Foxconn, iPhone-tillverkaren, går in i elbilar i en ny Fiat-affär

Foxconn, Foxconn elbilar, Hon Hai Precision Industry Co, Foxconn och Fiat Deal Foxconn, mest känd som Apples iPhone-tillverkare, går in i elbilar i en ny Fiat-affär

Hon Hai Precision Industry Co, huvudmonteraren av Apple Inc: s iPhones, kommer att etablera ett joint venture med Fiat Chrysler Automobiles NV för att utveckla och tillverka elektriska fordon i Kina.

Hon Hai och dess dotterbolag kommer att inneha 50% av satsningen och Fiat Chrysler resten, sade de två företagen i separata uttalanden. Enligt en person som är bekant med saken kommer ett formellt avtal att undertecknas så snart som första kvartalet. Det inledande fokuset kommer att vara på den kinesiska marknaden, med export som kommer senare, enligt Fiat Chrysler.

Aktierna i Hon Hai ökade med så mycket som 2,7% i Taipei-handeln på fredag, deras största intradagstigning sedan mitten av november och den främsta drivkraften bakom riktmärket Taiex vinst. Hon Hais Hong Kong-listade enhet FIT Hon Teng kommer också att vara involverad.

Hon Hai, det främsta listade fordonet för Terry Gous Foxconn Technology Group, vill diversifiera från sin roll som samlare av en del av världens elektronik från Macbooks till Sony Playstations. Företaget strävar efter att utnyttja sin expertis inom precisionstillverkning och hantering av försörjningskedjan för att växa fordonsindustrin till 10% av intäkterna på lång sikt, säger ordförande Young Liu till Bloomberg News.

“Hon Hai kommer att ansvara för design, komponenter och hantering av försörjningskedjan”, sade han i ett textmeddelande och tillade att företaget inte kommer att komma in i bilmontering. Hon Hai och Fiat Chrysler fokuserar på den kinesiska marknaden på grund av stor volym, säger verkställande direktören. Medan konsumenter i landet köper fler elfordon än någon annanstans i världen, har försäljningen sjunkit sedan regeringen avskaffade subventionerna i en större efterfrågan på marknaden.

Hon Hai litar på Apple för ungefär hälften av försäljningen. Tidigare försök att diversifiera sina produktlinjer har inte varit helt framgångsrika. Företaget har försökt investera i ett antal satsningar på elfordon men ingen har bära frukt. Hon Hai, som konkurrerar globalt med sådana som Flex Ltd. och Jabil Inc., kan nu räkna med att överföra år av erfarenhet av produktion av konsumentelektronik till en bilarena som alltmer blir högteknologisk.

“Eftersom bilar blir mer och mer elektrifierade och fler och fler digitala komponenter ersätter mekaniska – särskilt med elbilar men också bara traditionella fordon – finns det utrymme för en verklig möjlighet här”, säger Matthew Kanterman, en analytiker med Bloomberg Intelligence. “Vertikal expertis är nyckeln till auto, och så kan en affär som FCA – om det visar sig vara framgångsrik – hjälpa till att låsa upp dörrar för Hon Hai eftersom det skulle vara ett starkt referenskonto.”

Hon Hai har begränsad erfarenhet av fordonsindustrin, men det ger en enorm förståelse för försörjningskedjan till bordet, säger Michael Dunne, vd för konsult ZoZo Go. Tesla Inc.: s vd Elon Musk berättade för aktieägarna 2014 att Foxconn levererade några komponenter till elfordonets pionjär.

Ur Fiat Chryslers perspektiv har biltillverkaren kämpat för att knäcka den kinesiska marknaden i flera år, och skärpta bränsleekonomiska standarder och elfordonsmandat gör uppgiften ännu mer utmanande. Dess marknadsandel på världens största bilmarknad var mindre än 1% 2018, långt efter Ford Motor Co: s 2,3% och General Motors Co: s 13,8%.

Samarbetet kommer “att sammanföra två etablerade globala ledares funktioner över hela spektrumet av bildesign, teknik och tillverkning och mobil mjukvaruteknik”, sade Fiat Chrysler i sitt uttalande. Målet är att nå ett bindande avtal de närmaste månaderna, även om det inte finns någon garanti för den tidsramen, tillade det.

VD Mike Manley försöker starta om Fiat Chryslers pengarförlorande kinesiska verksamhet. Han omstrukturerade biltillverkarens decennier gamla joint venture med Guangzhou Automobile Group i april och kallade uppskakningen ett försök att “reagera snabbare på förändringar på den kinesiska marknaden.”

Relaterade Artiklar

Back to top button