Första titt: MSI MEG Aegis Ti5, Robot-Head Powerhouse PC

Första titt: MSI MEG Aegis Ti5, Robot-Head Powerhouse PC

Vi ser mĂ„nga skrivbord hĂ€r pĂ„ PCMag, men ingen har sett riktigt ut som den hĂ€r. MSI MEG Aegis Ti5 handlar om sin design, ett system byggt ganska tydligt för att se ut som ett robothuvud. Dess “öga” Ă€r faktiskt en anvĂ€ndbar urtavla, och frontpanelen Ă€r hem för en OLED-skĂ€rm. Du kan anpassa RGB-belysningen (med hjĂ€lp av ratten!), Och PC: n kommer till och med med möjlighet för 5G-anslutning. Naturligtvis finns det kraftfulla komponenter packade inuti denna relativt kompakta design, vilket gör den till en potent spelmaskin.

MSI har inte en prislapp pÄ det hÀr nya flaggskeppsskrivbordet Ànnu, men det Àr sannolikt ganska dyrt baserat pÄ komponentalternativen och funktionerna. LÀs vidare för att se vad det Àr och för fler bilder och intryck inför lanseringen senare i Är.

Annons

MS … jag, robot

Det mest utmÀrkande med det hÀr skrivbordet, snygga funktioner och komponenter Ät sidan, Àr dess visuella design. Det ser ut som ett robotstycke eller hjÀlm i livsstorlek och Àr verkligen en av ett slag. Den centrala urtavlan (mer om det pÄ ett ögonblick) ser ut som ett öga eller en skanner, och den snygga förminskningen i ryggen gör den tydligt huvudformad.

En unik frontdisplay

PĂ„ frontpanelen finns nĂ„gra RGB-ljusremsor. Jag gillar stilen, eftersom den lĂ€gger till kĂ€nsla och anpassning utan att gĂ„ över toppen. (Återigen, om du Ă€r pĂ„ ett skrivbord kommer den hĂ€r djĂ€rva, aggressiva RGB troligen inte att störa dig.)

Det handlar inte bara om RGB, eftersom frontpanelen ocksĂ„ har en OLED-skĂ€rm. Det kommer att visa systemaviseringar, statistik och till och med realtidsinformation som vĂ€derrapporter. NĂ„got av en gimmick, visst, men om ditt skrivbord sitter inom synen kan det ge dig anvĂ€ndbar information med en överblick utan att behöva minimera din app eller ditt spel. NĂ€r det gĂ€ller hur ratten spelar in …

Uppringd

Denna ratt fungerar tillsammans med bÄde frontdisplayen och RGB-remsorna. Du kan anvÀnda den för att stÀlla in RGB-belysning, vilket kan vara enklare (och roligare) Àn att Àndra den genom programvara. Du kan blÀddra igenom aviseringarna och informationen och till och med anvÀnda den för att starta spel frÄn ditt bibliotek.

SĂ„ kraftfullt som det ser ut

Även om du naturligtvis inte kan se dem hĂ€r, Ă€r det viktigt att prata om detta systems interna enheter. Komponenterna Ă€r mycket avancerade, inklusive upp till Intel Core i9-processorer och Nvidias bĂ€sta GPU-alternativ (för nĂ€rvarande RTX 2080 Ti, men troligtvis vilket kort som Ă€r högst upp i hierarkin nĂ€r detta system startar senare i Ă„r). Det Ă€r ocksĂ„ det första spelbordet vi kĂ€nner till med alternativet för 5G, vilket bara bidrar till den förmodligen redan höga kostnaden. (Hur och huruvida detta kommer att vara relevant Ă„terstĂ„r att se.) Det finns en hel del högst 128 GB minne och för lagring en rymlig 1 TB SSD.

(Chef) Ringa hem

HÀr kan du se de infÀllbara hörlurshÄllarna. Dessa har blivit vanliga pÄ speldatorer som en plats att hÀnga ditt spelheadset nÀr det inte anvÀnds. System innehÄller ofta bara en av dessa, men beslutet att sÀtta tvÄ Àr nÀstan sÀkert mer estetiskt Àn behovsbaserat. De tvÄ utstrÀckta tillsammans ser ut som antenner pÄ robothuvudet, vilket (om inget annat) Àr roligt och kompletterar utseendet. HÀr kan du ocksÄ se de övre portarna, inklusive tvÄ USB 3.1-portar, en USB-C-port och ljuduttag.

Skrivbordsportar i full storlek

Runt baksidan, trots sin mindre Àn genomsnittliga storlek för ett skrivbord, finns det ett komplett utbud av anslutningar. HÀr hittar du ytterligare fem USB Type-A-portar, en annan USB Type-C-anslutning, ett Ethernet-uttag och videoanslutningar bÄde till kortet (HDMI, DisplayPort och en VGA-port) och till grafikkortet (tre DisplayPort-anslutningar och en HDMI-port).

En robotframtid

Detta kommer utan tvekan att vara ett dyrt system, sÀrskilt om du fyller pÄ det med nÄgra extrema delar, men vi vet inte prissÀttningen Ànnu. Jag förvÀntar mig att det blir flera tusen dollar, men vi mÄste vÀnta och se var MSI landar nÀr det slÀpps senare i Är, under tredje kvartalet.

Kolla in vĂ„r videotur genom MSI MEG Aegis Ti5 …

Vidare lÀsning

StationÀra PC-recensioner

Desktop PC BĂ€sta val