Första 5G laddar upp tredubbla hastigheter i försyn

Första 5G laddar upp tredubbla hastigheter i försyn

UppmÀrksamhet Dropboxers, Snapchatters och TikTokkers! 5G kommer Àntligen efter dig.

Hittills har alla 5G-tester som vi har kört haft spektakulÀra nedladdningshastigheter, vilket Àr bra för filmströmning och nedladdning av appar. Men uppladdningar har körts pÄ 4G LTE, vilket innebÀr inga nya funktioner för innehÄllsskapare och fildelare.

Verizons Samsung-infrastruktur i Providence, Rhode Island, Àr det första vi har sett dÀr uppladdningar nu körs pÄ 5G, sÄ vi bestÀmde oss för att kolla in det. Och ja, det ser ut som att 5G Ätminstone kommer att fördubbla uppladdningshastigheter. HÀr Àr vÄra hastigheter frÄn 28 tester som körs med en Samsung Galaxy S10 5G i Providence, jÀmfört med andra Verizon-, T-Mobile- och Sprint-tester.

5G-uppladdningshastigheter, försyn

Vad Àr det med Sprint, kanske du undrar? Sprints TDD LTE-system lÄter företaget Àgna större delen av sitt nÀtverk till nedladdningar snarare Àn till uppladdningar. Det Àr inte en teknisk begrÀnsning lika mycket som ett medvetet val. Det gör det med avsikt att göra mer utrymme för nedladdningar.

Vi sÄg ocksÄ en bra ökning i toppnedladdningshastigheter. Jag kommer inte att gÄ för mycket i genomsnitt, för olika problem under vÄr testdag gjorde att vi inte testade pÄ sÄ mÄnga platser med sÄ mÄnga olika förhÄllanden som vi brukar göra. Men att jÀmföra Providence-resultaten med vÄra Chicago-resultat (med en Samsung Galaxy S10 5G) och vÄra tidigare aprilresultat (med en Motorola Z3 och tidigare firmware för basstationen) visar hur Verizons nÀtverk kommer.

Peak Verizon 5G nedladdningshastigheter

Verizons nĂ€tverk i Providence Ă€r centrerat kring stadens högskolor, vilket Ă€r en bra lösning – Brown University, en Ivy League-skola, har förmodligen mĂ„nga mĂ€nniskor med avancerade smartphones som anvĂ€nder dem pĂ„ högskolans vĂ€lskötta greener. Jag har utökat vĂ„r antagna Verizon Providence-tĂ€ckningskarta för att Ă„terspegla mer av det omrĂ„de dĂ€r vi sĂ„g 5G.

Eftersom vi inte har vandrat hela detta omrÄde kommer jag inte att dra slutsatsen att Verizon har slickat tÀckningsfrÄgan pÄ millimetervÄgsomrÄdet som T-Mobile definitivt har pÄ Manhattan. Det kan fortfarande finnas tÀckning pÄ en gata och inte nÀsta; vi mÄste göra fler studier för att ta reda pÄ det. Men det Àr ett steg framÄt.

Kör upp flaggstÄngen och se vem som hÀlsar

5G-byggnaden i Providence hade ocksÄ en ny design som vi inte hade sett förut: den Àr pÄ elektriska stolpar. I Chicago Àr Verizons 5G-paneler pÄ ljusstolpar. I New York ligger de pÄ hustaken i relativt lÄga byggnader.

SÄ hÀr ser det ut. Verktygspolerna tenderar att vara lika höga eller högre Àn omgivande hus i lÄgslungade Providence, vilket innebÀr att de kommer att göra ett bra jobb som tÀcker det omgivande omrÄdet.

Providence 5G-stolpar

Jag skulle ocksÄ vara nyfiken pÄ att se om 5G kan anvÀndas för inomhusinternetanslutning i omgivande byggnader som den hÀr:

Providence 5G-webbplats med byggnad

Vi gjorde nÄgra inomhus / utomhus tester pÄ ett kafé och sÄg cirka 45 procent signalförlust, vilket Àr bÀttre Àn de 65-70 procent vi sÄg i april och maj, och mer som signalförlusten vi fick med T-Mobile i New York . Det Àr uppmuntrande, sÀrskilt nÀr du ser siffrorna: hastigheter pÄ 1,5 Gbps sjönk till 828 Mbps inomhus, vilket inte alls Àr en dÄlig hastighet för primÀr internetanslutning.

Verizon CTO Nicki Palmer har tidigare sagt att Verizon har för avsikt att erbjuda heminternetanslutning dÀr den har mobil 5G, med hjÀlp av hemmodem som kommer att börja visas i slutet av detta Är.

5G: För varmt att hantera?

Vi hade bĂ„de Samsung Galaxy S10 5G och LG V50 ($ 322,85 pĂ„ Amazon) telefoner med oss ​​i 90-graders Providence-vĂ€rmen, och bĂ„da överhettades och sjönk tillbaka till 4G.

Vi sÄg ocksÄ detta beteende med Galaxy S10 5G nÀr vi testade det i New York med T-Mobile förra veckan. Vi sÄg det inte med LG V50 pÄ Sprint. SÄ jag tror att vi kan slÄ ut mÄnga variabler hÀr: detta Àr inte ett Verizon-, T-Mobile- eller Samsung-problem. Alla första generationens Qualcomm X50-baserade millimetervÄgstelefoner verkar överhettas nÀr de försöker pumpa sina 5G-modem hÄrt under extrema vÀderförhÄllanden.

Jag tror att problemet har att göra med att telefontillverkare monterar X50 – ett tidigt, diskret modem – i telefoner som inte Ă€r större Ă€n 4G-telefoner. Det finns en hel extra gadget dĂ€r inne som genererar vĂ€rme, och med de snĂ€va toleranserna för dagens smartphones, orsakar en solig sommardag att gadgeten inte gĂ„r direkt.

Som jag har sagt i alla dessa berÀttelser: det Àr tidiga dagar. Det hÀr Àr i grunden utvecklarenheter vi arbetar med, för mÀnniskor som vill experimentera med och utveckla 5G-lösningar för framtiden. Jag tÀnker just nu att vi kommer att se denna överhettningssituation försvinna nÀr telefoner med integrerade 5G-modem visas nÀsta Är. Vi kommer sÀkert att höra mer om dem vid Qualcomms Snapdragon Summit-evenemang i december.