FörÄldrad teknik pÄ arbetsplatsen kostar företag

FörÄldrad teknik pÄ arbetsplatsen kostar företag

Har du de bÀsta verktygen du behöver för att göra ditt jobb? Startupsupporter ZenBusiness undersökte 917 kontorsanstÀllda om teknikens tillstÄnd pÄ sina arbetsplatser, och det fann att mÄnga inte gör det.

Why Axis Bug

Enligt undersökningsresultaten har mÄnga företag ett allvarligt problem med förÄldrade datorer, programvara och annan teknik. Arbetsgivare kan vara ovilliga att uppgradera pÄ grund av kostnaden, men vad som ser ut som besparingar kan krÀva en kostnad för anstÀlldas produktivitet.

Över 50 procent av de tillfrĂ„gade sa att förĂ„ldrad teknik hade en mĂ„ttlig effekt pĂ„ deras produktivitet, och över 16 procent sa att den hade en stor. Det Ă€r en stor del av arbetskraften som slösar bort företagets tid utan att göra nĂ„got fel.

Dessutom har förÄldrad teknik en trickledown-effekt. Datorer som Àr inaktuella kanske inte kan köra den senaste programvaran, inklusive kommunikations- och cybersÀkerhetslösningar. För att inte tala om att det finns underhÄlls- och reparationskostnader att kÀmpa med.

Att fÄ anstÀllda att arbeta med förÄldrad utrustning pÄverkar ocksÄ moral. Samma undersökning visade att det för 57 procent av de anstÀllda hade en mÄttlig till stor effekt pÄ deras arbetsglÀdje.

En frĂ„ga som stĂ€lldes för Stack Exchange för nĂ€stan sju Ă„r sedan handlade om en utvecklare som inte fick rĂ€tt utrustning för att göra sitt jobb och dĂ€rför sökte svar om huruvida de skulle anvĂ€nda sin egen installation. För tvĂ„ Ă„r sedan Ă„tervĂ€nde de till posten för en uppdatering: “Jag arbetar inte lĂ€ngre pĂ„ det hĂ€r företaget, men nĂ€r jag tittade tillbaka borde den hĂ€r första bĂ€rbara datorn ha varit en röd flagga som indikerar att företaget ville spara pengar nĂ€r det var möjligt. Medan jag tyckte om att arbeta dĂ€r stod mĂ„nga begrĂ€nsningar pĂ„ grund av att arbeta med gamla servrar med lite eller inget utrymme pĂ„ hĂ„rddisken, prestandaproblem och programvara frĂ„n 2003. Om du befinner dig i den hĂ€r situationen, fortsĂ€tt med försiktighet. “