För America’s Sake, shoppa inte pĂ„ Thanksgiving

För America's Sake, shoppa inte pÄ Thanksgiving

Författarens anmÀrkning: Jag skrev det ursprungligen för sex Är sedan. Det Àr fortfarande viktigt. Jag har uppdaterat det nÄgot för att se till att fakta Àr korrekta för 2019.

Amerikaner tenderar att vara arbetsnarkomaner; vi tar vanligtvis inte ens alla vÄra fÄ semesterdagar. Vi Àr ett land av gÄ gÄ gÄ, gör göra, ett land för att gÄ till jobbet.

Åsikter

Förutom pÄ Thanksgiving. I New York City, en mÄngkulturell smÀltdegel dÀr helgdagar som jul och pÄsk aldrig riktigt tar tag för alla, tacksÀgelse stoppar oss alla i vÄra spÄr. Titta tillbaka pÄ William Sewards ursprungliga Thanksgiving-proklamation och inse att den hÀr semestern inte handlar om pilgrimer och indianer, utan om att amerikaner stannar, tÀnker och omfamnar varandra runt ljuset Àven i mörka tider (om Àn i ett mycket sprÄk frÄn 1800-talet. )

Uppenbarligen mÄste vissa mÀnniskor arbeta med Thanksgiving. Polisen behöver polisen; brandkÄren mÄste bekÀmpa brÀnder. Flygpiloter och flygvÀrdinnor mÄste skicka hungriga amerikaner till sina förfÀder. Bensinstationer, busschaufförer och tÄgledare ger upp sin semester för att se till att vi andra kommer till vÄra nÀra och kÀra. LÄt oss tacka alla dessa mÀnniskor, som vi tackar vÄra familjer, för att hjÀlpa oss och vÄra familjer att njuta av denna semester. Men lÄt oss alla arbeta tillsammans för att göra antalet personer som arbetar sÄ smÄ som möjligt.

Det finns ingen anledning att detaljhandelsanstĂ€llda mĂ„ste dras bort frĂ„n deras kalkon och tillbehör. Enligt regeringen arbetar mer Ă€n 8,4 miljoner amerikaner som detaljhandlare och kassör; det Ă€r miljontals mĂ€nniskor som kanske inte kan Ă€ta middag med sina familjer den hĂ€r veckan. Miljontals fler kommer att kĂ€nna sig tvungna att skynda sig till butikerna innan “doorbuster” -affĂ€rerna tar slut.

De flesta amerikaner hÄller med mig hÀr om att vi inte borde ge vÄra detaljhandlare i bruk pÄ Thanksgiving. VÄr systersida BestBlackFriday.com genomförde en omröstning och 72 procent av de amerikanska konsumenterna sa att de ville att butikerna skulle vara stÀngda. Oavsett om 25 procent eller 65 procent av shopparna dyker upp mÄste Kmart-kassörerna fortfarande börja arbeta sÄ lÀnge platsen Àr öppen.

Black Friday-shoppare (Foto av Eduardo Munoz Alvarez / Getty Images)

BestBlackFriday.com har en lista över butiker som Ă€r öppna pĂ„ Thanksgiving Day 2019 och med butiker som inte kommer att vara öppna pĂ„ Thanksgiving Day 2019. Best Buy, Walmart, Target, Sears, GameStop och Old Navy Ă€r alla öppna Thanksgiving eftermiddag eller kvĂ€ll. Meijer gör det vĂ€rre – det Ă€r öppet hela dagen pĂ„ Thanksgiving, men det kan bero pĂ„ att Meijers ocksĂ„ Ă€r livsmedelsbutiker – den enda typen av butik som mĂ„ste vara öppen. All respekt för den person som gör det möjligt för dig att fĂ„ den sista minuten fyllningsingrediens. Kmart Ă€r ocksĂ„ öppet hela dagen frĂ„n kl. 06.00, men det har ingen ursĂ€kt.

IstĂ€llet för att handla pĂ„ dessa platser för dina semestergĂ„vor kan du prova Barnes & Noble, Costco eller Sam’s Club, som alla Ă€r stĂ€ngda fram till fredag. Eller, Ă€nnu bĂ€ttre, handla den helgen hos mindre lokala handlare som hĂ„ller sina vinster i ditt samhĂ€lle.

NÀr mer shopping rör sig online, tÀnk pÄ hur man fÄr pengar direkt till skapare och genomsnittliga mÀnniskor snarare Àn till stora detaljhandelsföretag. TÀnk pÄ indiespel, eBay och Etsy. Eller spÄra den enda lilla, oberoende butiken som finns kvar i din stad. Det Àr en dag för familjen; lÀgg en större andel av dina pengar i hÀnderna pÄ familjer snarare Àn i investerarnas djupa fickor flera gÄnger bort frÄn ditt samhÀlle.

Det hjÀlper alla, inte bara detaljisterna

Denna uppmaning till passivitet handlar inte bara om att hjÀlpa folket i Best Buy-pikétröjorna. Oavsett om du tror pÄ Gud eller inte, förhoppningsvis tror du att det finns nÄgot högre Àn Mammon. Kanske Àr det en vara i en bok som har uthÀrdat; kanske Àr det i folket som skapade dig, eller bara i mÀnniskorna som omger dig. Vi Àr mer Àn summan av vÄr ekonomiska aktivitet.

Black Friday har blivit en tradition i vÄr lastkult av en nation, och det har varit Ärets mest trafikerade shoppingdag i ett decennium. Men genom Ären förÀndrades det frÄn en glÀdjande firande av materialism till en grov, desperat, ibland vÄldsam övning vid midnattdörrbyte, och förvandlade samma instinkter som animerar plundrare i anarkier till tjÀnsten hos vÄr nations detaljjÀttar.

Det finns absolut inget behov av att göra Thanksgiving till en svart torsdag. Kommer folk att handla? Naturligtvis kommer de att göra det. Lusten att konsumera Àr allintagande. Amerikanerna kommer gÀrna att ge upp en sömnig torsdag eftermiddag framför ett fotbollsmatch i utbyte mot att fÄ den dÀr bÀrbara datorn till 50 procent rabatt innan butiken slut i lager. Vad de kommer att förlora Àr mycket viktigare, men ger oss mycket mindre av en omedelbar dopamintrÀff Àn att hitta ett fynd: det subtila, stabiliserande vÀrdet av samhÀllet.

LĂ„t oss stĂ€nga av en dag – 0,27 procent av Ă„ret – för att visa att familj, vĂ€nner och volontĂ€rarbete ocksĂ„ ger oss spĂ€nning. Gör tacksĂ€gelsen till en fredsdag för alla amerikaner. Vi har en heck av en tre-dagars helg att shoppa.