Första titt på Apples kamera-centrerade iPhone 11-uppställning

De nya iPhonerna är här och de är ljusa! Att få tag på iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max för första gången var jag verkligen imponerad av ljusstyrkan på de nya telefonernas OLED-skärmar, ett steg upp från den tidigare iPhone XS och XS Max. Skärmarna är ljusare, men de nya telefonerna har något längre batteritid – det är mycket för alla.

Jag testade också de nya kamerasystemen: tre kameror på Pro-modellerna, två på den billigare iPhone 11. Det mest imponerande tricket där kommer faktiskt från appar från tredje part som Filmic. Jag har sett telefoner med vidvinkel-, vanliga och zoomkameror tidigare – det är praktiskt taget standard i Android-världen just nu – men Apple har ett mer livfullt ekosystem av tredjepartsappar från kameror, och Filmic gör supercoola saker med kombinerar vyer från flera kameror.

Jag tillbringade bara några korta ögonblick med de nya telefonerna den här veckan, men vi får fullständiga recensioner när vi får mer tid med enheterna. För nu, här är en snabb titt på de tre nya modellerna i alla sina underbara färger.

Annons

Tre nya iPhones

De nya iPhonerna finns i tre varianter. Det finns iPhone 11, som börjar på $ 649, iPhone 11 Pro, vid $ 999, och iPhone 11 Pro Max (visas här), till $ 1.099.

IPhone 11 Pro Max

Låt oss börja med den största. IPhone 11 Pro Max (vänster) har en 6,5-tums Super Retina XDR-skärm. Det är märkbart ljusare än iPhone XS Max jag håller den bredvid. Det blir ännu ljusare när du visar HDR-videoinnehåll. Både iPhone 11 Pro och Pro Max-skärmarna har 458 pixlar per tum; den större har bara fler pixlar, vilket ger dig mer fastigheter att arbeta med.

iPhone 11 Pro-färger

Telefonerna kommer nu i grå, silver, guld eller mycket mörkgrön. Den nya matta ytan lockar fingeravtryck mindre än iPhone XS Max. Det är också mindre hal och verkar åtminstone ytligt mindre bräckligt.

iPhone-kamerabump

De nya iPhones kamerabump är gjord av en del av samma glasbit som baksidan, men den är något upphöjd och har en något skarp kant runt sig.

Tre olika kameravinklar

Trippelkamerasystemet är en helt ny funktion. Andra telefoner har haft dessa ett tag, men det är en första på iPhones. Kamerabumpen är gjord av samma glasbit som baksidan och har lite skarp kant runt sig.

Fish-Eye vidvinkel

Du kan bläddra mellan vidvinkel, vanlig och 2x zoom, som alla är 12 megapixelsensorer. Som du kan se har den 120 graders vidvinkel lite fiskögoneffekt.

Alla fyra kamerorna samtidigt

Med kameraappar från tredje part kan du bli ganska galen här. Filmic kan spela in med alla fyra kamerorna samtidigt.

De kallar dem “Slofies”

Det finns också en ny 12 megapixel framåtvänd kamera som spelar in selfies i slow motion.

Mindre, men inte mindre kraftfullt

Här är iPhone 11 Pro till höger. Det är uppenbarligen mindre. Den är 2,81 tum bred jämfört med 3,06 tum bred, och den har en mindre skärm och ett något mindre batteri. De flesta av dess andra funktioner är dock samma.

Den här är den “billiga” iPhone

Detta är iPhone 11. Den ersätter iPhone XR och finns i sex färger. Den lila är verkligen iögonfallande.

Liksom XR, med fler kameror

IPhone 11 har en 6,1-tums LCD-skärm med 326 pixlar per tum, precis som iPhone XR. Det är inte lika ljus som iPhone 11 Pro-skärmen, och det är betydligt mer reflekterande.

Vidvinkel men ingen zoom

På baksidan har du två kameror, inte tre. Dessa är 12 megapixlar vanliga och vidvinkellinser. I kameraappen har du bara en knapp att bläddra mellan vanlig och vidvinkel. Du kan fortfarande zooma in digital, men det ser inte lika bra ut som på Pro-telefonerna.

Den framåtvända kameran på iPhone 11 är också 12 megapixlar och den har en djupsensor för att påskynda Face ID.

Sidovyer

Du kan se att den här telefonen också är lite tjockare än 11 ​​Pro.

Ny processor

Alla telefoner har samma A13-processor och kommer förmodligen att ha samma appprestanda. Detta är ett av de nya spelen som Apple demo. Stereoljudet är riktigt uppslukande, även om det kan vara lite hårt.

Jacken kommer inte tillbaka

Apple ändrade inte några av de mer splittrande designelementen på iPhones. Som du kan se har de fortfarande sina stora hack på toppen. Det finns inget hörlursuttag. Och laddningsporten är fortfarande blixtnedslag, inte USB-C.

Olika fall

Nya kamerastilar betyder att den nya iPhone-linjen behöver nya fodral. Det här är de officiella Apple-fallen – inklusive en tydlig för att visa upp telefonens färg – men vi har också hört från många tredje parts ärenden.

Vad sägs om 4G?

Jag vet att du förmodligen ser till mig för att prata mycket om radio, modem och 4G. Jag försökte utvidga de nya telefons 4G-funktioner i min berättelse Det är därför som iPhone inte har 5G. Men vi kommer att ha mycket mer täckning om detta och andra ämnen när vi hämtar telefonerna och testar dem under de närmaste veckorna, så kom tillbaka snart.

Vidare läsning

Mobiltelefonrecensioner

Mobiltelefon bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button