Firmware Update Throttles Surface Book 2, Surface Pro 6 till 400 MHz

Ägare av Microsofts Surface Book 2 eller Surface Pro 6 kan ställas inför en nästan oanvändbar enhet just nu tack vare en firmwareuppdatering som dödar prestanda för båda maskinerna.

Som TechRepublic rapporterar verkar det som om en firmwareuppdatering från 1 augusti orsakar att Microsofts enheter stryps till en punkt där processorn bara körs vid 400 MHz och CPU-utnyttjandet är begränsat till 22 procent. Vanligtvis körs Surface Book 2-konfigurationerna med 1,7 GHz eller högre, medan Surface Pro 6 körs med 1,6 GHz eller högre. Att ha det reducerat till 400 MHz kommer inte att missa sig och göra enheterna nästan oanvändbara.

Den aktuella firmwareuppdateringen har av någon anledning satt CPU-flaggan BD PROCHOT på dessa Surface-modeller. Enligt Quora bör flaggan bara utlösas när processorn upptäcks nå temperaturer över 100 ° C och fungerar som en säkerhetsmekanism för att säkerställa att komponenter inte skadas på grund av extrem värme.

Även om flaggan är inställd bör den avaktiveras när temperaturen återgår till normal, men detta händer inte för Surface-ägare. Även vid omstart startar strypningen aktivt uppenbarligen. Att räkna ut vad som orsakar att den ställs in i första hand är också svår eftersom någon kringutrustning kan slå på CPU-flaggan. Så det är upp till Microsoft att räkna ut det.

En Microsoft-talesman bekräftade att det jobbar med problemet, “Vi är medvetna om att vissa kunder rapporterar ett scenario med sina Surface Books där CPU-hastigheter saktas ned … Vi arbetar snabbt med att adressera via en firmwareuppdatering.”

Om du påverkas av detta strypproblem, sitta hårt. Det verkar inte finnas något du kan göra annat än att vänta på att Microsoft ska ta reda på orsaken och utfärda en uppdatering för att lösa det. Du kan inte ens återgå till en tidigare firmware eftersom Microsoft inte tillåter dem att avinstalleras.

Relaterade Artiklar

Back to top button