Ford och McDonald’s förvandlar kaffekav till bildelar

Ford och McDonald's förvandlar kaffekav till bildelar

VĂ„r efterfrĂ„gan pĂ„ fĂ€rskt rostat kaffe varje dag producerar miljontals pund kaffekaff, den torkade huden som omger kaffebönor. I stĂ€llet för att behandla det som en avfallsprodukt, har McDonald’s gĂ„tt ihop med Ford för att förvandla agg till bilkomponenter.

Ford upptÀckte att de kunde anvÀnda de torkade skinnen för att bilda en komposit som Àr tillrÀckligt bra för strÄlkastarhöljen, inre fordonsdelar och nÄgra under huven. För att uppnÄ detta vÀrms agnen upp till hög temperatur under lÄg syrehalt medan den blandas med plast och tillsatser. Det resulterande materialet formas till pellets för anvÀndning vid fordonsproduktion.

Pelletsen kan formas i mÄnga olika former som Àr starka och hÄllbara, men 20 procent lÀttare Àn motsvarande delar som produceras utan kaffekav. Produktionen av delarna krÀver ocksÄ 25 procent mindre energi, sÄ Ford tar bort en avfallsprodukt frÄn McDonalds produktionslinje och anvÀnder den för att skapa lÀttare fordon samtidigt som den minskar energiförbrukningen.

Debbie Mielewski, ledande teknisk ledare för Ford, forskningsgrupp för hĂ„llbarhet och framvĂ€xande material, förklarade: “McDonalds engagemang för innovation var imponerande för oss och matchade vĂ„r egen framĂ„tblickande vision och Ă„tgĂ€rder för hĂ„llbarhet … Detta har varit en prioritet för Ford i över 20 Ă„r, och detta Ă€r ett exempel pĂ„ att starta den slutna kretsloppsekonomin, dĂ€r olika industrier arbetar tillsammans och byter material som annars skulle vara sido- eller avfallsprodukter. “

McDonalds strĂ€var efter att hĂ€mta 100 procent av förpackningen frĂ„n “förnybara, Ă„tervunna eller certifierade kĂ€llor” fram till 2025 och kommer att fortsĂ€tta arbeta med Ford. Kanske kan den förpackningen ocksĂ„ Ă„tervinnas för att bilda andra bildelar?