Feds arresterar mannen för att stjÀla och sedan lÀcka 100 lÄtar som inte slÀppts

Feds arresterar mannen för att stjÀla och sedan lÀcka 100 lÄtar som inte slÀppts

Federala utredare har Ätalat en man i Austin, Texas, för att ha hackat en musikproducents sociala nÀtverkskonto i ett försök att stjÀla icke-slÀppta lÄtar frÄn mer Àn 20 inspelningsartister.

PÄ mÄndagen arresterade federala agenter 27-Äriga Christian Erazo för sin roll i att stjÀla 50 GB innehÄll och sedan lÀcka ut mer Àn 100 icke-slÀppta lÄtar online.

FrĂ„n och med slutet av 2016 bröt Erazo och hans icke namngivna medsammandragare in pĂ„ online-kontot för en musikproducent vid en “mikrobloggtjĂ€nst och sociala nĂ€tverkstjĂ€nster”, en sannolik hĂ€nvisning till Twitter. MĂ„let var att utge sig för att producera och skicka privata meddelanden till inspelningsartister och be att de vidarebefordrar sina outgivna lĂ„tar till ett e-postkonto som Erazo faktiskt kontrollerade.

För att stjÀla fler lÄtar bröt Erazo och hans kohorter ocksÄ in i molnlagringskontona för tvÄ musikhanteringsföretag. Enligt Ätalet fick de Ätkomst till ett av kontona minst 2300 gÄnger. Samma konto innehöll ocksÄ en fil som innehöll personlig information om företagets kunder, inklusive deras inloggningsinformation för sociala medier.

Emellertid hade Erazo svÄrt att dölja sina spÄr. I december 2016 hade den sociala nÀtverkstjÀnsten loggat IP-adressen som anvÀndes av en av Erazos kohorter för att komma Ät musikproducentens konto. Samma mÄnad loggade Erazo sjÀlv in pÄ producentens konto utan VPN, vilket ocksÄ skulle ha utsett datorns IP-adress.

För att försöka dölja brotten försökte Erazo och hans medsammandragare sÀtta in en ÄskÄdare för hackaktiviteterna. De gjorde detta genom att meddela musikföretaget om brott mot pÄstÄenden att de försökte förhindra sÄnglÀckage.

Vid ett tillfĂ€lle sa Erazo till en av sina kohorter i ett onlinemeddelande: “Detta Ă€r perf[ect] “Men ordningen föll sĂ„ smĂ„ningom ihop. Erazo sattes i kontakt med en sĂ€kerhetsansvarig pĂ„ musikförvaltningsföretaget som faktiskt var en undercovererad federal officer pĂ„ Manhattan. I november 2017 hade Erazo erkĂ€nt för brottsbekĂ€mpning om sitt engagemang i kontohackar.

Åtalet, som lĂ€mnades in i södra distriktet i New York, nĂ€mner inte Erazos medsammandragare. Men i september arresterade polisen i London en 19-Ă„ring för att ocksĂ„ stjĂ€la icke slĂ€ppt musik frĂ„n inspelningsartisterna. Gripandet baserades pĂ„ ett tips frĂ„n Manhattans distriktsadvokatkontor i New York.

Erazo stÄr nu inför potentiell fÀngelsestid pÄ trÄdbedrÀgerier, datorintrÄng och förvÀrrad identitetsstöld.