Fortnite lägger till direktbetalningsalternativ för att kringgå iOS, Android App Store-avgifter

UPPDATERING: Apple har tagit bort Fortnite från iOS App Store, vilket uppmanar Epic Games att göra en antitrustprocess och en social media-kampanj som kräver att Apple avslutar sina påstådda konkurrenshämmande metoder. Senare tog Google bort spelet från Play Store.

Originalhistoria:
Epic Games är ganska högljudd om hur mycket det ogillar 30 procent nedskärning Apple och Google samlar på köp som görs via deras app-butiker. Men nu har företaget beslutat att ta saken i egna händer och kringgå avgifterna helt i Fortnite.

Som Eurogamer rapporterar har iOS och Android-versionerna av Fortnite nu ett nytt köpalternativ för V-Bucks valutaköp. När du köper 1 000 V-dollar kommer två betalningsalternativ att presenteras: det vanliga köpet på 9,99 USD via App Store och ett nytt “Epic direktbetalning” -köp som är 2 $ billigare till 7,99 USD.

Epic hänvisar till det här nya alternativet som Fortnite Mega Drop och beskriver det som en permanent besparing på 20 procent på V-Bucks-köp (och erbjudanden i riktiga pengar) i alla format inklusive mobilappar, men bara om du använder alternativet för direktbetalning. Epic förklarar mer i Fortnite FAQ och säger: “För närvarande finns det inga besparingar om spelare använder Apple och Googles betalningsalternativ, där Apple och Google tar ut en orimlig avgift på 30% på alla betalningar. Om Apple och Google sänker sina avgifter för betalningar, Epic kommer att spara besparingarna till spelarna. “

Om du undrar varför rabatten bara är 20 procent istället för 30 procent, hanterar Epic betalningen istället för Apple eller Google, så det kommer att medföra några transaktionsavgifter på vägen.

Fortnite-spelare kommer säkert att uppskatta prissänkningen, men det återstår att se om Apple och Google tillåter att detta fortsätter. Epic kan ses som bryter mot appbutiksregler genom att erbjuda en alternativ betalningsmetod inifrån appen och inte ge Apple eller Google sina respektive 30 procents nedskärningar.

Relaterade Artiklar

Back to top button