Filippinens president Duterte spränger Facebook efter militären, polissidor har tagits ner

Den filippinska presidenten Rodrigo Duterte kritiserade Facebook Inc. för att ha tagit bort konton som förmodligen är kopplade till militären och polisen och ifrågasatte om det skulle fortsätta att verka på en av dess största marknader i Asien.

Duterte sa att jätten på sociala medier inte borde spärra sidor som är kritiska för den kommunistiska upproret och sade att det är en del av regeringens förespråkande att skydda folket. Han sökte samtal med Facebook-tjänstemän för att ta itu med problemet.

”Facebook, lyssna på mig. Vi tillåter dig att arbeta här i hopp om att du också kan hjälpa oss, sade Duterte i en TV-adress sent på måndagen. “Om regeringen inte kan förespråka eller förespråka något som är för folkets bästa, vad är då ditt syfte här i mitt land?”

Facebook vägrade att kommentera.

Facebook och andra sociala mediasidor har granskats under senare år för hur de hanterar desinformation och hatprat, med chefer som utlovar vaksamhet inför den amerikanska kongressen i juni.

Facebook den 23 september sa att man tog bort nätverk med ursprung i Kina och Filippinerna för att bryta mot riktlinjer mot samordnat obehörigt beteende, med falska konton som en central del av deras verksamhet. Det tog bort 57 konton, 31 sidor och 20 Instagram-konton med ursprung i Filippinerna, och dess utredning hittade länkar till filippinsk militär och polis.

Relaterade Artiklar

Back to top button