Första titt: Intels ‘Horseshoe Bend’ Ă€r en Ă€nnu större vikbar surfplatta

Första titt: Intels 'Horseshoe Bend' Àr en Ànnu större vikbar surfplatta

FĂ€llbara skĂ€rmdatorer Ă€r en av de största trenderna i CES 2020, men bara en av modellerna som visas kan faktiskt utgöra en acceptabel ersĂ€ttning för ett skrivbord nĂ€r det fĂ€lls ut. Det Ă€r Intels “Horseshoe Bend” -prototyp, som kan öppnas för en sömlös 17,3-tumsskĂ€rm som liknar en liten allt-i-ett-dator eller en mobil bildskĂ€rm.

Horseshoe Bend-idén liknar vÀldigt Dells Concept Ori-prototyp och Lenovos ThinkPad X1 Fold, som Àr planerad att sÀljas i Är. Alla tre mönster har skÀrmar som böjer sig i mitten, och alla kan lÀggas upp pÄ ett bord med ett externt tangentbord för att fungera som ett provisoriskt skrivbord nÀr de inte Àr anslutna.

Men tack vare sin större storlek Àr Horseshoe Bend nyckelfunktion den perfekta blandningen av bÀrbarhet och anvÀndbarhet pÄ skrivbordet. För mindre Àn ett decennium sedan ansÄgs 17-tums stationÀra bildskÀrmar vara stora, och nu har vi potential för en 17-tums bildskÀrm med en hel dator bakom den som kan fÀllas ner i fotavtrycket pÄ en 12-tums surfplatta.

Annons

Stöttar upp

För att underlÀtta denna uppstigning har Horseshoe Bend-prototypen en integrerad kickstand som strÀcker sig ut frÄn baksidan. Stödet kör hela enhetens bredd, vilket gör att det ser ut som Microsoft Surface Pro 7 Àn ThinkPad X1 Fold, vars triangelstativ Àr en liten del av det skyddande lÀderfodralet.

Horseshoe Bend anvÀnder en OLED-skÀrm som liknar de mindre vikbara skÀrmarna pÄ X1 Fold, Concept Ori och till och med Samsung Galaxy Fold-telefonen. Under en kort demonstration pÄ CES mÀrkte vi lite missfÀrgning pÄ skÀrmen nÀra dÀr den viks, men missfÀrgningen försvann nÀr skÀrmen var platt. (Intel skulle inte lÄta oss böja Bend sjÀlv.)

Wow-faktor

Naturligtvis upplevs wow-faktorn för en vikbar skÀrm bÀst nÀr den Àr, ja,. Du kan anvÀnda en delveck Horseshoe Bend i flera riktningar, inklusive att öppna den som en bok och visa tvÄ separata appar sida vid sida, eller anvÀnda den som en vanlig bÀrbar dator med den nedre halvan som visar en virtuell pekplatta och tangentbord pÄ skÀrmen, och toppen hÀlften visar huvudskÀrmens innehÄll.

För att allt detta ska fungera smidigt krÀvs dock mjukvaruinnovation. Microsoft arbetar med en version av Windows 10 som heter Windows 10X som gör det möjligt för hopfÀllbara datorer att kÀnna igen och anpassa sig till vikningsskÀrmen och dess orientering, men den Àr fortfarande under utveckling. Lenovo har skapat ett eget stoppgap-mÄtt under tiden, vilket möjliggör sÄdana slags riktningar. NÀr det gÀller Horseshoe Bend, visade Intel upp det i helskÀrmslÀge under demo, med ett enda appfönster som tog upp hela den vikta skÀrmen, liksom i ett tangentbord-överlagrat pÄ skÀrmen.

Den andra inriktningen Ă€r dock helt platt med ett fysiskt tangentbord, som sĂ„ …

Tar ‘Tiger Lake’

HÀr kan du se Bend-prototypen oböjd och stÀlla in i ett slags allt-i-ett-PC-lÀge, förstÀrkt med samma fysiska tangentbord som du kan lÀgga pÄ den nedre halvan av skÀrmen nÀr den Àr böjd.

Utöver programvarulĂ€ge Ă€r ocksĂ„ en Intel-processorkodnamn “Tiger Lake” under utveckling som driver Horseshoe Bend-protoype och sannolikt kommer att driva liknande produkter om de gör det pĂ„ marknaden. Intel tillkĂ€nnagav formellt Tiger Lake vid en presskonferens tidigare vid CES 2020, men det erbjöd fĂ„ detaljer om dess funktioner eller funktioner.

För nu Àr Horseshoe Bend ett lovande exempel pÄ att hopfÀllbara datorer inte bara behöver vara surfplattaliknande enheter med extrem bÀrbarhet. Storleken pÄ skÀrmen lite kan ge dig en riktigt mÄngsidig enhet som kan ersÀtta din bÀrbara dator, din surfplatta, ditt skrivbord.

Första titt: Intels ‘Horseshoe Bend’ Ă€r en Ă€nnu större vikbar surfplatta

Vidare lÀsning

BĂ€rbara datorer

Laptop bÀsta val