Första titt pÄ Apples kamera-centrerade iPhone 11-uppstÀllning

Första titt pÄ Apples kamera-centrerade iPhone 11-uppstÀllning

De nya iPhonerna Ă€r hĂ€r och de Ă€r ljusa! Att fĂ„ tag pĂ„ iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max för första gĂ„ngen var jag verkligen imponerad av ljusstyrkan pĂ„ de nya telefonernas OLED-skĂ€rmar, ett steg upp frĂ„n den tidigare iPhone XS och XS Max. SkĂ€rmarna Ă€r ljusare, men de nya telefonerna har nĂ„got lĂ€ngre batteritid – det Ă€r mycket för alla.

Jag testade ocksĂ„ de nya kamerasystemen: tre kameror pĂ„ Pro-modellerna, tvĂ„ pĂ„ den billigare iPhone 11. Det mest imponerande tricket dĂ€r kommer faktiskt frĂ„n appar frĂ„n tredje part som Filmic. Jag har sett telefoner med vidvinkel-, vanliga och zoomkameror tidigare – det Ă€r praktiskt taget standard i Android-vĂ€rlden just nu – men Apple har ett mer livfullt ekosystem av tredjepartsappar frĂ„n kameror, och Filmic gör supercoola saker med kombinerar vyer frĂ„n flera kameror.

Jag tillbringade bara nÄgra korta ögonblick med de nya telefonerna den hÀr veckan, men vi fÄr fullstÀndiga recensioner nÀr vi fÄr mer tid med enheterna. För nu, hÀr Àr en snabb titt pÄ de tre nya modellerna i alla sina underbara fÀrger.

Annons

Tre nya iPhones

De nya iPhonerna finns i tre varianter. Det finns iPhone 11, som börjar pÄ $ 649, iPhone 11 Pro, vid $ 999, och iPhone 11 Pro Max (visas hÀr), till $ 1.099.

IPhone 11 Pro Max

LÄt oss börja med den största. IPhone 11 Pro Max (vÀnster) har en 6,5-tums Super Retina XDR-skÀrm. Det Àr mÀrkbart ljusare Àn iPhone XS Max jag hÄller den bredvid. Det blir Ànnu ljusare nÀr du visar HDR-videoinnehÄll. BÄde iPhone 11 Pro och Pro Max-skÀrmarna har 458 pixlar per tum; den större har bara fler pixlar, vilket ger dig mer fastigheter att arbeta med.

iPhone 11 Pro-fÀrger

Telefonerna kommer nu i grÄ, silver, guld eller mycket mörkgrön. Den nya matta ytan lockar fingeravtryck mindre Àn iPhone XS Max. Det Àr ocksÄ mindre hal och verkar Ätminstone ytligt mindre brÀckligt.

iPhone-kamerabump

De nya iPhones kamerabump Àr gjord av en del av samma glasbit som baksidan, men den Àr nÄgot upphöjd och har en nÄgot skarp kant runt sig.

Tre olika kameravinklar

Trippelkamerasystemet Àr en helt ny funktion. Andra telefoner har haft dessa ett tag, men det Àr en första pÄ iPhones. Kamerabumpen Àr gjord av samma glasbit som baksidan och har lite skarp kant runt sig.

Fish-Eye vidvinkel

Du kan blÀddra mellan vidvinkel, vanlig och 2x zoom, som alla Àr 12 megapixelsensorer. Som du kan se har den 120 graders vidvinkel lite fiskögoneffekt.

Alla fyra kamerorna samtidigt

Med kameraappar frÄn tredje part kan du bli ganska galen hÀr. Filmic kan spela in med alla fyra kamerorna samtidigt.

De kallar dem “Slofies”

Det finns ocksÄ en ny 12 megapixel framÄtvÀnd kamera som spelar in selfies i slow motion.

Mindre, men inte mindre kraftfullt

HÀr Àr iPhone 11 Pro till höger. Det Àr uppenbarligen mindre. Den Àr 2,81 tum bred jÀmfört med 3,06 tum bred, och den har en mindre skÀrm och ett nÄgot mindre batteri. De flesta av dess andra funktioner Àr dock samma.

Den hĂ€r Ă€r den “billiga” iPhone

Detta Àr iPhone 11. Den ersÀtter iPhone XR och finns i sex fÀrger. Den lila Àr verkligen iögonfallande.

Liksom XR, med fler kameror

IPhone 11 har en 6,1-tums LCD-skÀrm med 326 pixlar per tum, precis som iPhone XR. Det Àr inte lika ljus som iPhone 11 Pro-skÀrmen, och det Àr betydligt mer reflekterande.

Vidvinkel men ingen zoom

PÄ baksidan har du tvÄ kameror, inte tre. Dessa Àr 12 megapixlar vanliga och vidvinkellinser. I kameraappen har du bara en knapp att blÀddra mellan vanlig och vidvinkel. Du kan fortfarande zooma in digital, men det ser inte lika bra ut som pÄ Pro-telefonerna.

Den framÄtvÀnda kameran pÄ iPhone 11 Àr ocksÄ 12 megapixlar och den har en djupsensor för att pÄskynda Face ID.

Sidovyer

Du kan se att den hĂ€r telefonen ocksĂ„ Ă€r lite tjockare Ă€n 11 ​​Pro.

Ny processor

Alla telefoner har samma A13-processor och kommer förmodligen att ha samma appprestanda. Detta Àr ett av de nya spelen som Apple demo. Stereoljudet Àr riktigt uppslukande, Àven om det kan vara lite hÄrt.

Jacken kommer inte tillbaka

Apple Àndrade inte nÄgra av de mer splittrande designelementen pÄ iPhones. Som du kan se har de fortfarande sina stora hack pÄ toppen. Det finns inget hörlursuttag. Och laddningsporten Àr fortfarande blixtnedslag, inte USB-C.

Olika fall

Nya kamerastilar betyder att den nya iPhone-linjen behöver nya fodral. Det hĂ€r Ă€r de officiella Apple-fallen – inklusive en tydlig för att visa upp telefonens fĂ€rg – men vi har ocksĂ„ hört frĂ„n mĂ„nga tredje parts Ă€renden.

Vad sÀgs om 4G?

Jag vet att du förmodligen ser till mig för att prata mycket om radio, modem och 4G. Jag försökte utvidga de nya telefons 4G-funktioner i min berÀttelse Det Àr dÀrför som iPhone inte har 5G. Men vi kommer att ha mycket mer tÀckning om detta och andra Àmnen nÀr vi hÀmtar telefonerna och testar dem under de nÀrmaste veckorna, sÄ kom tillbaka snart.

Vidare lÀsning

Mobiltelefonrecensioner

Mobiltelefon bÀsta val