Flat Earthers Stymie Facebook-annonser för NASA Book Project

Facebook har annullerat annonser för en fotobok om NASA om klagomål från platta öron och månlandningsförnekare, enligt fotografen bakom projektet.

Benedict Redgrove har tillbringat nio år på boken, som kommer att innehålla över 200 bilder av historiska NASA-artefakter, såsom rymddräkter och raketmotorer. Hans bok söker nu finansiering på crowdfunding-plattformen Kickstarter.

Det enda problemet? Hans försök att annonsera projektet på Facebook har upprepade gånger blivit “vilseledande”. Och Redgrove tror att han vet varför. En grupp användare som tror att jorden är platt och att månlandningen var förfalskad har lagt upp kommentarer om hans kommande fotobok.

Facebook NASA-projektannons

“Jag skulle få meddelanden om att NASA är falsk. Att NASA ljög. Att månlandningen var ett lur,” berättade Redgrove till PCMag. “Det gick på och av.”

Han misstänker att samma användare rapporterade sina USA-fokuserade annonser som bedrägerier, vilket utlöste Facebooks algoritmer för att ta bort dem. Minst 20 av hans annonser har dragits sedan han började annonsera på det sociala nätverket i slutet av förra månaden. Klagomålen fick även Facebooks algoritmer att stänga av två annonskonton som hans medarbetare använde för att marknadsföra sin bok.

Facebook berättade dock för PCMag att företaget faktiskt aldrig avvisade Redgroves annonser. Istället kan Facebook dölja en annons för syn om den har flaggats för att bryta mot policyn. Företaget kommer sedan att granska annonsen igen. Ändå sa Facebook att det felaktigt hade inaktiverat ett annonskonto som marknadsför Redgroves Kickstarter-kampanj.

“Inga annonser avvisades någonsin från den här sidan. Våra system är inte perfekta och vi gjorde ett misstag genom att av misstag inaktivera kontot. Det här felet hade fortfarande inget att göra med innehållet i annonskampanjen eller några annonsrapporter,” sa företaget i ett påstående.

Men det finns bevis för att bestrida detta. Redgrove tillhandahöll PCMag med en kopia av det e-postmeddelande Facebook skickade till honom om att avbryta ett av hans annonskonton. Det lyder: “Ditt konto har inaktiverats för att visa vilseledande annonser som resulterade i mycket negativ feedback från personer på Facebook.” E-postmeddelandet tillägger senare: “Tänk på att detta beslut är slutgiltigt.”

Frågorna som Redgrove upplevde inträffar när sociala medieplattformar har ställts inför anklagelser för att inkubera andra konspirationsteorier om vaccinationer och terrorattacken den 11 september medan de försökte upprätthålla yttrandefriheten.

Redgrove sa att han tycker att hela situationen är konstig och oroande. Innan han publicerade annonserna hade Facebooks system godkänt dem, bara för att senare vända beslutet. “Det har varit en enorm smärta i röven”, sa han. “Vi kunde inte annonsera ett tag.”

Förra fredagen beslutade Redgrove att offentliggöra problemen och fruktade att hans bokprojekt inte skulle kunna uppfylla finansieringsmålet “allt-eller-ingenting” 189 277 $ och inte leda till några medel alls. “Tyvärr verkar Facebook vara sida vid dem (de platta öronen) snarare än oss i det här fallet och så jag har problem med att få ut Kickstarter-meddelandena. Om det inte var så stressande skulle det vara roligt”, skrev han på sin Kickstarter. sida.

Redgrove sa att han inte har något emot att människor tror på att jorden är platt eller att månlandningen påstås vara förfalskad. Men han tar problem med konspirationsteoretiker som försöker sabotera hans faktabaserade projekt. “De (Facebook) skyddar fel människor av fel skäl”, sa han.

När det gäller själva boken, på onsdagen uppfyllde Redgrove sitt finansieringsmål. Och enligt Facebooks annonsbibliotek är annonserna för projektet nu aktiva.

Relaterade Artiklar

Back to top button