Fitbit säger andningsfrekvens, hjärtfrekvensvariation tidiga indikatorer på Covid-19

Det amerikanska fitnessvarumärket Fitbit tror att andningsfrekvens och hjärtfrekvensvariation kan upptäcka Covid-19 en till två dagar innan symtom till och med rapporteras av användaren. Fitbit-grundare och VD James Park sa att över 100 000 Fitbit-användare registrerade sig för en studie för att avgöra om den kan ”bygga en algoritm för att upptäcka potentiella tecken på sjukdomen” och ”resultaten är otroligt spännande”.

Park sa att COVID-19 har påskyndat Fitbits kritiska forskning om sjukdomsdetektering, med ledande institutioner som Stanford, Scripps Research, King’s College London och andra runt om i världen för att avgöra om bärbara apparater kan användas för att upptäcka potentiella tecken och COVID-19.

Fitbit tror att andningsfrekvens och hjärtfrekvensvariation kan upptäcka Covid-19

En del av denna teknik hittar också sin väg in i Fitbits nya sortiment av smarta bärbara datorer. Fitbit Sense, företagets nya flaggskepps smartklocka, har världens första elektrodermiska aktivitet (EDA) sensor på en smartklocka för att varna om växande stressnivåer och hjälpa till att hantera den bättre. Det erbjuder också avancerad pulsspårningsteknik, en ny EKG-app och en hudtemperatursensor på handleden med sex dagars batteritid.

Fitbit Sense har världens första elektrodermala sensor (EDA)

Prissatt till 34999 Rs i Indien, Fitbit Sense kommer med ett sex månaders testpaket av Fitbit Premium.

Fitbit Versa 3 erbjuder Sleep Score och smarta väckningsfunktioner

Fitbit Versa 3 erbjuder under tiden Sleep Score och smarta wake-funktioner och debuterar en mikrofon på enheten som inleder en Amazon Alexa smartwatch-upplevelse. Det kommer att ha GPS på enheten, träningskraftsintensitetskarta i appen, förbättrad PurePulse 2.0-teknik och Active Zone Minutes som gör det lättare än någonsin att hålla koll på dina träningsmål. Plus den inbyggda högtalaren och mikrofonen låter användare ta snabba telefonsamtal, skicka samtal till röstmeddelanden och justera samtalsvolymen – allt från handleden. Versa 3 erbjuder minst sex dagars batteritid och kommer att prissättas 26,499 Rs i Indien.

Fitbit Inspire 2 tracker har en tunn design med en bättre skärm och erbjuder 10 dagars batteritid

Den billigare Fitbit Inspire 2-trackern har en tunn design med en bättre skärm och erbjuder 10 dagars batteritid. Den levereras med 20+ målbaserade träningslägen, avancerade sömnverktyg, 24/7 pulsspårning, menstruationshälsospårning och synligheten för ditt mat- och hydreringsintag Med ett års gratis testversion av Fitbit Premium kommer Inspire 2 att prissättas 10 999 Rs i Indien.

Relaterade Artiklar

Back to top button