Första titt: Lenovos 15-tums Yoga C940 Àr en stor, lyxig 2-i-1

Första titt: Lenovos 15-tums Yoga C940 Àr en stor, lyxig 2-i-1

Om du Ă€r ett fan av bĂ€rbara datorer med gigantisk skĂ€rm kan jag inte sĂ€ga att jag delar din affinitet. Å andra sidan kan jag inte lĂ„ta bli att dra mig till den ganska stora 2-i-1-konvertibla bĂ€rbara datorn som Lenovo meddelade pĂ„ torsdagen.

Den nya Yoga C940 – Lenovos flaggskeppsconvertible – kommer att finnas tillgĂ€nglig med en 15,6-tums skĂ€rm utöver den vanliga 14-tumsskĂ€rmen. Jag föredrar vanligtvis bĂ€rbara datorer med 13-tums skĂ€rmar, men baserat pĂ„ den korta tid som företaget lĂ€t mig spendera med den stora Yoga C940 Ă€r jag imponerad. Visst, vid 4,2 pund Ă€r det för tungt att vara en ultraportabel bĂ€rbar dator, och det Ă€r obekvĂ€mt att hĂ„lla med ena handen som en surfplatta. Men det handlar bara om ett kilo tyngre Ă€n det lilla syskonet, den nya 14-tums Yoga C940, som ersĂ€tter Yoga C930 som vi redan ansĂ„g vara den bĂ€sta avancerade 2-i-1 du kan köpa.

Min huvudsakliga aversion mot 2-i-1-skÀrmar Àr deras vikt, men med en sÄ liten viktpremie tvingar den stora Yoga C940 mig att tÀnka om 2-i-1-ekvationen. Om du ofta ska stÀlla upp en cabriolet som ett tÀlt för att visa presentationer eller filmprogram, verkar en extra tum skÀrmfastigheter för ett extra pund som en rÀttvis avvÀgning.

Prispremien Àr en annan frÄga. 14-tums Yoga C940 börjar pÄ 1 250 USD nÀr den sÀljs nÀsta mÄnad, medan 15-tumaren kommer att kosta ett startpris pÄ 1 710 USD. Det Àr en stor skillnad som kan tippa skalorna tillbaka till förmÄn för 14-tums design. Vi ser fram emot att spendera mer tid med bÄda för att ge dem fullstÀndiga recensioner; för nu Àr hÀr mina första intryck.

Annons

En vÀndskÀrm

Den frĂ€msta anledningen att spendera de extra pengarna – och hantera den extra vikten – Ă€r att fĂ„ en lyxig, expansiv skĂ€rm, och hĂ€r besviker Yoga C940 inte. Toppmodellen erbjuder en 4K-skĂ€rm (3,840 x 2160 pixlar) med 15,6 diagonala tum som kan visa Dolby Vision HDR-innehĂ„ll och har en maximal ljusstyrka pĂ„ 500 nit. Detta Ă€r ganska mycket den ultimata bĂ€rbara skĂ€rmen. Det enda sĂ€ttet jag kunde se att det blev bĂ€ttre Ă€r om Lenovo erbjöd en OLED-version eller en skĂ€rm med variabel uppdateringsfrekvens som Apple gör pĂ„ iPad Pro.

Basmodellen pÄ bÄde 14-tums och 15,6-tums Yoga C940 anvÀnder en skÀrm med full upplösning i full HD (1 920 x 1 080 pixlar).

Ser bra ut i Iron Grey

Lenovo kommer att erbjuda ett enda jÀrngrÄtt fÀrgalternativ för 15-tums Yoga C940. Du kommer inte att kunna bestÀlla den i den mörkare glimmerfÀrgen som finns pÄ 14-tumsversionen. Du köper dock inte en premium Yoga för sitt utbud av fÀrgalternativ. Stylingen beskrivs kanske bÀst som förfinad och diskret. Om du inte gillar skÀrmens stora, slÀta yta kan du alltid sÀtta nÄgra smakfulla klistermÀrken pÄ den.

Maximaltangenter

Även om 15,6-tumsskĂ€rmen Ă€r den frĂ€msta anledningen att vĂ€lja den större Yoga C940, Ă€r ​​det inte den enda anledningen. Det finns ocksĂ„ tillrĂ€ckligt med utrymme för att lĂ€gga till en dedikerad siffertangent till höger om tangentbordet. Kalkylarkjockeys kommer att glĂ€djas.

Ack, tangentbordet Àr inte lika bekvÀmt som det som pryder de flesta av Lenovos flaggskepps ThinkPad-bÀrbara datorer. Yoga C940-tangenterna kÀnns lite mer ihÄliga. Jag antar att de kommer att vara mindre tillfredsstÀllande för lÄnga skrivsessioner, Àven om vi mÄste spendera mer tid med dem för att vara sÀkra. Det hÀr Àr inte ett dÄligt tangentbord, det Àr bara inte det bekvÀmaste som Lenovo erbjuder.

Stylus ingÄr

En av de bĂ€sta förbĂ€ttringarna som Lenovo gjorde i Yoga-serien med förra Ă„rets C930 Ă€r tillĂ€gget av en inkluderad penna och ett inbyggt “garage” (eller nisch) för att lagra den. Den digitala pennan laddar till och med sig sjĂ€lv sĂ„ fort du skjuter in den i garaget. Det Ă€r en stor förbĂ€ttring jĂ€mfört med den gamla designen som anvĂ€ndes pĂ„ Yoga 920, som innehöll en större penna men ingenstans att lagra den.

En omisskÀnnlig kant

Kanterna pÄ Yoga C940 Àr hÀpnadsvÀckande vackra och sticker ut Àven i en vÀrld dÀr bÀrbara datortillverkare nu besöker kantdesign (till exempel: HP: s juvelliknande Spectre x360). Den högra kanten Àr sÀrskilt anmÀrkningsvÀrd, för det finns lite att skada dess slÀta ansikte Àn en strömbrytare och en USB-port.

Ingen SD-kortlÀsare

Det finns nÄgra fler portar pÄ vÀnster kant: tvÄ Thunderbolt 3-portar, en strömport och ett ljuduttag. Detta Àr ett relativt svagt portkomplement för en stor bÀrbar dator, vilket innebÀr att om du köper en 15,6-tums bÀrbar dator för sitt portval, vill du leta nÄgon annanstans. Yoga C940 har ingen SD-kortlÀsare eller dedikerad videoutgÄng. (Du mÄste anvÀnda en adapter för videoutgÄng frÄn Thunderbolt-portarna.) TrÄdlös anslutning bör dock vara utmÀrkt tack vare nÀsta generations Wi-Fi 6 (802.11ax). Ett urval av Intels 10: e generationens Core i7- eller Core i9-processorer kommer att driva 15-tums Yoga C940.

Dolda högtalargaller

Högtalarna gömda i skÀrmgÄngjÀrnet Àr en av Yoga C940: s snabbaste funktioner. Inte bara sÀkerstÀller denna placering att de alltid vetter mot dig för ökad ljudkvalitet nÀr de stöds som en surfplatta eller ett tÀlt, men det betyder ocksÄ att den bakre delen av den bÀrbara datorn Àr lite mindre upptagen. Kylgaller Àr den enda betydande flÀcken pÄ den annars mjuka ytan hÀr.

En annan anmÀrkningsvÀrd ljudfunktion Àr möjligheten att prata med Amazons Alexa röstassistent Àven nÀr Yoga C940 Àr lÄst eller sover. SÄ lÀnge locket Àr öppet bör Alexa svara pÄ din röst. Jag kunde inte testa detta eller mÄnga andra funktioner under min korta demo, sÄ kom tillbaka snart för PCMags fullstÀndiga recension.

Vidare lÀsning

BĂ€rbara datorer

Laptop bÀsta val