Förvänta dig att de största PlayStation 5-spelen kostar dig $ 70

Hoppsan. Gör dig redo för $ 70 videospel.

På onsdagen släppte Sony äntligen prisuppgifter för PlayStation 5, som kommer att anlända för 499 $ – eller vad många spelare förväntade sig att konsolen skulle kosta.

Den dåliga nyheten är att Sony planerar att ladda mellan $ 49,99 och så mycket som $ 69,99 för PS5-spel som utvecklats av företagets förstapartsstudior. Det höga priset kommer att komma på dag ett när PS5 säljs den 12 november. Två lanseringstitlar, Demon’s Souls remake och Destruction All Stars, kommer att kosta $ 69,99.

Prissättningen blir galen för europeiska kunder, som måste betala 79,99 € eller 94,54 $ för att äga något av spelen.

Demons själar gör om
Är Demon’s Souls remake verkligen värt $ 70 på lanseringsdagen? (Kredit: Sony)

Sony förklarade inte prishöjningen, men bli inte förvånad om andra spelstudior släpper sina titlar för $ 70. De senaste spelen får i allmänhet ett pris på $ 49,99 eller $ 59,99, vilket har varit vanligt i branschen de senaste tre decennierna. När du tar hänsyn till inflationen är det ganska anmärkningsvärt.

Men i augusti sa Take-Two Interactives VD att det var dags att höja priserna för att betala för spelutvecklingskostnader. “Det har inte skett en prishöjning på frontlinjetitlar på riktigt länge, trots att det kostar mycket mer att göra dessa titlar”, säger Take-Two: s VD till Gamesindustry.biz. Som ett resultat kommer det kommande spelet NBA 2K21 för PS5 och Xbox Series X att kosta spelare 69,99 dollar.

Tweet

Prislappen på 70 dollar kunde inte komma i värsta tidpunkten när många amerikanska konsumenter fortfarande tappar COVID-19s ekonomiska tull. Den goda nyheten är att inte alla spelutvecklare planerar att ta ut $ 70. Ubisoft, en annan stor spelstudio, säger att den håller fast vid $ 60-priset för nya PS5- och Xbox Series X-spel åtminstone för denna semestersäsong.

Relaterade Artiklar

Back to top button