Första titt: Dells Tiny OptiPlex 7070 Ultra passar helt i ett skärmställ

Företag som tenderar att uppgradera sina datorer på två-, tre- eller fyraårscykler har lite besvär när det gäller att byta ut allt-i-ett-skrivbordet: Skärmdelen är sannolikt helt bra när det är dags att byt ut PC-bitarna några år efter att de köpte den. Med den nya OptiPlex 7070 Ultra, som presenterades den här veckan, syftar Dell till att låta dem byta ut bara datorn och behålla skärmen.

Den här lilla datorn försvinner helt i en plats i Dells anpassade bildskärmsstativ, till skillnad från befintliga OptiPlex mini-datorer, som kläms fast på baksidan av en bildskärm med ett VESA-fäste. OptiPlex 7070 Ultra dyker lätt in och ut, och den innehåller en överraskande robust mängd portar för en så liten dator.

Det är knappast den första lösningen som låter företag njuta av allt-i-ett-stil utan att slösa med att byta ut en helt användbar skärm när det är dags att uppgradera. HP introducerade sitt modulära EliteOne-koncept för några år sedan, vilket låter IT-avdelningar separera skärmen från PC-komponenterna i basen med hjälp av verktyg. OptiPlex 7070 Ultra löser samma allmänna problem, men det har potential att bli ännu mer flexibel. Förutom det faktum att det enkelt är dolt i bildskärmsstativet, kan du också hoppa av locket på några sekunder för att uppgradera och serva utvalda komponenter.

OptiPlex 7070-konfigurationer kommer att finnas tillgängliga den 24 september med ett startpris på $ 749. Låt oss ta en visuell rundtur i konceptet.

Annons

En liten dator

Det är inte så litet som en dator med stick-stil som Intel Compute Stick, men du kan enkelt hantera OptiPlex 7070 Ultra med en hand. Det är en enkel svart rektangel som mäter 0,78 x 3,8 x 10,1 tum (HWD) och oskönad med mycket styling. Det är bra, eftersom om du installerar den i en bildskärm så som Dell tänker ser du den inte alls.

Installerad i stativet

I själva verket försvinner 7070 Ultra helt inuti bildskärmsstativet, med bara portarna som sticker ut. Om du bestämmer dig för att inte använda den med Dells skärmstativ kan du istället helt enkelt vila den på ett skrivbord.

Sladdhantering

En av de största fördelarna med Dell-skärmstället är att du kan uppnå ett sömlöst utseende med flera skärmar. Förutom några fler kablar skulle du vara svårt att säga att monitorn till höger faktiskt fungerar som en AIO-dator, tack vare OptiPlex 7070 Ultra i sitt stativ.

Att föra samman allt

En visualisering från Dell hjälper dig att förklara hur OptiPlex 7070 Ultra integreras i bildskärmsstället. Stativets bakre omslag dyker upp och du sätter in datorn i kortplatsen. Om du kan klara dig med bara en USB-C-kabel – kanske du ansluter via Wi-Fi och använder Bluetooth-kringutrustning – är det allt som behöver anslutas, eftersom monitorn kan leverera de 65 watt som krävs över USB-C förbindelse. Nästa generations Wi-Fi 6 (802.11ax) och Bluetooth 5.0 kommer att finnas tillgängliga, säger Dell.

Sidovy

Ena sidan av OptiPlex 7070 Ultra innehåller en USB Type-C-port, en USB Type-A-port, ett hörlursuttag och ett kylgaller.

Nedre vy

Längst ner hittar du en annan USB-C-port, ytterligare två USB Type-A-portar och till och med ett Ethernet-uttag i full storlek.

En titt inuti

Att öppna fallet avslöjar Dells tekniska konturer, vilket resulterar i en helt annan datorinstallation långt ifrån OptiPlex-datorer. Allt är litet, även M.2-kortplatserna används för att ansluta SSD-enheter och Wi-Fi-kort till moderkortet, som är 30 mm långa istället för de mer konventionella 80 mm som används för SSD-enheter. Som ytterligare bevis på vikten av kylning kan du tydligt se att huvudfläkten täcker ungefär en tredjedel av det inre området. De bärbara datorerna SO-DIMM-kortplatser tar upp mitt tredje.

Alla tillsammans

När du parar ihop en OptiPlex 7070 Ultra med några få USB-C-skärmar i Dell P-serien får du en “ren, framtidsklar arbetsyta”, som företaget uttrycker det. Efter att ha sett en provinstallation med tre bildskärmar sida vid sida och inget ful PC-torn i sikte tenderar vi att hålla med.

Ur slutanvändarperspektivet är detta inte nödvändigtvis renare eller mer futuristiskt än vad de flera affärs-AIO: er som redan finns på marknaden erbjuder. Ur IT-avdelningens perspektiv kan OptiPlex 7070 Ultras modulära design dock bli en tids-, rymd- och pengarbesparing som ingen AIO någonsin har matchat. Håll dig uppdaterad för en fullständig recension.

Vidare läsning

Stationära PC-recensioner

Desktop PC Bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button