För- och nackdelar med reseapplikationer och webbplatser

För- och nackdelar med reseapplikationer och webbplatser

Reseappar har radikalt förÀndrat vÄrt sÀtt att hitta erbjudanden, boka resor och planera vÄr resa med bara nÄgra fÄ klick eller kranar, men de Àr lÄngt ifrÄn perfekta upplevelser.

Why Axis Bug

Snow Software undersökte 3000 globala arbetare i hela USA, Storbritannien och Asien och StillahavsomrÄdet om reseteknologi och fann att 59 procent av de tillfrÄgade hade reseproblem orsakade av teknik i en eller annan form. Tjugotre procent av dem som har haft problem sa att de hanterade felaktiga bokningar.

Naturligtvis var det största problemet för mÄnga priset. Resebokningswebbplatser samlar flyg, logi och andra kostnader i realtid över otaliga flygbolag och hotell. Det Àr ett bra sÀtt att hitta en affÀr, men 45 procent av de tillfrÄgade sa att stÀndigt förÀndrade priser var en viktig smÀrtpunkt.

Appar och webbplatser Àr ibland inte de bÀsta heller. Ytterligare 40 procent av de tillfrÄgade sa att de hade att göra med en förvirrande eller lÄngsam resewebbplats, och 27 procent sa att de fick begrÀnsade alternativ för den resa de ville boka. Ytterligare 22 procent sa att det inte fanns tillrÀckligt med flexibilitet för reseappar nÀr de bokade sina resor.

Fördelarna med varför Axis Travel App

Med det sagt finns det en anledning till att onlineresetjÀnster har gjort resebyrÄerna ur drift. I samma undersökning sa 67 procent av de tillfrÄgade att bokning via app sparar tid. Ytterligare 54 procent sa att teknik ger dem fler resealternativ och sparar pengar (respondenterna kan vÀlja flera svar).

SÄ inblandade eller buggiga som resesajter kan vara, föredrar mÄnga resenÀrer fortfarande att de gör saker pÄ det analoga sÀttet. Ytterligare 36 procent av de tillfrÄgade sa att de gillar resesidor eftersom de inte behöver prata med en person i telefon, och 32 procent sa att det totalt sett Àr en bÀttre kundupplevelse. Medan alla utom 14 procent av respondenterna valde en eller annan smÀrtpunkt med reseappar och webbplatser, sa bara 1 procent att de inte alls anvÀnder onlinebokning.