Firmware Update Throttles Surface Book 2, Surface Pro 6 till 400 MHz

Firmware Update Throttles Surface Book 2, Surface Pro 6 till 400 MHz

Ägare av Microsofts Surface Book 2 eller Surface Pro 6 kan stĂ€llas inför en nĂ€stan oanvĂ€ndbar enhet just nu tack vare en firmwareuppdatering som dödar prestanda för bĂ„da maskinerna.

Som TechRepublic rapporterar verkar det som om en firmwareuppdatering frÄn 1 augusti orsakar att Microsofts enheter stryps till en punkt dÀr processorn bara körs vid 400 MHz och CPU-utnyttjandet Àr begrÀnsat till 22 procent. Vanligtvis körs Surface Book 2-konfigurationerna med 1,7 GHz eller högre, medan Surface Pro 6 körs med 1,6 GHz eller högre. Att ha det reducerat till 400 MHz kommer inte att missa sig och göra enheterna nÀstan oanvÀndbara.

Den aktuella firmwareuppdateringen har av nÄgon anledning satt CPU-flaggan BD PROCHOT pÄ dessa Surface-modeller. Enligt Quora bör flaggan bara utlösas nÀr processorn upptÀcks nÄ temperaturer över 100 ° C och fungerar som en sÀkerhetsmekanism för att sÀkerstÀlla att komponenter inte skadas pÄ grund av extrem vÀrme.

Även om flaggan Ă€r instĂ€lld bör den avaktiveras nĂ€r temperaturen Ă„tergĂ„r till normal, men detta hĂ€nder inte för Surface-Ă€gare. Även vid omstart startar strypningen aktivt uppenbarligen. Att rĂ€kna ut vad som orsakar att den stĂ€lls in i första hand Ă€r ocksĂ„ svĂ„r eftersom nĂ„gon kringutrustning kan slĂ„ pĂ„ CPU-flaggan. SĂ„ det Ă€r upp till Microsoft att rĂ€kna ut det.

En Microsoft-talesman bekrĂ€ftade att det jobbar med problemet, “Vi Ă€r medvetna om att vissa kunder rapporterar ett scenario med sina Surface Books dĂ€r CPU-hastigheter saktas ned … Vi arbetar snabbt med att adressera via en firmwareuppdatering.”

Om du pÄverkas av detta strypproblem, sitta hÄrt. Det verkar inte finnas nÄgot du kan göra annat Àn att vÀnta pÄ att Microsoft ska ta reda pÄ orsaken och utfÀrda en uppdatering för att lösa det. Du kan inte ens ÄtergÄ till en tidigare firmware eftersom Microsoft inte tillÄter dem att avinstalleras.