Fick du slumpmÀssiga Alla hjÀrtans dagstexter den hÀr veckan? Du Àr inte ensam

 Fick du slumpmÀssiga Alla hjÀrtans dagstexter den hÀr veckan?  Du Àr inte ensam

Miljarder textmeddelanden skickas och tas emot över hela USA varje dag, men den 6 november var ovanlig eftersom vissa av de mottagna textmeddelandena ursprungligen skickades pÄ Alla hjÀrtans dag i februari.

Som The Verge rapporterar var den nio mÄnaders vÀntan mellan dessa meddelanden som skickades och mottogs inte begrÀnsad till ett mobil OS eller mobiloperatör. Texterna skickades frÄn bÄde Android- och iOS-enheter med AT&T-, T-Mobile-, Sprint- och Verizon-nÀtverk. Regionala operatörer i USA och Kanada, liksom Google Voice-anvÀndare, upplevde ocksÄ överraskningen sent pÄ kvÀllen.

Orsaken till detta bisarra fel har spĂ„rats till en underhĂ„llsuppdatering som utfördes den 6 november till ett system som drivs av Syniverse, vilket mobiloperatörer litar pĂ„ för att vidarebefordra meddelanden. En talesman för Sprint bekrĂ€ftade att “problemet löstes” snabbt och T-Mobile bekrĂ€ftade samma problem och snabb lösning.

I ett uttalande sade Syniverse att “meddelanden som inte kan levereras omedelbart lagras tillfĂ€lligt mellan 24 och 72 timmar beroende pĂ„ varje mobiloperatörs konfiguration. Under denna tid görs flera leveransförsök. Om meddelandet förblir ofördelbart efter det angivna tid raderas meddelandet automatiskt av Syniverse. “

Den 14 februari “misslyckades en server och meddelanden stod i kö vid den tiden. NĂ€r servern Ă„teraktiverades den 7 november slĂ€pptes meddelanden i kön.”

Det hjÀlper inte att mÄnga av dessa meddelanden kommer att vara alla hjÀrtans fokuserade, och jag skulle bli förvÄnad om nÄgra potentiella relationer inte hade spÄrats av eftersom ett kÀrleksmeddelande aldrig fick svar. Lite visste avsÀndaren att mÄlet för sitt hjÀrtliga meddelande aldrig fick det snarare Àn att ignorera det. VÀrre Àn sÄ Àr det faktum att vissa meddelanden som mottogs sent skickades av mÀnniskor som sedan har dött. Jag kan bara förestÀlla mig den upprördhet och förvirring som orsakades nÀr dessa meddelanden dök upp.