Firefox 71 lÀgger till bild-i-bild för YouTube och Netflix

Firefox 71 lÀgger till bild-i-bild för YouTube och Netflix

Mozilla har slÀppt en ny version av sin Firefox-webblÀsare, version 71.0, som ger bild-i-bild-funktionalitet till alla som anvÀnder den i Windows-operativsystemet.

De som har uppdaterat till den senaste versionen av webblĂ€saren kommer att kunna svĂ€va över videon de tittar pĂ„ och se en blĂ„ “Bild-i-bild” -knapp dyker upp. Om du klickar pĂ„ det kommer videopoppen att öppnas i sin egen fönsterskĂ€rm, som förblir överlagrad Ă€ven nĂ€r du byter flik.

Bild-i-bild-lÀget fungerar pÄ alla HTML5-videokÀllor, som inkluderar populÀra webbplatser som YouTube och Vimeo, men fungerar ocksÄ pÄ upphovsrÀttsskyddat innehÄll som skyddas av digital rÀttighetshantering (DRM) som Netflix.

För Windows-anvÀndare Àr Firefox bild-i-bild-funktion tillgÀnglig nu; om du anvÀnder webblÀsaren pÄ Linux eller macOS slÀpps funktionen i nÀsta webblÀsaruppdatering, som Àr planerad till januari 2020.

Mozilla har ocksÄ slÀppt uppdateringar av sina betaversioner och öppnat ett ytterligare betatest för Firefox-anvÀndare i USA som vill prova den senaste versionen av Firefox Private Network, dess kommande VPN-tjÀnst.

För mobila testare finns det ocksÄ nya uppdateringar av Firefox Preview, den experimentella Firefox-webblÀsaren som kan laddas ner frÄn Google Play Store. Firefox Preview kommer nu att utrustas med Enhanced Tracking Protection, webblÀsarens inbyggda skydd mot analysspÄrare, kryptomining och fingeravtrycksspÄrare.

Som standard kommer Firefox-förhandsgranskning att se till “Enhanced Tracking Protection” “strikta” lĂ€ge, vilket Mozilla sĂ€ger gör webblĂ€saren 20 procent snabbare genom att blockera annonsbannrar som innehĂ„ller spĂ„rare. Med detta sagt varnar företaget att det finns “en chans att nĂ„got webbplatsinnehĂ„ll kanske inte fungerar.”

AnvĂ€ndare kan vĂ€xla tillbaka till “Standard” -lĂ€ge om de vill, vilket förhindrar att tredjepartsspĂ„rare Ă„teranvĂ€nder kakor för att identifiera en anvĂ€ndare, men lĂ„ter spĂ„rare köra pĂ„ webbplatsen.

Andra uppdateringar av förhandsgranskningsprogrammet inkluderar Firefox Site Protections, som lĂ„ter mĂ€nniskor se typ av spĂ„rare (till exempel tredjepartsspĂ„rare, sociala mediaspĂ„rare eller kryptominers) som Firefox förhandsvisning blockerar i en avsmalnat version av skrivbordets instrumentpanel. som en anpassningsbar sökwidget som Android-anvĂ€ndare kan lĂ€gga till pĂ„ startskĂ€rmen och en “skicka flik” som lĂ„ter anvĂ€ndare skicka flikar frĂ„n vilken Android-enhet som helst till en annan – förutsatt att de Ă€r inloggade pĂ„ anvĂ€ndarens Firefox-konto.