Flat Earthers Stymie Facebook-annonser för NASA Book Project

Flat Earthers Stymie Facebook-annonser för NASA Book Project

Facebook har annullerat annonser för en fotobok om NASA om klagomÄl frÄn platta öron och mÄnlandningsförnekare, enligt fotografen bakom projektet.

Benedict Redgrove har tillbringat nio Är pÄ boken, som kommer att innehÄlla över 200 bilder av historiska NASA-artefakter, sÄsom rymddrÀkter och raketmotorer. Hans bok söker nu finansiering pÄ crowdfunding-plattformen Kickstarter.

Det enda problemet? Hans försök att annonsera projektet pĂ„ Facebook har upprepade gĂ„nger blivit “vilseledande”. Och Redgrove tror att han vet varför. En grupp anvĂ€ndare som tror att jorden Ă€r platt och att mĂ„nlandningen var förfalskad har lagt upp kommentarer om hans kommande fotobok.

Facebook NASA-projektannons

“Jag skulle fĂ„ meddelanden om att NASA Ă€r falsk. Att NASA ljög. Att mĂ„nlandningen var ett lur,” berĂ€ttade Redgrove till PCMag. “Det gick pĂ„ och av.”

Han misstÀnker att samma anvÀndare rapporterade sina USA-fokuserade annonser som bedrÀgerier, vilket utlöste Facebooks algoritmer för att ta bort dem. Minst 20 av hans annonser har dragits sedan han började annonsera pÄ det sociala nÀtverket i slutet av förra mÄnaden. KlagomÄlen fick Àven Facebooks algoritmer att stÀnga av tvÄ annonskonton som hans medarbetare anvÀnde för att marknadsföra sin bok.

Facebook berĂ€ttade dock för PCMag att företaget faktiskt aldrig avvisade Redgroves annonser. IstĂ€llet kan Facebook dölja en annons för syn om den har flaggats för att bryta mot policyn. Företaget kommer sedan att granska annonsen igen. ÄndĂ„ sa Facebook att det felaktigt hade inaktiverat ett annonskonto som marknadsför Redgroves Kickstarter-kampanj.

“Inga annonser avvisades nĂ„gonsin frĂ„n den hĂ€r sidan. VĂ„ra system Ă€r inte perfekta och vi gjorde ett misstag genom att av misstag inaktivera kontot. Det hĂ€r felet hade fortfarande inget att göra med innehĂ„llet i annonskampanjen eller nĂ„gra annonsrapporter,” sa företaget i ett pĂ„stĂ„ende.

Men det finns bevis för att bestrida detta. Redgrove tillhandahöll PCMag med en kopia av det e-postmeddelande Facebook skickade till honom om att avbryta ett av hans annonskonton. Det lyder: “Ditt konto har inaktiverats för att visa vilseledande annonser som resulterade i mycket negativ feedback frĂ„n personer pĂ„ Facebook.” E-postmeddelandet tillĂ€gger senare: “TĂ€nk pĂ„ att detta beslut Ă€r slutgiltigt.”

FrÄgorna som Redgrove upplevde intrÀffar nÀr sociala medieplattformar har stÀllts inför anklagelser för att inkubera andra konspirationsteorier om vaccinationer och terrorattacken den 11 september medan de försökte upprÀtthÄlla yttrandefriheten.

Redgrove sa att han tycker att hela situationen Ă€r konstig och oroande. Innan han publicerade annonserna hade Facebooks system godkĂ€nt dem, bara för att senare vĂ€nda beslutet. “Det har varit en enorm smĂ€rta i röven”, sa han. “Vi kunde inte annonsera ett tag.”

Förra fredagen beslutade Redgrove att offentliggöra problemen och fruktade att hans bokprojekt inte skulle kunna uppfylla finansieringsmĂ„let “allt-eller-ingenting” 189 277 $ och inte leda till nĂ„gra medel alls. “TyvĂ€rr verkar Facebook vara sida vid dem (de platta öronen) snarare Ă€n oss i det hĂ€r fallet och sĂ„ jag har problem med att fĂ„ ut Kickstarter-meddelandena. Om det inte var sĂ„ stressande skulle det vara roligt”, skrev han pĂ„ sin Kickstarter. sida.

Redgrove sa att han inte har nĂ„got emot att mĂ€nniskor tror pĂ„ att jorden Ă€r platt eller att mĂ„nlandningen pĂ„stĂ„s vara förfalskad. Men han tar problem med konspirationsteoretiker som försöker sabotera hans faktabaserade projekt. “De (Facebook) skyddar fel mĂ€nniskor av fel skĂ€l”, sa han.

NÀr det gÀller sjÀlva boken, pÄ onsdagen uppfyllde Redgrove sitt finansieringsmÄl. Och enligt Facebooks annonsbibliotek Àr annonserna för projektet nu aktiva.