Fortnites senaste uppdatering innehÄller nu en nerf till resurser och explosiv ammunition

Fortnites senaste uppdatering innehÄller nu en nerf till resurser och explosiv ammunition

Ett antal balansförÀndringar kommer till Fortnite i uppdatering 4.3, och de syftar till att Àndra hur det sena spelet spelas i Battle Royale.

“Vi gör följande Ă€ndringar för att ta itu med nĂ„gra viktiga problem, inklusive: Rocket Launcher och Grenade Launcher-dominans i det sena spelet, Miniguns effektivitet och övergripande tillgĂ„ng pĂ„ resurser,” sa Epic Games i tillkĂ€nnagivandet. “Vi kommer att övervaka noggrant dessa förĂ€ndringar nĂ€r de Ă€r live för att bedöma effekterna och justera om nödvĂ€ndigt.”

I ett försök att göra det lÀttare att skjuta ner strukturer har skador som faller av kontra strukturer tagits bort för gevÀr, SMG, pistoler och LMG. Detta borde göra det snabbare att ta ner baser med ammunition.

Det finns ocksÄ en nerf till mÀngden förnödenheter som du fÄr frÄn en Supply Llama. Materialstaplarna har minskat till 200 frÄn 500. Att bli nervös i Llamas Àr ocksÄ explosiv ammunition som har tagits bort helt.

För att minska den totala resurstillgÀngligheten har risken för minskning av material i golvtyper och materialstapelstorlekar i golvtyper minskat med 33 procent. OmvÀnt har ammunitionstillgÀngligheten ocksÄ justerats lite, med ljusa ammunitionsstapelstorlekar som ökar frÄn 12 till 18, men explosiv ammunition har minskat med 50 procent över hela linjen.

Under tiden har minigun sett en ganska stor buff. Noggrannheten pÄ det höga vapnet har ökat med 10 procent, mÀngden ammunition som det lekar med har ökat frÄn 60 till 100 och skador mot strukturer har ökat frÄn 25 till 30. För att göra C4 fjÀrrsprÀngÀmnen mer anvÀndbara mot strukturer, explosionsradien har ökats frÄn 400 till 600.

Kort sagt verkar det verkligen som att fokus Ă€r att göra nedtagning av strukturer mer livskraftiga utan att man Ă€r beroende av sprĂ€ngĂ€mnen. Ändringarna Ă€r nu live i spelet, sĂ„ se till att lĂ„ta Epic Games veta vad du tycker.