Första 5G laddar upp tredubbla hastigheter i försyn

Uppmärksamhet Dropboxers, Snapchatters och TikTokkers! 5G kommer äntligen efter dig.

Hittills har alla 5G-tester som vi har kört haft spektakulära nedladdningshastigheter, vilket är bra för filmströmning och nedladdning av appar. Men uppladdningar har körts på 4G LTE, vilket innebär inga nya funktioner för innehållsskapare och fildelare.

Verizons Samsung-infrastruktur i Providence, Rhode Island, är det första vi har sett där uppladdningar nu körs på 5G, så vi bestämde oss för att kolla in det. Och ja, det ser ut som att 5G åtminstone kommer att fördubbla uppladdningshastigheter. Här är våra hastigheter från 28 tester som körs med en Samsung Galaxy S10 5G i Providence, jämfört med andra Verizon-, T-Mobile- och Sprint-tester.

5G-uppladdningshastigheter, försyn

Vad är det med Sprint, kanske du undrar? Sprints TDD LTE-system låter företaget ägna större delen av sitt nätverk till nedladdningar snarare än till uppladdningar. Det är inte en teknisk begränsning lika mycket som ett medvetet val. Det gör det med avsikt att göra mer utrymme för nedladdningar.

Vi såg också en bra ökning i toppnedladdningshastigheter. Jag kommer inte att gå för mycket i genomsnitt, för olika problem under vår testdag gjorde att vi inte testade på så många platser med så många olika förhållanden som vi brukar göra. Men att jämföra Providence-resultaten med våra Chicago-resultat (med en Samsung Galaxy S10 5G) och våra tidigare aprilresultat (med en Motorola Z3 och tidigare firmware för basstationen) visar hur Verizons nätverk kommer.

Peak Verizon 5G nedladdningshastigheter

Verizons nätverk i Providence är centrerat kring stadens högskolor, vilket är en bra lösning – Brown University, en Ivy League-skola, har förmodligen många människor med avancerade smartphones som använder dem på högskolans välskötta greener. Jag har utökat vår antagna Verizon Providence-täckningskarta för att återspegla mer av det område där vi såg 5G.

Eftersom vi inte har vandrat hela detta område kommer jag inte att dra slutsatsen att Verizon har slickat täckningsfrågan på millimetervågsområdet som T-Mobile definitivt har på Manhattan. Det kan fortfarande finnas täckning på en gata och inte nästa; vi måste göra fler studier för att ta reda på det. Men det är ett steg framåt.

Kör upp flaggstången och se vem som hälsar

5G-byggnaden i Providence hade också en ny design som vi inte hade sett förut: den är på elektriska stolpar. I Chicago är Verizons 5G-paneler på ljusstolpar. I New York ligger de på hustaken i relativt låga byggnader.

Så här ser det ut. Verktygspolerna tenderar att vara lika höga eller högre än omgivande hus i lågslungade Providence, vilket innebär att de kommer att göra ett bra jobb som täcker det omgivande området.

Providence 5G-stolpar

Jag skulle också vara nyfiken på att se om 5G kan användas för inomhusinternetanslutning i omgivande byggnader som den här:

Providence 5G-webbplats med byggnad

Vi gjorde några inomhus / utomhus tester på ett kafé och såg cirka 45 procent signalförlust, vilket är bättre än de 65-70 procent vi såg i april och maj, och mer som signalförlusten vi fick med T-Mobile i New York . Det är uppmuntrande, särskilt när du ser siffrorna: hastigheter på 1,5 Gbps sjönk till 828 Mbps inomhus, vilket inte alls är en dålig hastighet för primär internetanslutning.

Verizon CTO Nicki Palmer har tidigare sagt att Verizon har för avsikt att erbjuda heminternetanslutning där den har mobil 5G, med hjälp av hemmodem som kommer att börja visas i slutet av detta år.

5G: För varmt att hantera?

Vi hade både Samsung Galaxy S10 5G och LG V50 ($ 322,85 på Amazon) telefoner med oss ​​i 90-graders Providence-värmen, och båda överhettades och sjönk tillbaka till 4G.

Vi såg också detta beteende med Galaxy S10 5G när vi testade det i New York med T-Mobile förra veckan. Vi såg det inte med LG V50 på Sprint. Så jag tror att vi kan slå ut många variabler här: detta är inte ett Verizon-, T-Mobile- eller Samsung-problem. Alla första generationens Qualcomm X50-baserade millimetervågstelefoner verkar överhettas när de försöker pumpa sina 5G-modem hårt under extrema väderförhållanden.

Jag tror att problemet har att göra med att telefontillverkare monterar X50 – ett tidigt, diskret modem – i telefoner som inte är större än 4G-telefoner. Det finns en hel extra gadget där inne som genererar värme, och med de snäva toleranserna för dagens smartphones, orsakar en solig sommardag att gadgeten inte går direkt.

Som jag har sagt i alla dessa berättelser: det är tidiga dagar. Det här är i grunden utvecklarenheter vi arbetar med, för människor som vill experimentera med och utveckla 5G-lösningar för framtiden. Jag tänker just nu att vi kommer att se denna överhettningssituation försvinna när telefoner med integrerade 5G-modem visas nästa år. Vi kommer säkert att höra mer om dem vid Qualcomms Snapdragon Summit-evenemang i december.

Relaterade Artiklar

Back to top button