Fossils Hybrid H1 Smartwatch har tvÄ veckors batteritid

Fossils Hybrid H1 Smartwatch har tvÄ veckors batteritid

Fossil har meddelat en ny smartklocka som heter Hybrid HR med fysiska hÀnder och en monokromatisk, alltid visad skÀrm.

Prissatt frÄn 195 USD och tillgÀngligt nu inkluderar Hybrid HR en inbyggd fitnessspÄrare och robust meddelandestöd inklusive textmeddelanden, e-post, sociala medier, appvarningar, vÀckarklocka, kalendervarningar och flera tidszonsalternativ. Det kan ocksÄ spÄra din puls och styra din musik. BÀst av allt Àr att Hybrid H2 Àr kompatibel med bÄde Android (5.0+) och iOS (9.0+), vilket betyder att det antagligen kommer att fungera direkt oavsett vilken telefon du Àger.

PÄ urtavlan finns det fyra komplikationer dÀr information kan visas och vad som visas kan anpassas av anvÀndaren. NÀr du fÄr ett meddelande rör sig de mekaniska hÀnderna ur vÀgen för att inte dölja informationen som överförs pÄ den lilla skÀrmen.

Hybrid HR levereras med 16 MB lagring, fodralets storlek Àr 42 mm bred, 13 mm tjock och har vattenmotstÄnd pÄ upp till tre atmosfÀrer (ATM). 16mm klockarmbandet kan ocksÄ bytas ut för en av de mÄnga fossila alternativa remmarna.

Vad som kan skilja pÄ denna klocka Àr dock den pÄstÄdda batteritiden pÄ tvÄ veckor. Med tanke pÄ att Apple Watch Series 5, den bÀsta smartwatch som för nÀrvarande finns, bara har en batteritid pÄ 14 timmar, kan detta tippa skalorna till Fossils fördel. Det ger ocksÄ Fossil mer mÄngsidighet i sitt produktsortiment och stÀller upp denna smartwatch bredvid mer konventionella WearOS-enheter som Fossils Gen 5.

I januari betalade Google 40 miljoner dollar till Fossil för sin smartwatch-teknik, samt en del av Fossils forsknings- och utvecklingsteam, men det finns tydligen ingen koppling mellan de tvĂ„ företagen för denna enhet. I ett uttalande till The Verge sa en fossil-talesman att det inte finns “nĂ„got samband mellan IP-fossilen som sĂ„ldes till Google i början av Ă„ret och lanseringen av Fossil Hybrid HR.”

Google har under tiden nyligen försökt lösa sina egna bÀrbara problem genom att köpa Fitbit, men huruvida detta kommer att lösa företagets problem Àr en annan sak.