Fem sociala medier trender att följa 2020

Om du läser den här artikeln vet du redan att sociala medier är en jätte som består av andra jättar. Och det blir bara större och större.

Vad betyder det? Tja, många företag vänder ett öga – eller båda – på den publicitet som sociala medier ger. Och det innebär stora pengar för dessa företag och även för användarna.

Så finns det trender att hålla fast vid i detta avseende? Absolut. Här är fem riktningar för sociala medier att följa i år:

Videoinnehåll är fortfarande en växande sak.

Om det finns en kraft som det är en del av och driver den enorma vågen som är de sociala medierna, det vill säga videoinnehåll. Det står redan för mer än hälften av hela internettrafiken, så den här är en trend här för att stanna. Marknader är redan riktade genom videoinnehåll på YouTube, Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger, även Twitter för den delen.

Och marknadsförare nollställer videor som kan fånga användarens uppmärksamhet på bara några sekunder. För att så snabbt utvecklas denna trend. Om du undrar vad som gör en video fängslande, ja, det är dess kreativitet och engagerande berättande. Kort sagt, videoinnehåll är ett långt förflutet av att vara något nytt – det fick sin ledande plats för framtiden.

TikTok fortsätter att stiga och stiga.

På tal om videor har en viss plattform en meteorisk uppgång. TikTok startade 2016 och blir mycket snabbt populär bland ungdomar. Det finns ungefär 800 miljoner TikTok-användare över hela världen, och över 300 miljoner av dem är mellan 16 och 24. Det som gör det unikt är att korta videor laddas upp. Det är som folk redan vet när de ser “TikTok”, som snart kommer att följa en intressant, iögonfallande – för det mesta rolig – kort video. Den har redan 1,5 miljarder nedladdningar i App Store och Google Play.

Enkelt uttryckt: För att vara den hetaste trenden i den största trenden just nu – videoinnehåll – måste du äga ett TikTok-konto. När det gäller hur man tjänar pengar på TikTok finns det också flera sätt. Det finns donationer från publiken eller att bli konsult i denna fråga. Ett annat sätt är att växa och sedan sälja konton, och glöm inte heller kraften i reklam.

Berättelser blir mer och mer populära.

För något ännu kortare än en video har du berättelserna. Antingen Instagram-berättelser eller Facebook-berättelser, de växer säkert i popularitet – med nästan en miljard av deras kombinerade användare som delar berättelser varje dag. Och de tar typ av det vanliga foderinnehållet, som snart kan passera som något glömt.

Och det är kort för kortvarigt innehåll – kanske Snapchat är det första du kommer att tänka på, men bara förbättrat. Vad gör berättelserna så populära? Tja, människor tenderar att dela dagens viktigaste saker på några värdefulla sekunder av skärmen för att få uppmärksamhet med unikt innehåll.

Vanity mätvärden går ner

En sak som säkert kommer att försvinna snart är fåfänga mätvärden. Allt som gillar, delar, kommenterar, reagerar och så vidare kommer snart att glömmas bort, åtminstone när det gäller marknadsföring baserad på social analys. Vanity kommer helt enkelt inte att vara meningsfulla mätvärden längre. Så hur ska vi veta vilket inflytande sociala medier har på konsumentbeteende och lokal handel? Det är att se.

Vad händer med Instagram?

Inget dåligt kommer att hända med Instagram, uppenbarligen, men det kan ha en stor förändring. Och att förlora Gilla-knappen är starkt övervägt. Det kommer antingen av kommersiella skäl eller sociala skäl, som fåfänga, validering av socialt värde och psykisk hälsopåverkan. Eller kanske en blandning av alla dessa skäl. Sanningen är alla gillar och Följ mig processen har en ganska stark inverkan och lägger mycket press på människors online- och offlinebeteende. Och det kan vara en trend som inte bara Instagram utan även andra sociala mediajättar kan tänka sig följa.

Relaterade Artiklar

Back to top button