Flera Apple-ID och iOS-enheter i en familj

F: Jag har en iPhone 4 med iOS 5 inställd. Mitt iCloud-konto är konfigurerat med mitt Apple-ID. Mina två barn får snart sin egen iPod touch. De har båda spelappar på min iPhone som säkerhetskopieras till mitt iCloud-konto. När jag ställer in deras iPods vill jag kunna ladda ner deras spel med de framsteg som gjorts på min iPhone intakt. Jag tänker att jag skulle behöva ställa in ytterligare två iCloud-konton på min iPhone med samma Apple-ID (ett för de specifika apparna
till varje barn) men med en ny beskrivning av kontot, använd sedan kontona på varje iPod touch för att ladda ner appar med intakta data. Är detta rätt?

Jag vill också kunna använda mitt Apple-ID för alla inköp (låtar, appar, videor) för alla enheter så att jag kan kontrollera vad de köper och så att de kan ladda ner tidigare köpta låtar / video. Så jag skulle bara använda samma Apple-ID för butiken i inställningarna på varje iPod touch, eller hur? Genom att göra detta, kommer varje barn att kunna ha sitt eget iCloud-konto som ger dem 5 GB lagringsutrymme gratis eller kommer alla enheter att dela samma 5 GB som jag startade med mitt ursprungliga iCloud-konto på min iPhone? Jag vill också att varje barn ska ha sina egna iMessage- och FaceTime-konton och jag antar att de inte behöver ett nytt Apple-ID för detta och att de bara behöver sin egen e-postadress
för att få det här att fungera? Ledsen för listan med frågor, men iCloud-grejerna har gjort mig lite förvirrad och jag vill maximera användningen av alla dessa funktioner samtidigt som jag kontrollerar innehållet på iPod-enheterna eftersom mina barn är unga.

Neil

A: Det finns faktiskt flera problem här att tänka på när det gäller hur Apple ID och iCloud-konton fungerar för de olika tjänsterna på iOS. Det första och viktigaste att komma ihåg är att du kan använda olika Apple-ID för några av de olika tjänsterna – de behöver inte alla använda samma ID. ID som du använder för den faktiska iCloud-tjänsten (Mail, Kontakter, Kalendrar, Påminnelser, Safari, Hitta min iPhone, Dokument och data, Fotostream och säkerhetskopior) behöver inte vara detsamma som Apple-ID som används för iTunes Store , iMessage, FaceTime eller Game Center; Du kan använda ett separat Apple-ID för var och en av dessa tjänster, eller samma Apple-ID för två eller fler, eller vilken kombination du vill.

Som svar på din första fråga om sparade spelförlopp har detta faktiskt ingenting att göra direkt med iCloud om inte spelen är specifikt skrivna för att lagra deras data i iCloud – de flesta är dock inte. Sparade spelförlopp kommer faktiskt att säkerhetskopieras till iCloud eller iTunes som en del av din fullständiga säkerhetskopiering av enheten, och tyvärr är det enda sättet att få tillbaka dessa data att återställa din fullständiga iPhone-säkerhetskopia på varje iPod touch; tyvärr finns det inget enkelt sätt att återställa iOS-säkerhetskopiering selektivt.

Därför finns det egentligen ingen anledning att förskapa två nya iCloud-konton på din iPhone, eftersom det inte hjälper på något sätt. Om spelframsteg är viktigt måste du återställa din iPhone-säkerhetskopia – antingen från iCloud eller iTunes – till var och en av dina barns nya iPod. Du kan sedan helt enkelt ta bort alla applikationer och konton som du inte vill ha på deras enheter och lämna deras spel på plats med den sparade utvecklingen intakt.

Även om du arbetar med spel som sparar deras data i iCloud kommer du inte att kunna överföra dessa direkt till andra iCloud-konton på din iPhone; endast det primära iCloud-kontot får tillgång till dokument och data, med sekundära iCloud-konton kan endast användas för e-post, kontakter, kalendrar och påminnelser. Återigen är det förmodligen enklast att inte bry dig om att skapa några ytterligare iCloud-konton på din egen iPhone, eftersom det verkligen inte är någon mening att göra det.

När dina barn får sina iPods kan du ställa in iCloud-konton för dem på sina egna enheter, och de kommer alla att ha tillgång till sina egna gratis 5 GB lagringsutrymme för säkerhetskopior av iOS-enheter, liksom de andra iCloud-tjänsterna som Photo Stream och Documents och data. Observera att du kan använda föräldrabegränsningar för att låsa iCloud-inställningarna när kontot har konfigurerats för att hindra dem från att komma åt iCloud-tjänster som du kanske inte vill att de ska använda.

För iTunes Store kan du enkelt fortsätta använda ditt befintliga iTunes Store-konto på alla dina familjenheter för att köpa appar och mediainnehåll. Det här är verkligen så enkelt som att bara fortsätta använda samma konto som du har använt hela tiden, och återigen har kontot som används för detta ändamål ingen relation till de andra tjänsterna på din iOS-enhet som iCloud, FaceTime eller iMessage.

För iMessage och FaceTime kan du antingen använda ditt befintliga Apple-ID och ställa in ytterligare e-postadresser för var och en av dina barn eller låta dem logga in med sina egna Apple-ID som de sedan kan associera sina e-postadresser till. Det finns ingen specifik anledning att gå den ena eller den andra här, förutom det faktum att om du delar ett gemensamt Apple-ID är det möjligt för dem att lägga till din e-postadress till sina enheter; separata Apple-ID kommer att hålla dem effektivt begränsade till att bara använda sin egen e-postadress. Om du ska ställa in enskilda iCloud-konton för var och en av dina barn, kommer de effektivt att ha Apple-ID som kan användas med iMessage och FaceTime, så det är förmodligen vettigt för dem att använda dessa Apple-ID istället för att dela dina.

Relaterade Artiklar

Back to top button