Försäljningen är nu tillbaka till nivåerna före låsning: Realme CEO

För Realme återupplivas försäljningen stadigt då låsning av begränsningar minskas. Madhav Sheth, vice president, Realme, och VD, Realme Indien och Europa, berättade indianexpress.com att försäljningen faktiskt har gått tillbaka till nivåerna före låsning.

”Vi uppskattar att det finns efterfrågan på marknaden för 10-15 miljoner telefoner från Realme. Vi försöker möta marknadens krav, säger Sheth.

Sedan låsning har upphävts har Realme lyckats återställa 80 procent av sin produktionskapacitet och försöker möta kundernas krav på den indiska marknaden.

I processen för att möta efterfrågan sa Sheth att säkerhet är den högsta prioriteten för Realme, och därför har företaget valt en “långsam, stadig och försiktig strategi för att återställa produktionen till det normala och sätta” säkerhet först “på vår prioriteringslista ”.

”Vi ser till att alla statliga SOP följs vid produktionsenheten. Alla Realme-arbetare upprätthåller socialt avstånd på arbetsstationer och i gemensamma utrymmen, tillade Sheth.

Under de senaste månaderna lanserade Realme flera smartphones över olika prispunkter. Faktum är att på bara en månads tid meddelades tre smartphones i C-serien. Medan en vanlig idé är att lansera för många enheter förvirrar konsumenter, fungerade det till Realmes fördel. Sheth sa att uppfattningen att lansering av fler produkter förvirrar konsumenter är ett “vanligt missförstånd”.

Realme C-serien introducerades för några år sedan för att täcka prisklassen mellan 5 000 Rs och 8 000 Rs. Ursprungligen hade företaget en strategi att ta med två enheter i C-serien per år, men 2020 visade sig vara annorlunda. Sheth sa att detta var att “täcka ett bredare prissegment”.

Realme, Realme VD, Realme VD Madhav Sheth, Realme-nummer, Realme vs Xiaomi, Xiaomi-försäljning Madhav Sheth, vice vd, Realme och VD, Realme Indien och Europa

“I år har vi omdefinierat vår produktportfölj för att täcka ett fullständigt och holistiskt prisklass som ett vanligt varumärke”, förklarade Sheth.

Sheth accepterar att konsumenter kan bli förvirrade över Realme C11, C12 och C15 och var de står när de lanserades så nära varandra, men sa att det är en del av varumärkets nya strategi. ”Realme C2 till ett pris av 6,499 Rs lanserades i april 2019 och det var i juni som vi lanserade sin efterträdare Realme C11 till 7,499 Rs – enormt tidsavstånd där. Realme C12 och C15 lanserades i juli, med början vid priset 8,999 som en efterträdare till Realme C3 till ett pris av 8,999 Rs, som lanserades 6 månader tillbaka. ”

Han tillade vidare att “man får inte gå med produktnamnet, eftersom C-serien går från ensiffrig till tvåsiffrig eftersom vi vill att C-serien helt ska täcka prissegmentet under Rs 10.000 (tidigare täckte det bara 6k – 8 K).”

När högsäsongen närmar sig planerar Realme att ta med sig flera AIoT- och smartphone-produkter samt livsstilsenheter. Sheth sa, ”Realme 7-serien är den första smartphone vi presenterade för denna Diwali. För Realme 7, endast 14999 Rs, erbjuder vi stort 6 GB RAM för att tillgodose efterfrågan på stort RAM hos våra konsumenter, och detta kan betraktas som ett Diwali-erbjudande. Vi kommer att avslöja mer detaljer närmare festligheterna. ” Sheth betonade att Realme siktar på 20-25 procent av den totala marknadsandelen under julen.

Under de kommande dagarna kommer varumärket att introducera fler produkter i kategorin smarta högtalare tillsammans med smartwatches, avancerade TV-apparater och olika tillbehör som sträcker sig från laddare i bilen, ryggsäckar till bagageutrymmen och smarta hemmet. “Precis som smartphones kommer våra AIOT-erbjudanden att vara en komplett portfölj från budget till premiumprissegment,” tillade Sheth.

Om några månader planerar Realme att lansera en 55-tums Smart-TV i premiumserien när varumärket börjar fullproducerad TV-produktion i Greater Noida-anläggningen. “I år siktar vi på att lansera över 50 AIoT-produkter som täcker de fyra smarta hubbarna och kommer att lansera mer än 100 AIoT-produkter nästa år”, säger Sheth.

Relaterade Artiklar

Back to top button