Första lyssning: Google Nest Mini-högtalare

Första lyssning: Google Nest Mini-högtalare

Google Home Mini, nu Nest Mini, Àr det billigaste och enklaste sÀttet att placera Google Assistant i ditt hem. Bortsett frÄn namnet kommer Ärets uppgradering frÀmst inom ljudavdelningen. Vi fick chansen att kolla in den smarta högtalaren vid ett evenemang i New York City pÄ tisdag, och har nÄgra inledande tankar att dela medan vi testar den för en fullstÀndig granskning.

UtifrÄn kommer du inte att se nÄgon stor skillnad mellan Nest Mini och den tvÄ Är gamla Home Mini. Det finns en ljusblÄ modell nu, som gÄr med i grÄ, orange och vita versioner. Högtalarens lilla skiva Àr fortfarande tÀckt av tyg och har ett strömuttag och en fysisk mikrofonomkopplare.

Google sÀger att bÄde ljudkvaliteten och mikrofonkvaliteten har förbÀttrats. Det pumpar faktiskt inte bas, men den ursprungliga Mini var inte nÄgot du skulle vilja lyssna pÄ musik pÄ, och den hÀr Àr inte alls sÄ dÄlig. Det lÄter inte tinny. Jag ser fram emot att prova det i ett kök eller sovrum.

Det finns nu smÄ lysdioder pÄ sidorna som tÀnds nÀr du trycker pÄ för att höja eller sÀnka volymen, en trevlig visuell guide.

Google Nest Mini

Den nya enheten har tydligen ocksÄ ett maskininlÀrningschip som bearbetar vanliga frÄgor frÄn Google Assistant snabbare pÄ enheten. Jag förstÄr inte det hÀr helt. Jag anvÀnder ett Google-hem och jag kÀnner inte att det finns en oÀndlig fördröjning nÀr jag frÄgar tiden. NÀr Google Assistant demonstrerades vid evenemanget svarade Mini inte mycket snabbare Àn min enhet hemma gör. Det hÀr Àr kanske mest relevant för personer som har mycket lÄngsamma eller latenta hemmaförbindelser.

Den stora besvikelsen hÀr Àr i bristen pÄ ett hörlursuttag. Det finns fortfarande ingen 3,5 mm-port pÄ Nest Mini, vilket innebÀr att du inte kan anvÀnda den för att aktivera bÀttre högtalare med Google Assistant som du kan med en Amazon Echo Dot eller Echo Input. Google sÀger att anvÀnda Bluetooth 5.0 för att ansluta andra enheter, men det kommer inte att tillfredsstÀlla ljudfiler.

Jag önskar ocksÄ att det bara fanns lite mer fantasi. Den senaste Echo Dot har en LED-skÀrm som visar tiden pÄ sidan, vilket gör den till en fantastisk vÀckarklocka. Det Àr en innovation jag skulle ha Àlskat att se hÀr.

Den nya Nest Mini Àr tillgÀnglig nu för $ 49. Kom tillbaka snart för en fullstÀndig recension.