Första titt: Fitbit Versa 2, Aria Air

Första titt: Fitbit Versa 2, Aria Air

Fitbit vill göra ditt nÀsta besök hos lÀkaren mycket mindre stressande. Som en del av sin höstlinje för 2019 tillkÀnnagav företaget tvÄ nya enheter inklusive Versa 2, en fitnessspÄrare / smartwatchhybrid med en raffinerad design och djupare hÀlsoinsikter, och Aria Air, en prisvÀrd smart skala som mÀter vikt och BMI.

Företaget introducerade ocksĂ„ ett nytt betalt medlemsprogram, Fitbit Premium. Med hjĂ€lp av dina hĂ€lso- och fitnessdata skapar det ett anpassat program som hjĂ€lper dig att nĂ„ dina mĂ„l – och förhoppningsvis gör din nĂ€sta kontroll hos lĂ€karen en lek.

Vi fick en chans att spendera lite tid med de nya produkterna, sÀrskilt Versa 2, vid evenemang i New York City.

Annons

Fitbit Versa 2

$ 199,95 Versa 2 Àr eftertrÀdaren till Fitbits ursprungliga Versa, som kom ut i april förra Äret. Den nya modellen har en mer förfinad design, en uppgraderad skÀrm, avancerad sömnspÄrning och packar en mikrofon för funktioner som röst till text och Amazon Alexa-kontroll.

Den Àr tillgÀnglig att förbestÀllas nu och börjar sÀndas den 15 september. En specialutgÄva med olika band och 90 dagars Fitbit Premium kostar 229,95 dollar.

Versa 2 Design

Versa 2: s förenklade nya design liknar Versa Lite. IstÀllet för tre fysiska knappar som den ursprungliga modellen har den bara en knapp pÄ vÀnster sida. Under tiden Àr mikrofonen hemma pÄ höger sida. PÄ baksidan hittar du pulssensorn och laddstiften, som Àr placerade nÀrmare varandra för att skapa en plattare form som sitter nÀrmare din handled.

Den finns i nÄgra olika fÀrgkombinationer: ett svart fodral med ett svart silikonband, ett rosa guldfodral med ett rosa silikonband och ett grÄtt fodral med ett grÄtt silikonband. Special Edition-modellen kommer i ett rosaguldfodral med ett marinblÄtt silikonband och ett blÄtt vÀvt band eller ett silverfodral med ett olivsilikonband och ett grÄtt vÀvt band. Du kan köpa ytterligare band för $ 29,95 till $ 49,95.

Versa 2 Display

Fitbit bytte ut LCD-skÀrmen pÄ den ursprungliga Versa mot en AMOLED-skÀrm pÄ Versa 2. Ett nytt alltid aktiverat visningslÀge gör att du kan kontrollera tiden och din hÀlsostatistik med en överblick.

Med displayen alltid pÄslagen Àr Versa 2 klassad i minst tvÄ dagars batteritid. I standardlÀge blir det upp till fyra dagar.

Versa 2: Nya funktioner

Fitbit Pay Àr inte lÀngre exklusivt för Special Edition-modellerna. Utrustad med ett NFC-chip behöver du inte oroa dig för att ta med din plÄnbok pÄ löpningar eller cykelturer sÄ lÀnge du har Versa 2.

Spotify kommer förinstallerat, sÄ om du har ett premiumkonto kan du komma Ät innehÄll inklusive spellistor, gillade lÄtar och podcasts, samt styra andra Spotify-anslutna enheter frÄn Versa 2 sjÀlv.

Versa 2 har ocksÄ en mikrofon. NÀr du Àr ansluten till en Android-enhet kan du anvÀnda röst-till-text för att svara pÄ textmeddelanden eller aviseringar. Och med Amazon Alexa-integration kan du anvÀnda röstassistenten för att stÀlla in pÄminnelser, kolla nyheterna, lÀgga till saker i din Amazon-inköpslista och mer.

Versa 2 HÀlso- och sömninsikter

Precis som originalet kommer Versa 2 med över 15 mÄlbaserade trÀningslÀgen, trÀningspass pÄ enheten, pulsmÀtning hela dagen och information om din Cardio Fitness Score. Men det dyker lite djupare in i sömnvanor.

PÄ natten spÄrar Versa 2 din vila och ger dig en poÀng pÄ morgonen som visar hur bra du sov. Baserat pÄ ett antal frÄn 0 till 100 berÀknas din poÀng med din hjÀrtfrekvens (bÄde vilande och medan du sover), din tid som Àr vaken, rastlöshet och dina sömnsteg (REM, lÀtt och djup sömn).

Versa 2 levereras ocksÄ med vilolÀge, vilket tystnar alla meddelanden och inaktiverar skÀrmen hela natten. Och Smart Wake vÀcker dig vid en optimal tid i din sömncykel baserat pÄ ett intervall pÄ 30 minuter frÄn det att du stÀllde in alarmet.

Dessutom kommer Versa 2 sÄ smÄningom att erbjuda en Estimated Oxygen Variation Graph-funktion. Med sina röda och infraröda sensorer skapar den en graf som visar hur syrgasnivÄerna varierar i blodomloppet.

Aria Air

Aria Air $ 49,95 Àr betydligt billigare Àn Fitbits tidigare smarta skalor och mycket lÀttare att anvÀnda. Den ansluts till din telefon via Bluetooth och mÀter din vikt och BMI och synkroniserar data med Fitbit-appen. Du kan sedan se hur din statistik relaterar till andra mÀtvÀrden, inklusive aktivitetsnivÄ, sömn, hjÀrtfrekvens och nÀringsdata. För att rikta dig mot specifika viktmÄl kan du skapa en anpassad plan.

För hushÄll med mÄnga familjemedlemmar eller rumskamrater kan du skapa flera anvÀndarprofiler för skalan som synkroniseras med deras respektive Fitbit-konton.

Aria Air kommer att kunna bestÀllas i september, med tillgÀnglighet frÄn och med oktober.

Fitbit Premium

FrĂ„n och med $ 9,99 per mĂ„nad (eller $ 79,99 per Ă„r) ger Fitbits nya betalda prenumerationstjĂ€nst dig en mĂ€ngd olika verktyg som hjĂ€lper dig att uppnĂ„ dina hĂ€lso- och fitnessmĂ„l. Även om Fitbit-appen redan ger insikter i dina mĂ€tvĂ€rden, gĂ„r Fitbit Premium-tjĂ€nsten ett steg lĂ€ngre genom att ge dig feedback, förslag och vĂ€gledning som Ă€r specifika för dina data.

TjÀnsten kommer att finnas tillgÀnglig i september med nio program som syftar till att hantera nÀring, öka aktiviteten, skapa bÀttre sömnvanor och mer. Inom varje program ger Fitbit Premium dig saker som trÀningsplaner, dagliga tips, receptförslag och coachning. Fler program kommer att finnas tillgÀngliga i slutet av Äret. Du har ocksÄ tillgÄng till guidade sömnprogram, Fitbits sömnresultat och mer för att hjÀlpa dig att bÀttre förstÄ din sömnkvalitet.

Dessutom ger Fitbit Premium dig tusentals video- och ljudövningar direkt frÄn handleden. I framtiden kommer anvÀndarna ocksÄ att ha tillgÄng till hÀlsorapporter att ge till primÀrvÄrdslÀkare, tillsammans med anpassade utmaningar som du kan stÀlla upp mot vÀnner som ocksÄ anvÀnder tjÀnsten.

De bÀsta fitnessspÄrarna

Har Fitbit Versa 2 vad som krÀvs för att göra listan över vÄra favorit-fitnessspÄrare, som Fitbits Charge 3 pÄ bilden hÀr? Vi ser fram emot att testa det. Kom tillbaka i september för en fullstÀndig recension.

Vidare lÀsning

Fitness Tracker recensioner

Fitness Tracker BĂ€sta val