Första titt: Dells Tiny OptiPlex 7070 Ultra passar helt i ett skÀrmstÀll

Första titt: Dells Tiny OptiPlex 7070 Ultra passar helt i ett skÀrmstÀll

Företag som tenderar att uppgradera sina datorer pÄ tvÄ-, tre- eller fyraÄrscykler har lite besvÀr nÀr det gÀller att byta ut allt-i-ett-skrivbordet: SkÀrmdelen Àr sannolikt helt bra nÀr det Àr dags att byt ut PC-bitarna nÄgra Är efter att de köpte den. Med den nya OptiPlex 7070 Ultra, som presenterades den hÀr veckan, syftar Dell till att lÄta dem byta ut bara datorn och behÄlla skÀrmen.

Den hÀr lilla datorn försvinner helt i en plats i Dells anpassade bildskÀrmsstativ, till skillnad frÄn befintliga OptiPlex mini-datorer, som klÀms fast pÄ baksidan av en bildskÀrm med ett VESA-fÀste. OptiPlex 7070 Ultra dyker lÀtt in och ut, och den innehÄller en överraskande robust mÀngd portar för en sÄ liten dator.

Det Àr knappast den första lösningen som lÄter företag njuta av allt-i-ett-stil utan att slösa med att byta ut en helt anvÀndbar skÀrm nÀr det Àr dags att uppgradera. HP introducerade sitt modulÀra EliteOne-koncept för nÄgra Är sedan, vilket lÄter IT-avdelningar separera skÀrmen frÄn PC-komponenterna i basen med hjÀlp av verktyg. OptiPlex 7070 Ultra löser samma allmÀnna problem, men det har potential att bli Ànnu mer flexibel. Förutom det faktum att det enkelt Àr dolt i bildskÀrmsstativet, kan du ocksÄ hoppa av locket pÄ nÄgra sekunder för att uppgradera och serva utvalda komponenter.

OptiPlex 7070-konfigurationer kommer att finnas tillgÀngliga den 24 september med ett startpris pÄ $ 749. LÄt oss ta en visuell rundtur i konceptet.

Annons

En liten dator

Det Àr inte sÄ litet som en dator med stick-stil som Intel Compute Stick, men du kan enkelt hantera OptiPlex 7070 Ultra med en hand. Det Àr en enkel svart rektangel som mÀter 0,78 x 3,8 x 10,1 tum (HWD) och oskönad med mycket styling. Det Àr bra, eftersom om du installerar den i en bildskÀrm sÄ som Dell tÀnker ser du den inte alls.

Installerad i stativet

I sjÀlva verket försvinner 7070 Ultra helt inuti bildskÀrmsstativet, med bara portarna som sticker ut. Om du bestÀmmer dig för att inte anvÀnda den med Dells skÀrmstativ kan du istÀllet helt enkelt vila den pÄ ett skrivbord.

Sladdhantering

En av de största fördelarna med Dell-skÀrmstÀllet Àr att du kan uppnÄ ett sömlöst utseende med flera skÀrmar. Förutom nÄgra fler kablar skulle du vara svÄrt att sÀga att monitorn till höger faktiskt fungerar som en AIO-dator, tack vare OptiPlex 7070 Ultra i sitt stativ.

Att föra samman allt

En visualisering frĂ„n Dell hjĂ€lper dig att förklara hur OptiPlex 7070 Ultra integreras i bildskĂ€rmsstĂ€llet. Stativets bakre omslag dyker upp och du sĂ€tter in datorn i kortplatsen. Om du kan klara dig med bara en USB-C-kabel – kanske du ansluter via Wi-Fi och anvĂ€nder Bluetooth-kringutrustning – Ă€r det allt som behöver anslutas, eftersom monitorn kan leverera de 65 watt som krĂ€vs över USB-C förbindelse. NĂ€sta generations Wi-Fi 6 (802.11ax) och Bluetooth 5.0 kommer att finnas tillgĂ€ngliga, sĂ€ger Dell.

Sidovy

Ena sidan av OptiPlex 7070 Ultra innehÄller en USB Type-C-port, en USB Type-A-port, ett hörlursuttag och ett kylgaller.

Nedre vy

LÀngst ner hittar du en annan USB-C-port, ytterligare tvÄ USB Type-A-portar och till och med ett Ethernet-uttag i full storlek.

En titt inuti

Att öppna fallet avslöjar Dells tekniska konturer, vilket resulterar i en helt annan datorinstallation lÄngt ifrÄn OptiPlex-datorer. Allt Àr litet, Àven M.2-kortplatserna anvÀnds för att ansluta SSD-enheter och Wi-Fi-kort till moderkortet, som Àr 30 mm lÄnga istÀllet för de mer konventionella 80 mm som anvÀnds för SSD-enheter. Som ytterligare bevis pÄ vikten av kylning kan du tydligt se att huvudflÀkten tÀcker ungefÀr en tredjedel av det inre omrÄdet. De bÀrbara datorerna SO-DIMM-kortplatser tar upp mitt tredje.

Alla tillsammans

NĂ€r du parar ihop en OptiPlex 7070 Ultra med nĂ„gra fĂ„ USB-C-skĂ€rmar i Dell P-serien fĂ„r du en “ren, framtidsklar arbetsyta”, som företaget uttrycker det. Efter att ha sett en provinstallation med tre bildskĂ€rmar sida vid sida och inget ful PC-torn i sikte tenderar vi att hĂ„lla med.

Ur slutanvÀndarperspektivet Àr detta inte nödvÀndigtvis renare eller mer futuristiskt Àn vad de flera affÀrs-AIO: er som redan finns pÄ marknaden erbjuder. Ur IT-avdelningens perspektiv kan OptiPlex 7070 Ultras modulÀra design dock bli en tids-, rymd- och pengarbesparing som ingen AIO nÄgonsin har matchat. HÄll dig uppdaterad för en fullstÀndig recension.

Vidare lÀsning

StationÀra PC-recensioner

Desktop PC BĂ€sta val