För att fÄ $ 125 frÄn Equifax mÄste du hoppa genom en annan ring

För att fÄ $ 125 frÄn Equifax mÄste du hoppa genom en annan ring

Om du ansökte om att fÄ 125 $ ersÀttning frÄn Equifax-uppgörelsen mÄste du hoppa genom en annan ring för att fÄ din utbetalning.

Equifax-avvecklingsadministratören har skickat ut e-postmeddelanden, som krÀver att folk verifierar att de vill ha $ 125-betalningen och inte gratis kreditövervakning. Om de inte svarar senast den 15 oktober kommer administratören att neka ansprÄket.

Verifiering innebÀr att du gÄr till den officiella avvecklingswebbplatsen för att Àndra ansprÄket och ange ditt ansprÄksnummer, som finns i samma e-post. Du blir sedan ombedd att skriva in ditt förnamn, efternamn och postnummer.

Equifax Site 2

DĂ€refter lĂ„ter avvecklingswebbplatsen bekrĂ€fta ersĂ€ttningen pĂ„ $ 125, men ber dig ocksĂ„ att namnge den kreditövervakningstjĂ€nst du registrerade dig med och planerar att anvĂ€nda under de nĂ€rmaste sex mĂ„naderna – ett ursprungligt krav för att ta emot kontant betalning. Samma sida lĂ„ter dig ocksĂ„ vĂ€lja bort $ 125-utbetalningen för att istĂ€llet fĂ„ det fyra Ă„r gratis kreditövervakningsalternativet.

Equifax-avvecklingsadministratören har skickat e-postmeddelanden efter att Federal Trade Commission varnat för att dina chanser att krÀva hela $ 125 faktiskt Àr smÄ. Problemet? Alltför mÄnga har ansökt om kontantutbetalning via det kostnadsfria kreditövervakningsalternativet. Kompensationsfonden pÄ 125 dollar har begrÀnsats till endast 31 miljoner dollar, som kommer att fördelas lika mellan alla kvalificerade fordringar.

“För de som redan har lĂ€mnat in ansprĂ„k pĂ„ denna kontanta betalning, leta efter ett e-postmeddelande frĂ„n avvecklingsadministratören”, sa FTC i slutet av juli. “De kommer att frĂ„ga dig om namnet pĂ„ den kreditövervakningstjĂ€nst du redan har. Eller om du vill Ă€ndra dig har du en chans att byta till gratis kreditövervakning.”

Equifax-avvecklingswebbplatsen varnar nu för att du kan fĂ„ “betydligt mindre Ă€n $ 125” om du vĂ€ljer utbetalningsalternativet. Tidsfristen den 15 oktober för att verifiera ditt ansprĂ„k Ă€r emellertid ett nytt krav som verkar ha kommit ur det blĂ„ och skapar ett potentiellt hinder i kompensationsprocessen. SĂ„ om du ansökte om kontantutbetalningen före 2 augusti och inte har fĂ„tt e-postmeddelandet, kolla din skrĂ€ppostmapp.

FTC uppdaterade sin FAQ-sida om förlikningen med ny information, som försÀkrar allmÀnheten att e-postmeddelanden som skickas av Equifax-avvecklingsadministratören Àr legitima. (E-postmeddelandet ska komma frÄn den officiella EquifaxBreachSettlement.com-domÀnen.) Enligt FTC har administratören ocksÄ skickat en separat runda med e-post till personer som Ànnu inte har lÀmnat in ett krav, men kan ha pÄverkats av övertrÀdelsen.

Alla drabbade offer har till och med den 22 januari att lÀmna in ett krav genom Equifax-avvecklingsplatsen. För hjÀlp kan du konsultera vÄr guide för att lÀra dig hur du arkiverar.