Första generationens Chromecast slutar ta emot stora uppdateringar

Första generationens Chromecast slutar ta emot stora uppdateringar

Om du fortfarande litar pÄ den ursprungliga $ 35 Chromecast för streaming till en TV, förvÀnta dig inte att den blir bÀttre nÀr det gÀller funktioner. Google har beslutat att det Àr dags att begrÀnsa uppdateringar till den Àldsta, men ÀndÄ mycket anvÀndbara Chromecast.

Som 9To5Google rapporterar förlitar sig Chromecast pÄ Chrome-webblÀsaren för att hantera streaming och visning av innehÄll. Denna webblÀsare uppdateras regelbundet genom firmwareversioner. Men för den ursprungliga Chromecast-enheten följer inte firmwareuppdateringarna lÀngre med andra generationens hÄrdvara.

Den första generationen Àr pÄ firmwareversion 1.36.159268, dÀr andra och tredje generationen ($ 35,00 pÄ Walmart), Ultra ($ 69,00 pÄ Amazon) och Audio (nu avbruten) alla anvÀnder firmwareversion 1.42.168007. Google bekrÀftade att detta beror pÄ att uppdateringarna nu Àr begrÀnsade för den ursprungliga Chromecast, och sÀger:

SÄ medan din sex Är gamla Chromecast inte kommer att sluta fungera, kommer den inte att fÄ nÄgra större uppdateringar och Àr redan begrÀnsad till en Àldre version av Chrome (Chrome 70), medan nyare Chromecasts anvÀnder Chrome 74.

Den första Chromecast förlitade sig pÄ ett Marvell Armada 1500-system-pÄ-ett-chip med en ARM Cortex-A9-processor, 512 MB DDR3L RAM och 2 GB lagringsutrymme. Den kan hantera 1080p-innehÄll vid 30fps eller 720p med 60fps. Wi-Fi Àr begrÀnsat till 802.11 b / g / n och strömförsörjningen, som den Àr pÄ alla Chromecast-modeller, av en Micro-USB-nÀtadapter eller USB-port. HÄrdvaran avbröts den 29 september 2015.

Det bÀsta (Google) alternativet till den ursprungliga Chromecasten Àr tredje generationens Chromecast som fortfarande bara kostar $ 35, men kan hantera 1080p-innehÄll vid 60 fps. Om du vill ha 4K-bilder Àr Chromecast Ultra $ 69 tillgÀngligt som ett alternativ.