Flickr behöver verkligen fler prenumeranter för att hÄlla sig online

Flickr behöver verkligen fler prenumeranter för att hÄlla sig online

Flickr kan inte överleva mycket lÀngre om du inte betalar.

I ett e-postmeddelande till anvÀndare sÀger SmugMugs VD Don MacAskill att Flickr behöver gratisanvÀndare för att registrera sig för Flickr Pro sÄ snart som möjligt, annars kan Flickr stÀngas av 2020.

SmugMug förvĂ€rvade Flickr frĂ„n Yahoo 2018. “Vi köpte inte Flickr eftersom vi trodde att det var en kontant ko”, skriver MacAskill. “Till skillnad frĂ„n plattformar som Facebook köpte vi inte den för att inkrĂ€kta pĂ„ din integritet och sĂ€lja dina data. Vi köpte den för att vi Ă€lskar fotografer, vi Ă€lskar fotografering, och vi tror att Flickr förtjĂ€nar inte bara att leva pĂ„ utan att trivas.”

MacAskill visar de förbĂ€ttringar som SmugMug har gjort för Flickr: att anstĂ€lla mer supportpersonal, stryka Yahoo-inloggningen och flytta foton till Amazon Web Services (AWS). “Som ett resultat Ă€r sidorna redan 20 procent snabbare och foton laddas 30 procent snabbare. Plattformsavbrott, inklusive Panda, Ă€r lĂ„ngt nere.”

Men medan “hundratusentals lojala Flickr-medlemmar steg upp och gick med i Flickr Pro [and] det förlorar mycket mindre pengar Ă€n vad det var … det tjĂ€nar Ă€nnu inte tillrĂ€ckligt. “

Flickr Pro ger dig tillbaka 5,99 USD per mĂ„nad för obegrĂ€nsad, annonsfri lagring, statistik och sĂ€kerhetskopior pĂ„ skrivbordet. Åtag dig till ett Ă„r och betala $ 4,17 per mĂ„nad (för nĂ€rvarande $ 3,12). AnvĂ€nd kampanjkod 25in2019 före 1 januari för att fĂ„ 25 procent rabatt.

Den kostnadsfria, annonsstödda nivÄn begrÀnsar mÀnniskor till 1 000 foton; tidigare i Är raderade Flickr foton frÄn konton för personer som överskred grÀnsen.

Flickr Àr fortfarande populÀrt bland professionella fotografer, men Flickr Pro kan vara svÄrt att sÀlja för vardagliga konsumenter som har alternativ som Google Photos, som erbjuder gratis, obegrÀnsat lagringsutrymme (förutsatt att du laddar upp bilder vid 16MP).