÀnkningar av de mÀnskliga rÀttigheterna. Det anklagas ocksÄ för att ha anvÀnt olagligt studentarbete för att bygga iPhones, bland andra prylar.

I USA har Amazon kritiserats för intensiva arbetsförhÄllanden och orÀttvisa arbetsmetoder i sina lager och fabriker. I oktober 2018 gick det med pÄ att betala alla amerikanska arbetstagare minst 15 dollar per timme, men problem kvarstÄr hÀr och utomlands, vilket framgÄr av förra mÄnadens första dagslokalarbetare.